Almanya Fuarları Hakkında Bilmeniz Gereken 6 Şey

Kurumsal seyahat, etkinlik ve organizasyon gereksinimleri bazında daima yeniliklerin öncüsü olmayı amaç edindiğimizden çalışanlara yönelik düzenlenen fuar hizmetlerimizi de en üst seviyede tutmayı yeğliyoruz.

Fuar sepeti bünyesinde dünyanın çeşitli bölgelerinde yılın belirli dönemlerinde fuarlar organize ediyoruz. Kurumsal seyahat, etkinlik ve organizasyon gereksinimleri bazında daima yeniliklerin öncüsü olmayı amaç edindiğimizden çalışanlara yönelik düzenlenen fuar hizmetlerimizi de en üst seviyede tutmayı yeğliyoruz. Almanya’da her yıl belirli periyotlarla fuar açılışları gerçekleştirdiğimiz ülkeler arasında yerini alıyor. Bu yazımızda da mesleki rotanızın Almanya olduğunu düşünerek, Almanya fuarları hakkında bilmeniz gereken 6 şeyi sırayla ele alacağız. Dilerseniz bir an önce başlayalım;

1- Almanya Fuarlarına Katılarak Sektörünüzün Nabzını Tutabilirsiniz

Almanya fuarlarına neden katılmalıyız? diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Almanya’nın Avrupa çapında en büyük ulusal ekonomi olma özelliği taşıdığını göz önünde bulundurduğunuzda bu soruya kendi içinizde de cevaplar bulmanız mümkün. Ülkü sanayileşmesinden bu yana küresel ekonomide hem lokomotif hem yenilikçi hem de öncü görevi görüyor. Almanya’nın elde ettiği toplam gelirin % 70’ini hizmet sektörü, %29.1’ini endüstri, %9’unu da tarım sektörü oluşturuyor. Ayrıca ülkede üretimi yapılan ürünlerin büyük bölümünü otomobil, metal sanayi ve kimyasal madde alanındaki mühendislik kollarından oluştuğunu da eklemeliyiz. Makineleşme ve sanayinin gelişmesine paralel olarak da ülkenin belirli kentlerinde her yıl fuar açılışları gerçekleştiriliyor. Hannover, Frankfurt, Berlin, Stuttgart, Hamburg, Nürnberg, Düsseldorf, Leipzig ve Münih ise ülkenin başlıca fuar kentleri arasında yerini alıyor.

2- Sanayi Sektörü Fazlasıyla Gelişmiş Almanya'da Farklı Sektörlerden İş Alanlarını ve Fuarları Araştırabilirsiniz

Almanya’nın sanayileşme anlamında gelişmiş bir ülke olduğundan yukarıda da bahsetmiştik. Gelişmişliğine paralel olarak farklı sektörlerden iş alanlarını kapsayan fuar organizasyonlarının gerçekleşmesi de kaçınılmaz durumda. Almanya fuarları katılımcılarına kozmetikten, müzik ve eğlenceye, boya ve kimyasal endüstriden cam endüstrisine, yiyecekten maden ve mermere, otomotiv yan sanayiden metal ve saç işlemeye kadar son derece geniş bir yelpaze sunuyor. Medikal sağlık, tekstil, turizm, baskı-reklam, düğün-evlilik hazırlıkları, lojistik, eğitim, çiçekçilik, elektrik ve elektroniği de unutmamak gerekiyor. Buradan hareketle Almanya fuarları diye arama yaptığınızda sektörünüze uygun fuar bulamamanızın imkânsız olduğunu anlamak da mümkün.

3- Almanya'da Fuarlar Genellikle Berlin, Stuttgart ve Nürnberg’de Düzenlenir

Almanya’nın birçok kentinde fuarlar düzenlendiğini söylemiştik. Ancak fuarların yoğunluk gösterdiği kentleri ayırt etmek de çok zor değil. Başkent Berlin Almanya’nın merkezi konumunda olduğu için orada açılışı gerçekleşen bazı fuarlar öne çıkıyor. Güzellik-kozmetik, demiryolu, hediyelik eşya-promosyon, elektrik-elektronik, meyve-sebze, hem yayıncılık hem de dijital içerik kategorisi kapsamında kırtasiye-büro malzemeleri fuarları başkent Berlin’de organize ediliyor. Bunun yanında fuarları incelediğimizde Stuttgart’ı da yabana atmamak gerekiyor. Tabelacılık kategorisinde baskı-reklam, uluslararası tekstil kategorisinde ev tekstili & moda, ağaç işleme ve mobilya sanayii, yiyecek, kapı pencere cam sistemleri gibi fuarlara da ağırlıklı olarak Stuttgart ev sahipliği yapıyor. Münih spor-hobi, mobilya dekorasyon, medikal sağlık ve organik fuarlar düzenlenirken, Nürnberg’te de makine üretim teknolojileri, yangın ve güvenlik, savunma sanayii alanında fuarlar dikkat çekiyor.

4- Almanya Fuarlarına Katılarak Yeni Pazar Yerleri ve Müşteriler Kazanabilirsiniz

Fuar, konferans, basın toplantısı, etkinlik ve iş yemeği tarzı organizasyonlar networkünüzü genişletebilmeniz adına kaçırılmaması gereken fırsatlar arasında yer alıyor. Üst paragraflarda da sıraladığımız gibi Almanya’nın fuar bazında kolunun uzun olduğunu söyleyebiliriz. Tekstil alanında çalışıyorsanız, tekstil fuarlarında iş birliği sağlayacağınız pek çok firma sizler bekliyor. Birçok müşteri kazanabilir ve güçlü iş birlikleri kurabilirsin. Ayrıca fuarların çalıştığın firma kazancına olumlu yönde katkı sağlayacağı gibi, yeni iş fırsatlarıyla da karşılaşmana vesile olabileceğini de unutmamalısın. Almanya genelinde düzenlenen tüm fuarlara dünyanın çeşitli yerlerinden mühendislik, tekstil, sağlık, moda ve sanayii gibi alanlarda faaliyet yürüten sayısız iş adamı-kadını katılım sağlıyor. Özellikle Berlin, Münih ve Stuttgart’ta açılışı gerçekleşen fuarları kaçırmamanı tavsiye edebiliriz.

5- Almanya Fuarları Genellikle Belirli Periyotlarda Düzenlenir

Almanya fuarları hakkında bilmeniz gereken 6 şeyden birinin de şüphesiz fuar periyotları olduğunu söyleyebiliriz. Fuarlar genellikle her yıl ya da 2 yılda bir aralıklarla organize edilirken, Almanya’da 3 ya da 4 yılda bir düzenlenen fuarlarda varlığını sürdürüyor. Frankfurt’taki boya ve kimyasal alanındaki fuarlar 3 yılda 1 organize ediliyor. Almanya’nın Essen şehrinin ev sahipliği yaptığı yüzey kaplama fuarı da 4 yılda 1 periyodlar arasında dikkat çekiyor. Stuttgart’taki panjur, otomatik kapı, geçiş ve güneşten koruma sistemleri fuarı her 3 yılda 1 Şubat ayında açılış gerçekleştiriyor. Bunun yanında bazı fuarların açılış tarihi erkenden açıklanırken, bazıları da iptal olabiliyor. Haberdar olabilmek adına takipte kalmanızı öneriyoruz.

6- Almanya Fuarları, Dünyanın En Popüler Fuarlarına Ev Sahipliği Yapar

Almanya’da en çok ziyaretçi çeken fuarlar arasında İMEX Frankfurt Fuarı öne çıkıyor. Toplantılar, kongreler ve etkinlikler için ülkedeki en önemli ticaret fuarları arasında bulunan İMEX fuarının 2017 istatistiğine baktığımızda 3.500 katılımcıyla birlikte toplamda 8.885 ziyaretçiyi ağırladığını görebiliriz. Bunun yanında Dusseldörf Uluslararası Promosyonel Ürünler Fuarını da es geçmemek gerekiyor. 2020 istatistiklerinde 612 katılımcıyla beraber 17.381 ziyaretçiyle rekora yaklaştığını söyleyebiliriz. Ayrıca kuruluşu 1998 yılına uzanan ve emlak-yatırım fuarı olan Expo Real’de 2019 yılında 45 farklı ülkeden 2189 katılımcıya paralel toplamda 76 ülkeden 46747 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır.

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.