Almanya'ya Karantinasız Seyahat Dönemi Başladı

Türkiye, koronavirüs vakalarının düşmesiyle 6 Haziran'dan geçerli olmak üzere bu gruptan çıkarıldı ve "riskli' grubuna dahil edildi.

Aşılanma hızının da artmasıyla beraber ülkeler pandemi politakalarında da değişiklik yapmaya başladı. Birkaç gün önce Almanya'da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten Robert Koch Enstitüsü (RKI), Sağlık, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarıyla hazırladığı 'Koronavirüs riskli bölgeler listesini' güncelledi.

Buna göre nisan ortasından bu yana 'çok yüksek riskli' bölgeler listesinde yer alan Türkiye, koronavirüs vakalarının düşmesiyle 6 Haziran'dan geçerli olmak üzere bu gruptan çıkarıldı ve "riskli' grubuna dahil edildi.

Kamuoyuyla paylaşılan bilgilere göre, "yüksek riskli" bölgeler listesinden Türkiye'nin yanı sıra Litvanya ve İsveç de çıkarılarak "riskli" bölgeler listesine konuldu.

Türkiye’den Almanya’ya Girişlerde Karantina Zorunluluğu Kalktı

Böylece iki doz aşı olanlar, hastalığı atlatıp iyileşenler ve PCR testi sonucu negatif olanlar artık Almanya'da 10 gün karantinaya girmek zorunda kalmayacak.

Daha önceki “Çok yüksek riskli” statüde Türkiye’den PCR test sonucu olsa dahi 10 gün karantina mecburiydi. Ancak 5'inci günde negatif test sonucu alınınca karantina sona erdiriliyordu.

Almanya, Çekya, Vatikan ve İtalya'yı ise tamamen "risk" bölgeleri listesinden çıkarıldı. Uruguay ise "virüs varyasyon" bölgesi olarak ilan edildi.

Almanya’ya Karantinasız Uçuşlar 4 Haziran'da Düzenlenmeye Başladı

Türkiye’de 17 kentten Almanya’da 14 noktaya direkt tarifeli sefer sunan SunExpress’ de, 4 Haziran itibariyle karantinasız Almanya seferlerinin başladı. Türkiye ile Almanya arasında seyahat edecek yolcular her iki ülkeye girişte PCR veya hızlı antijen testi sonuçlarından birini veya aşı sertifikası ya da Kovid-19 hastalığının son 6 ay içinde geçirildiğine dair resmi otoritelerce düzenlenen belgeyi ibraz etme zorunluluğu bulunuyor.

 

 

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.