Çin Fuarları Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Şey

Bu içeriğimizde uluslararası fuarlar kapsamında son derece geniş bir yelpaze sunan Çin fuarları hakkında bilmeniz gereken 7 şeyi ele alacağız.

Çin, dünyada nüfus yoğunluğu bakımından birinci sırada yer alan bir ülke. Çok sayıda büyük firmalara ev sahipliği yapan Çin'in gelişmiş ülkeler arasında zirveyi oynaması da kaçınılmaz oluyor. Bu içeriğimizde uluslararası fuarlar kapsamında son derece geniş bir yelpaze sunan Çin fuarları hakkında bilmeniz gereken 7 şeyi ele alacağız. Dilerseniz başlayalım;

1- Çin, Ekonomisi En Gelişmiş Ülkelerden Bir Tanesidir

Neden Çin fuarlarına katılmalıyız? diye sorduğunuzda alacağınız yanıt şüphesiz, Çin’in ekonomi bakımından gelişmiş ülkeler statüsünde üst sıralarda yer bulması oluyor. Ülke genelinde elektrik-elektronikten sanat tasarıma kadar giden geniş bir yelpaze mevcut. Sektörü hareketlendirmeye yönelik düzenlenen bu fuarlarda, dünya çapında isim yapmış kurumsal firmalarda kendini kanıtlamayı başaran pek çok iş adam-kadınının ya da temsilcilerin katılacağını söyleyebiliriz.

2- Çin Fuarlarında Birbirinden Farklı Sektörler Bulunur

Çin fuarları hakkında bilinmesi gereken en önemli şeylerden birisini de birbirinden farklı iş alanlarına ev sahipliği yapması şeklinde açıklayabiliriz. Bu alanlar; ev tekstili ve modadan makine üretim teknolojilerine, turizmden baskı-reklam teknolojilerine, yapı-çevre teknolojilerinden lojistiğe, ağaç işleme mobilya sanayiden boya ve kimyasala, savunma sanayiden kırtasiye-büro malzemelerine kadar uzanıyor.  Ayrıca enerji ısı ve havalandırma, belediyecilik uygulamaları, havacılık, dekorasyon-züccaciye ve medikal sağlık alanında hazırlanan fuarları da ekleyebiliriz. Kendi sektörünüzle alakalı ya da sektörünüze yakın fuarları takip edebilirsiniz.

3- Çin'deki Başlıca Fuar Merkezleri Shangai, Beijing, Hong Kong ve Shenzen'dir

Hong Kong, Çin’in yüksek gelişmişlik değerleri bölgesi olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda dünyadaki gökdelen sayısı bakımından da birinci sırayı kimseye kaptırmıyor. Gelişmiş kent olmasına paralel şekilde, insanlarının da en yüksek yaşam sürelerine sahip olduğu düşünülüyor. Dolayısıyla Çin’deki başlıca fuar merkezileri arasında yer bulması da kimseyi şaşırtmıyor. Çin’de organize edilen fuarlar sırasıyla; vejetaryen yemekleri, kuyumculuk, iş fırsatları, tarım ve sanat alanında öne çıkıyor. Çin’in farklı bir büyük kenti olan Shangai’de ise; güzellik-kozmetik, seyahat, ulaşım konferansı, yapı malzemeleri-dekorasyon ve temizlik teknolojisi-ekipmanları fuarları düzenleniyor. Beijing’e geldiğimizde de; takım tezgâhı-araçları, radyo televizyon, film ekipmanları, elektrikli araçlar-şarj istasyonu, hobi-model yapımı ve çevre koruma alanında fuarlar organize edildiğini görüyoruz. Özel ekonomik bölge statüsündeki Shenzen’de; ticari araçlar, entegre otomasyon, hareket-sürücüler, izolasyon malzemeleri-elektronik trafo, katkı üretimi toz metalürjisi, Çin Uluslararası Optielektronik Fuarı, endüstriyel üretim teknolojileri ve daha çok çeşitli alanlarda fuar açılışları gerçekleşiyor.

4- Fuarlara Katılarak Yeni Pazar Yerleri Kazanabilir ve Network Oluşturabilirsiniz

Fuar, konferans, söyleşi gibi organizasyonlar network ağınızı genişletebilmeniz adına bulunmaz fırsatlar arasında yer alıyor. Yukarıda da açtığımız gibi Çin sosyo ekonomik yönünün gelişmişliğine paralel olarak fuar anlamında son derece zengin alanlara yayılmayı başarıyor. Hangi işi yaparsanız yapın, Çin’deki fuarlara katılım sağladığınızda hem kendi kariyeriniz hem de çalıştığınız firmanın geleceği açısından olumlu sonuçlar almamanız neredeyse imkânsız. Üstelik Shenzen yukarıda da bahsettiğimiz gibi ekonomik bölge statüsünde konumlandığı için orada oluşturacağınız işbirlikleri firmanızın ekonomisine ve prestijine olumlu anlamda katkı sağlayacaktır. Kendinize uluslararası düzeyde iş bağlantıları kurup kurumunuzu daha da genişletebilmeniz açısından Çin’de düzenlenen fuarları kesinlikte takip etmenizi öneriyoruz.

5- Çeşitli Çin Fuarlarına Dair Çok Sayıda Fuar Takvimi Bulunuyor

Çin fuarları da aynı Rusya ve Almanya fuarları gibi belirli periyotlar halinde organize ediliyor. Çin büyük bir ülke olduğu ve birçok fuar düzenlendiği için fuarları kontrol etmek biraz daha zorlaşabiliyor. Bunun yanında bazı fuar tarihlerini birbirine karıştırmak da mümkün olabiliyor. Fuar sepeti sayesinde Çin'de gitmek istediğiniz fuarların isimlerini arama kısmına girerek takip etme işlemin biraz daha kolaylaşıyor. Çin fuarları dediğinde ülke çapında düzenlenmesi planlanan tüm fuarlar önünüze çıkarılıyor. Aynı şekilde Çin bünyesindeki Shangai’de açılışı gerçekleşecek fuarları görebilmeniz adına da arama bölümünde “Sha” yazmanız yetiyor. Ayrıca fuar sepeti bünyesindeki filtreleme seçeneklerinden faydalanarak da istediğiniz fuarın içeriğini ve açılış tarihlerini kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz. Son olarak Çin’deki pek çok fuar her yıl açılış yaparken, bazıları da iki yılda bir ya da üç yılda bir aralıklar halinde etkinlik gerçekleştiriyor.

6- Asya'nın En Büyük Plastik ve Kauçuk Ticaret Fuarı Chinaplas Çin'de Düzenleniyor

Chinaplas yani Uluslararası Plastik ve Kauçuk Endüstri Fuarının normal şartlarda geçtiğimiz yıl Ağustos 2020 döneminde açılışının gerçekleşmesi planlanıyordu. Fakat Çin Devlet Konseyi tarafından yapılan koronavirüs önlemleri dahilinde fuarın 13-16 Nisan 2021 tarihinde Shenzen Convention Center’de organize edildi. Pek çok ülkeden iş adamının ve girişimcinin katılım sağladığı fuarın yoğun ilgi görmüştü. Asya’nın en büyük plastik ve kauçuk ticaret fuarı olma unvanına sahip Chinaplas endüstri tarafından dünyan en etkili fuarlarından biri olarak kabul ediliyor.

7- Chinaplas Fuarı Katılımcılarına Aynı Zamanda Büyük Bir İş Platformu da Sunuyor 

Bilim ve teknolojinin ülke çapında hızlıca gelişmesiyle birlikte elektronik ve elektrikli ev aletleri, bilgi teknolojisi-telekomünikasyon, inşaat-bina ve diğerleri de dahil olmak üzere çeşitli imalat alanlarında kauçuk ve plastik uygulamaları da önemli oranda artış gösteriyor. Dolayısıyla Chinaplas bu endüstriler adına hem iş platformu hem de seçkin bir toplantı görevi görüyor. Üstelik onların gelişimlerine de büyük ölçüde katkı sağlıyor. Fuar bünyesinde; uluslararası tedarikçiler dünyanın hemen hemen her bölgesinden gelen katılımcılara çok çeşitli kimyasallar, gelişmiş makine setleri ve hammaddeler sergilendi. Buna ek olarak, birbirinden çeşitli uluslararası pavyonlar yenilikçi ürünlerini ve teknolojilerini teşhir etmişti. 

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.