Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Yurt Dışı Fuarları

Fuarların ziyaretçi kitleleri de iş alanına göre değişiklik gösterebiliyor. Ancak kurulacak iş birlikleri ve network ağları düşünüldüğünde çoğu firma bu tarz organizasyonları kaçırmamayı tercih ediyor.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde her yıl birbirinden farklı alanlarda fuarlar düzenleniyor. Almanya, Fransa, ABD, Çin, İtalya, Rusya ve İngiltere fuar organizasyonlarının gerçekleştiği başlıca ülkeler arasında yer alıyor. Fuar sepeti bünyesinde yurt dışı fuarları sekmesinde bu sıraladığımız ülkelerin her birinde mobilyacılık, sanat, teknoloji ve gıda endüstrisi gibi alanlarda açılış yapıldığını görebilirsiniz. Yurt dışı fuarları çok geniş bir yelpazede uzanıyor. Biraz daha açarsak fuar sektörü uluslararası pazarda, tekstil, kırtasiye-malzeme-kitap, güzellik kozmetik, kuyumculuk, gayrimenkul, hırdavat, yapı-inşaat, yiyecek, elektrik-elektronik, lojistik, denizcilik, otomotiv-yan sanayii, turizm ve medikal sağlık gibi sektörlerde varlığını sürdürüyor. Fuarların ziyaretçi kitleleri de iş alanına göre değişiklik gösterebiliyor. Ancak kurulacak iş birlikleri ve network ağları düşünüldüğünde çoğu firma bu tarz organizasyonları kaçırmamayı tercih ediyor. Dolayısıyla kendine fayda sağlayacağını düşündüğü fuarlarda önceden yerini ayırtıyor. Üstelik Almanya ve Rusya gelişmişliklerine paralel olarak  fuarlarında ziyaretçi bakımından da diğer ülkelerin önüne geçmeyi başarıyor. O halde dünyanın en çok ziyaret edilen yurt dışı fuarları hangileridir, birlikte inceleyelim.

IMEX Frankfurt Fuarı

Dünyanın en çok ziyaret edilen yurt dışı fuarları kapsamında Almanya kendine önemli bir yer ediniyor. Uluslararası anlamda popüler fuarlara ev sahipliği yapıyor da diyebiliriz. IMEX Frankfurt fuarı, hem toplantılar hem kongreler hem de etkinlikler bazında ülkedeki en önemi ticaret fuarları kategorisinde öne çıkıyor. Kuruluşunu 2003 yılında gerçekleştiren fuar her yıl aralıksız bir şekilde ziyaretçilerini ağırlıyor. IMEX Frankfurt, otellerden konferans merkezlerine, sergi merkezlerinden destinasyonlara, ulusal ve bölgesel turizm ofislerinden kongre-ziyaretçi bürolarına, hava yollarından teknoloji sağlayıcılarına, etkinlik ajanslarından araç kiralama firmalarına, golf destinasyonlarından ticaret birliklerine, kruvaziyer hatlarından ticaret yayınlarına kadar uzanan farklı sektörleri bir araya getiriyor. Fuarın 2018 yılı verilerini incelediğimizde, 3500 katılımcı ile birlikte 8885 ziyaretçi konuk ettiğini görebiliriz.

Düsseldorf Uluslararası Promosyonel Ürünler Fuarı

Dünya çapında ziyaretçi çeken fuarlara Almanya’dan devam ediyoruz ve bu kez yönümüzü Düsseldorf’a çeviriyoruz. Düsseldorf Uluslararası Promosyonel Ürünler Fuarının ilk açılını 1963 yılında gerçekleştirdiğini belirtmemiz gerekiyor. Varlığını o yıllardan beri günümüze dek aralıksız sürdürmeyi başaran fuar, ürün yelpazesi, klasikleri, düşük fiyatlı promosyon ürünleri, ürün tanıtımları, yenilikler ve eğilimleri içeriyor. Ayrıca tekstil, kalem, çanta, özel tasarımları ve baskı alanlarını da unutmuyoruz. Fuar bünyesinde sektörün gelişmekte olduğu ülkelerden gelecek profesyonel ziyaretçilere ulaşmak mümkündür. Ziyaretçiler ve katılımcılar için dünyanın dört bir tarafından hem müşterileri hem de iş ortaklarını bir araya getiriyor. Dolayısıyla da onların yeni iş ilişkileri yaratmalarına da ortam hazırlıyor. Fuarın 2020 yılı istatistiklerine baktığımızda, 612 katılımcıya ek olarak toplamda 17.381 ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını söyleyebiliriz. Düsseldorf Uluslararası Promosyonel Ürünler Fuarının ziyaretçi anlamında iyi bir rekora imza attığını da anlayabiliriz.

Expo Real Münih

Dünyada en çok ziyaret edilen yurt dışı fuarlarında Almanya’nın Münih kentine geçiyoruz.  Expo Real Münih senede bir kez Münih’teki fuar alanlarında organize ediliyor. Uluslararası emlak ve yatırım fuarı olma özelliği taşıyan etkinlik Avrupa’daki endüstrinin ilerleme kaydedebilmesi adına önem arz ediyor. Avrupa çapında en büyük B2B ticaret fuarı özelliği taşıyan fuar, sektörler arası ve ulus ötesi projeler, finansman ve yatırımlar için iş odaklı ağ oluşturma anlamına geliyor. Katılımcı ve ziyaretçi profili ise, proje geliştiricilerinden proje yöneticilerine, yatırımcılardan finansörlere, danışmanlardan acentelere, mimarlardan planlamacılara, kurumsal emlak yöneticilerinden geliştirme yöneticilerine kadar uzanıyor. Ayrıca sempozyum, konferans ve yuvarlak masa toplantılarından oluşan fuar, sektörün iletişim ve bilgi platformu niteliğinde hareket ediyor. Gayrimenkul endüstrisinin güncel eğilimleri ve sorunları hakkında da detaylı bilgi veriyor. Fuarın 2018 yılı verilerine göre 41 ülkeden 2095 katılımcının yanında toplamda 72 ülkeden de 45058 ziyaretçiyi ağırladığı görülebiliyor.

Ingredients Russia

Ziyaretçi rekoru kıran ülkelerde Almanya’dan Rusya’ya geçiş yapıyoruz. Ingredients Russia 1988 yılından bu yana yiyecek fuarları kategorisinde organize edilerek, yoğun ilgi görüyor.  Fuarda sergilenen ürünler ise; antioksidanlar, fırın malzemeleri, yumurtalar, fermantasyon ürünleri, yağlar, yağ ikameleri, baharat çeşitleri, reçel ve marmelat şeklinde sıralanıyor. Fuarın 2019 yılı istatistikleri kapsamında 124 katılımcıya eş değer olarak 2.418 ziyaretçiyi ağırladığını belirtebiliriz.

Techtextil Russia Moscow

Rusya tekstil fuarları kategorisinde de diğer ülkelerin ve Avrupa’nın gerisinde kalmadığını kanıtlıyor. Moda ve tekstil fuarları arasında sektörün öne çıkan organizasyonlarından olan Techtextil Russia Moscow, 2018 yılında, uluslararası alanda 52 yabancılarda 114 olmak üzere toplamda 9.116 ziyaretçiyi ağırlamıştır.

RosUpack

Dünyada en çok ziyaret edilen yurt dışı fuarlarında en büyük rekoru şüphesiz RosUpack karşılıyor. Başkent Moskova’da düzenlenen fuar, Rusya, ABD ve Doğu Avrupa’daki ambalaj endüstrisine adanan en büyük fuarlardan biri olma özelliği taşıyor. Ambalaj çözümleriyle birlikte yenilikçi ürünlerin çeşitliliğini yansıtan RosUpack, iş etkileşimini teşvik etmeyi ve tüm katılımcı-ziyaretçiler adına zengin eğitim fırsatları sunmayı amaç ediniyor. En büyük rekorunu 2018 yılında toplamda 19654 ziyaretçiyi ağırlayarak kırmıştır.

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.