İzmir Fuarları Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Şey

İzmir Türkiye’nin 3 büyük şehrinden biri olma özelliği taşıyor. Metrekareye düşen insan sayısı bakımından önemli bir oranı kapsayan İzmir, farklı iş alanları ve gelişmişliğiyle öne çıkıyor.

İzmir Türkiye’nin 3 büyük şehrinden biri olma özelliği taşıyor. Metrekareye düşen insan sayısı bakımından önemli bir oranı kapsayan İzmir, farklı iş alanları ve gelişmişliğiyle öne çıkıyor. Dolayısıyla yurt içi bünyesinde fuar düzenlenen kentler arasında dikkatleri üzerine çekmesi de kaçınılmaz oluyor. Bu yazımızda sanat, kültür, konferans, organizasyon, söyleşi gibi alanlarda daima kendine yer bulmayı başaran İzmir’in fuarlarına değineceğiz. Biraz daha açarsak, İzmir fuarları hakkında bilinmesi gereken 7 şeye odaklanayacağız. Dilerseniz gelin başlayalım;

1- İzmir’deki En Önemli Fuar Alanı Kültürpark’tır

İzmir fuarları hakkında bilinmesi gerekenleri incelerken, en önemli fuar alanının Konak ilçesinin Kültürpark olduğunun üstünden geçmeliyiz. 420.000 m2 alan üzerine kurulmuş alan, 14 adet kapalı sergi salonu, 4 konferans salonu, İsmet İnönü Sanat Merkezi ile beraber Atatürk Açıkhava Tiyatrosunu bünyesinde konumlandırıyor. Bunun yanında paraşüt kulesi, resim heykel müzesi, gençlik tiyatrosu ve İzmir Tarih-Sanat Müzesi’ni de unutmamak gerekiyor. Son olarak Kültürpark’ta künyesi çıkarılmış 200’e yakın bitkiyle sigortası yapılmış 8000’den fazla ağaç varlığını koruyor. Kültürpark’ın bu haliyle Enternasyonal Fuarı olarak Uluslararası bir nitelik taşıdığını söyleyebiliriz.  İzmir fuarları dediğinizde karşınıza çıkacak kategorilerden biri de yüksek kapasitesiyle Kültürpark fuar alanı olacaktır.

2- Fuarcılığın Modern Yüzlerinden Biri: Fuar İzmir

İzmir fuarları diye arama yaptığınızda karşınıza gelecek ilk seçenek şüphesiz Fuar İzmir olacaktır. Özellikle, İzmir’e gitme şansınız olduysa, yol ayrımlarında, metrolarda, üst geçitlerde, havalimanlarında ve otobüs duraklarında Fuar İzmir tanıtımına rastlamanız mümkün. Aynı zamanda televizyon ve internet reklamlarında da Fuar İzmir’i görmeniz kaçınılmazdır. Çünkü Fuar İzmir, 2015 yılından bu yana Türkiye’nin en yeni, en büyük ve en modern fuar merkezi olarak hizmet sağlamaya devam ediyor. Üstelik Fuar İzmir’in dünya çapındaki fuarcılık standartları bazında platform yaratarak sektörel etkileşimi en üst seviyeye çıkarabilmek amacıyla kurulduğunu da vurgulamak istiyoruz. Fuar İzmir’in fuar takvimini incelediğinizde, geniş kapasitesiyle pek çok fuara ev sahipliği yaptığını anlamanız çok uzun sürmeyecektir. Ayrıca Fuar İzmir basın ve medya kanallarıyla da aktif bir şekilde işbirliği yürüterek organizasyonlardan herkesin haberdar olmasını kolaylaştırıyor.

3- Fuar İzmir Ekim Ayında Oldukça Canlıdır ve Çok Sayıda Ziyaretçinin İlgi Odağı Olur

Yukarıda Fuar İzmir’in niteliklerine değindikten sonra, kuruluşun ekim ayındaki takvimini inceleyelim dedik ve haftanın hemen hemen her günü dolu olduğunu gördük. 1- 3 Ekim 2021 tarihleri arasında İBS Anne ve Çocuk Fuarı düzenlenirken, 13 ve 16 Ekim 2021 tarih aralığında da MİNEX Madencilik ve Doğal Kaynaklar Fuarının gerçekleşmesi planlanıyor.

4- Her Yıl Birbirinden Farklı Fuar Organizasyonunu İzmir’de Bulmak Mümkündür

İzmir fuarları hakkında bilinmesi gereken 7 şeyden birini de, fuar organizasyonu anlamında her yıl zengin bir yelpaze sunması şeklinde açıklayabiliriz.  Fuar sepeti bünyesinde, yurt dışı fuarları incelediğimizde, kategoriler açısından geniş seçeneklere yayılmalarına karşın, bazı organizasyonların aralıksız gerçekleştiğini görürken, belirli organizasyonların da 2 ya da 3 senede bir düzenlendiğine şahit olmuştuk. Temsil ettiğimiz kuruma sağlayabileceği faydaları düşündüğümüzde, çok katılmak istediğimiz bir fuarın 3 sene sonra düzenleneceğini anlıyor ve farklı arayışlar içine girebiliyorduk. Fakat yine fuar sepeti yurt içi fuarlar sekmesinden İzmir fuarlarına göz attığınızda sektör ve kategori fark etmeksizin tüm organizasyonların ara vermeden gerçekleştiğini görebilirsiniz.

5- Düğün Fuarlarının Merkezi İzmir’dir

İzmir’in düğün fuarlarına ev sahipliği yaptığını biliyor muydunuz? Yanlış duymadınız! İzmir’de aralıksız periyotlarla abiye, gelinlik ve takım elbiselerin teşhir edildiği düğün ve evlilik hazırlıklarını sembolize eden fuarlar organize ediliyor. Türkiye genelinde düğün ve nişan törenleri son yıllarda sıklıkla kendini gösteriyor. Dolayısıyla sektör pazarı da dalgalanmalı bir şekilde hareketliliğini koruyor. IF WEDDİNG FASHION İZMİR,  yukarıda detaylandırdığımız Fuar İzmir kapsamındaki Gaziemir fuar alanında her yıl ocak ayında düzenleniyor. Fuarda, düğün sektörünün ihtiyacı olan her şeyi görmeniz mümkün. Ayrıca IF WEDDİNG FASHION İZMİR’in, sektörünün önde gelen fuarlarından biri olarak hem bölgesel hem de uluslararası endüstri profesyonellerini bünyesinde ağırlayacağını da eklememiz gerekiyor.

6- Tekstil ve Modanın Fuarları Denildiği Zaman Akla İzmir Gelir

Tekstil alanının ülkemizde önemli oranda ilerleme kaydettiğini görmezden gelemeyiz. Hem giyim hem de ev tekstili alanında faaliyet sürdüren firmalar yurt içi ve uluslararası işbirlikleriyle pazarlarda kendini göstermeyi başarıyor. Dolayısıyla onlar için tekstil fuarlarına katılmak da kaçınılmaz oluyor. Buna bağlı olarak İzmir fuarları hakkında bilinmesi gereken 7 şeyden birini de ev tekstili ve moda organizasyonları kapsamında ülke genelinde öne çıkması şeklinde açıklayabiliriz. İzmir’de ev tekstili ve moda kategorisinde her yıl 3 ayrı fuar düzenleniyor. Üstelik bunlardan ayakkabı ve sarraciye fuarının da haziran 2020 itibariyle ilk dijital sergi konseptinde açıldığını söylemeliyiz.

7- Birçok Turizm Fuarı İzmir’de Düzenlenir

Turizm ülkemizde önemli ölçüde yer kaplıyor. İzmir’in de yaz turizmi açısından aktif kentlerden biri olduğunu düşündüğümüzde turizm fuarlarını bünyesinde konumlandırmasına şaşırmamalıyız. Turzim fuarı ve konferansı bazında düzenlenen TRAVEL TURKEY IZMIR her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak uluslararası iş birliklerinin kurulmasında öncü görevi görüyor. Bunun yanında Uluslararası Ege Bölgesi Otel Ekipmanlarının teşhir edildiği “Horeca Fair”i de unutmuyoruz.

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.