KOSGEB Destekli Fuarlar Hangileri?

KOSGEB’in yeni girişimci ve işletmecilere ekonomideki etkinliklerini artırabilmeleri ve iş dünyasında kendilerini gösterebilmeleri adına destek sağlayan bir kuruluş olduğunu biliyoruz. 2021 yılı itibariyle destek kapsamında fuar organizasyonlarını da görmek mümkündür.

KOSGEB’in yeni girişimci ve işletmecilere ekonomideki etkinliklerini artırabilmeleri ve iş dünyasında kendilerini gösterebilmeleri adına destek sağlayan bir kuruluş olduğunu biliyoruz. 2021 yılı itibariyle destek kapsamında fuar organizasyonlarını da görmek mümkündür. Yurt içi fuar desteği bünyesinde ülkemizde KOSGEB destekli düzenlenen fuarlar her yıl faaliyetlerini sürdürüyor.  Firmalar KOSGEB’in sunduğu destek sayesinde fuar salonlarında kendilerine daha geniş bir yer edinebildikleri gibi, ürün ve hizmetlerini de daha çok kişiye tanıtma fırsatı elde ediyorlar.  Peki KOSGEB destekli fuarlar hangileri? Hangi şehirdeki ve hangi sektördeki fuarları KOSGEB içine alıyor. Dilerseniz gelin birlikte inceleyelim;

İhtisas Fuarları

Yurt içi ihtisas ve yurt içi uluslararası ihtisas fuarlarının bir kısmı KOSGEB destekli fuarlar arasında yer alıyor. Diğer ismiyle sektörel fuarlar da diyebiliriz. Sadece tek bir alanda sergileme yapılıyor ve o sektörde iş yürüten kişilere yönelik düzenleniyor. Özellikle İstanbul’da gerçekleştirilen pek çok fuar organizasyonunu incelediğinizde, KOSGEB tarafından destek sağlandığını görebilirsiniz.

Kültür ve Sanat Fuarları

Ülkemizde kültür ve sanatsal etkinliklere verilen değeri daha da artırabilmek ve öne çıkarmak adına KOSGEB kültür ve sanat kategorisindeki fuarlara da destek sağlıyor. Yurt içi ihtisas fuarları kategorisinde Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Artcontact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı bu fuarlardan biri olarak dikkat çekiyor. Fuara KOSGEB tarafından 2500 M2 stand alanında destek verildiğini vurgulamalıyız. Üstelik sanatçıların galerilerin çatısı altında katılabildiği fuarda, eğitim kuruluşları, müzeler ve sanatsal malzeme üreten firmalar bulunuyor. Yine kültür sanat sektöründe düzenlenen bir başka fuar olan ve geçtiğimiz haziran ayında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda açılış yapan Contemporary İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı da KOSGEB destekli fuarlar içerisinde yer alıyor. KOSGEB bu fuara toplamda 1433 M2 alan sunuyor. Sanat fuarlarında bir de Contemporary İstanbul ile aynı yerde organize edilen ve yılda en yüksek ziyaretçi oranlarını kendine çekmeyi başaran Heritage İstanbul 2021 Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik Teknolojileri Fuarı ve Konferansı bulunuyor.

Ayakkabı ve Yan Sanayii Fuarları

Ayakkabı sektörü hem dünya da hem de ülkemizde her geçen gün ilerleme kaydediyor. Buna paralel olarak da, ayakkabı sanayii kapsamında faaliyet sürdüren firmalar sürekli kendini geliştiriyor. Mevsim geçişleriyle birlikte her dönem vitrinlerde farklı ayakkabı modelleri görmemiz mümkün oluyor. Dolayısıyla ayakkabı sektöründe iş yapan kuruluşların kendilerini öne çıkarmasına yönelik ayakkabı fuarları düzenlenmesi de bizleri şaşırtmıyor.

 2021 Kasım döneminde İstanbul Fuar Merkezi’nde açılış gerçekleştirecek olan AYSAF 25. Uluslararası ve Yan Sanayii Fuarı aynı zamanda Uluslararası İhtisas Fuarları diye karşımıza çıkıyor. Son açılışında 500’ün üstünde firmanın alana ilişkin yeni ürün ve teknolojilerinin tanıtıldığı fuara bu sene KOSGEB tarafından sağlanan toplam alanın 8088,5 M2 olduğunu söylemeliyiz. Ayrıca AYSAF Avrasya’nın en büyük ayakkabı yan sanayii sektör buluşması olma özelliği taşıyor. Ayakkabı fuarları elbette bitmiyor ve sırayı AYMOD Uluslararası Ayakkabı Fuarı alıyor. 30 Eylül tarihinde CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde etkinlik gerçekleştirmeye hazırlanan fuara KOSGEB ayrıcalığı sayesinde 14412 M2 alan sağlanması planlanıyor. Üstelik etkinlik bazında ayakkabının yanında, kemer, çanta, cüzdan ve dergi gibi ürünlerin teşhir edileceğini de bildirebiliriz.

KOSGEB destekli ayakkabı fuarlarında yönümüzü İstanbul’dan Antalya’ya çeviriyoruz ve Granada Luxury Belek Congress Center’da geçtiğimiz haziranda düzenlenen 10. Exposhoes Antalya Ayakkabı Saraciye Moda Fuarı’nı inceliyoruz. KOSGEB’in fuara toplamda 1965 M2 stant alanı sağladığını vurgulayabiliriz. Aynı zamanda fuar katılımcı firmalar ve ziyaretçiler bakımından da kendine oldukça iyi bir yer edinmiş durumda.

Kozmetik ve Güzellik Fuarları

Türkiye kozmetik ürünleri bakımından oldukça ilerleme kaydeden ülkeler arasında kendine yer buluyor. Cilt bakım-estetik ve kuaför ürünlerinden, parfümeri ürünlerine kadar geniş bir Pazar ağı uzanıyor. Dolayısıyla firmalarda daha iyi satış ve pazarlama yapabilmek adına kaliteli bir tanıtım yapma ihtiyacı hissediyor. Kozmetik ve güzellik fuarlarının organize edilmesi de kaçınılmaz oluyor. KOSGEB bu noktada da devreye girerek kozmetik ve güzellik fuarları bazında da destek sağlamayı ihmal etmiyor. Uluslararası İhtisas Fuarı kategorisinde yer alan "Beauty Eurasia 2021 16. Uluslararası Kozmetik, Güzellik Kuaför Fuarı" geçtiğimiz haziran ayında düzenlenmiş ve KOSGEB fuara 2396,5 m2 stant alanı sağlamıştı. Bunun yanında Güzellik & pıuyuıoukjhBakım 2021 33. Güzellik ve Bakım, Profesyonel Kozmetik ve Saç, Spa&Wellness Ürün ve Ekipmanları Fuarını da unutmamak gerekiyor. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda açılış yapması planlanan fuarın 2022 yılının mart ayında ziyaretçilerini ağırlaması bekleniyor. Ziyaretçi profilinin estetisyenler, kuaförler, doktorlar, güzellik merkezi sahipleri, dermatologlar, spa-sauna-otel müdürleri, makyaj sanatçıları, diyetisyenler ve fitness salonu işletmecilerinin oluşturduğu fuarın KOSGEB’in arkasında duracağını belirtebiliriz.

Hobi ve Oyuncak Fuarları

İstanbul’da hobi ve oyuncak fuarları kategorisinde her yıl TUYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde etkinlik düzenleniyor. Önümüzdeki yıl mart ayında açılış gerçekleştirmesi beklenen fuara geçtiğimiz yıl KOSGEB öncülük etmişti. 2728,5 m2’lik alanı ile bebek-çocuk ve yetişkin oyuncakları ile birlikte hobi ve yaşam tarzı ürünlerinin teşhir edildiği fuarın her dönem yoğun ilgi gördüğünü söyleyebiliriz.

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.