Madde Madde KOSGEB Yurtiçi Fuar Desteği

KOSGEB işletmecilere ve girişimcilerin ekonomideki rollerini ve etkinliklerini artırabilmeleri adına fon sağlayan bir kuruluş olarak bilinir.

KOSGEB işletmecilere ve girişimcilerin ekonomideki rollerini ve etkinliklerini artırabilmeleri adına fon sağlayan bir kuruluş olarak bilinir. 2021 yılında verdiği desteği biraz daha genişletip, fuar alanına da kaydığını gözlemlemek mümkündür. Bu yazımızda sizlere madde madde kosgeb yurtiçi fuar desteği alabilmek için hangi adımları izlemeniz gerektiğini anlatacağız.

KOSGEB Yurtiçi Fuar Desteği Nedir?

KOSGEB’in sağladığı yurtiçi fuar desteği sayesinde katılımcılar ülkemizi temsil edebilir, teknolojik alandaki yenilikler ve gelişmeler hakkında da detaylı bilgi sahibi olabilir. KOSGEB Yurtiçi fuar desteği nedir? Diye sorduğunuzda, KOSGEB tarafından seçilen fuar listesinde yer alan fuarlara her yıl %50 oranında işletme ve girişimcilere sunulan hibe desteği şeklinde tanımlandığını görebilirsiniz. KOSGEB fuar başvuru tarihleri, başvuru evrakları, fuar alanları ve organize edilen fuardan kısa süre önce KOSGEB’in web sayfası aracılığıyla kullanıcılarla paylaşılır. KOSGEB’ ten yararlanmaya hak kazanan girişimci ve işletmeler aşağıda sıraladığımız ve yine KOSGEB tarafından sağlanan destekleri istedikleri şekilde değerlendirebilirler.

  • KOSGEB fuar desteğinden katılımcıların temsil amaçlı bulunacağı fuar alanının kirasını gene KOSGEB karşılar.
  • Fuar desteği kapsamında, fuarda yer alacak işletmenin stant kontrüksiyon ve dekorasyon masrafları da KOSGEB’ e aittir.
  • Fuar fonundan yararlanan tüm katılımcı ve işletmeler KOSGEB’in verdiği fuar katılım kataloğu alırlar.
  • Fuar destek alanında, fuar alanının genel düzenliği sağlayabilmesi adına KOSGEB tarafından hostesler görevlendirilir.
  • Fuar desteğinden yararlanan katılımcıların, fuar bölgesinde bulunan temizlik, güvenlik ve tanıtım hizmetleri de KOSGEB tarafından karşılanır.

KOSGEB Yurtiçi Fuar Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB yurtiçi fuar desteği nasıl alınır? diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Hem işletmelere hem de girişimcilere sağlanan fuar desteğini almanın son derece kolay olduğunun altınız çizebiliriz. Öncelikle destekten faydalanabilmeniz adına KOSGEB’in belirlediği bazı başvuru şartlarını yerine getirmelisiniz. İstenen şartları şu şekilde ele alabiliriz;

  • KOSGEB fuar desteğinden yararlanabilmek için ilgili girişimcinin ya da işletmenin KOSGEB’e kayıt olma zorunluluğu vardır.
  • KOSGEB’e kayıt yaptıran girişimci ve işletmeler, belirledikleri kullanıcı adları ve şifreleriyle KOSGEB’in sitesine giriş yapıp kenarda görecekleri destek butonuna tıklamalıdır.
  • KOSGEB’in web sitesindeki destek bölümünden  “genel destek başvuru formu”, “genel destek programı taahhütnamesi” ve “yurtiçi fuar desteği başvuru formu” belgelerini doldurup KOSGEB’e teslim etmeleri gerekir.
  • Adına başvuru yapılan işletmenin organizatör kuruluş faturası KOSGEB’e teslim edilmelidir.
  • Başvuru için gerekli evrakları tamamlamanızdan sonra KOSGEB fuar desteğinden faydalanmanız oldukça kolaydır.

KOSGEB Yurtiçi Fuar Desteği İçin Hangi Evraklar Gerekir?

KOSGEB yurtiçi fuar desteğinden yararlanabilmek için hangi evraklar gerekir? diye düşünüyorsanız, cevabı burada bulmanız mümkün. KOSGEB’in belirlediği başvuru evraklarının form halinde sunulması şarttır. Fuar desteğinden yararlanmak istiyorsanız, KOSGEB internet sitesinde yer alan başvuru evraklarının birer çıktılarını aldıktan sonra, istenilen bilgileri doldurup KOSGEB ‘E göndermeniz gerekir. KOSGEB fuar desteği için gerekli görülen evrakları ise şöyledir;

  • KOSGEB genel destek başvuru formu,
  • Genel destek başvuru taahhütnamesi,
  • KOSGEB Yurtiçi fuar desteği için ayrı başvuru formu,
  • İlgili işletmenin organizatör kuruluş ile gerçekleştirmiş olduğu fuar başvuru katılım formu.

KOSGEB Yurtiçi Fuar Gider Ödeme Talebi İçin Gerekli Evraklar Hangileri?

KOSGEB’in sağladığı fuar desteğinin yurtiçi ödemelerinin gene KOSGEB tarafından karşılandığı bilinen bir gerçektir. Ayrıca yurtiçi fuar desteği alan işletme ve girişimcilerin konaklama ve ulaşımla beraber öteki gider masraflarını da KOSGEB’in karşıladığını vurgulamalıyız. KOSGEB fuar desteği adına ödeme talebi oluşturabilmeniz adına hem işletme hem de girişimcilerden istenen evrakları aşağıdaki haliyle gösterebiliriz;

  • KOSGEB yurtiçi fuar desteği ödeme talebi formu,
  • İşletme adına hazırlanan organizatör kuruluş faturası,
  • Faturada yer alan tutarın eksiksiz bir şekilde işletme tarafından organizatör kuruluşa ödenmiş olduğunu gösteren banka dekontu,
  • İşletmenin KOSGEB’E verdiği “SGK borcu yoktur” dekontu,
  • Hizmet merkezi müdürlüğünün işletme adına düzenlediği “İşletmenin vergi borcu yoktur.” yazısı,
  • Vergi borcu ya da SGK borcu bulunan işletmeler için yazılı şekilde gereken mahsup dilekçesi.

KOSGEB Yurtiçi 2021 Fuar Desteği Şartları Nelerdir?

KOSGEB Yurtiçi 2021 fuar desteği şartlarını incelediğimizde, destek kapsamında belirlenen her işletme sahibi adına mekan sınırının 50 m2 olarak seçildiğini görebiliriz. Bu 50 m2’lik yer alanının, makine, mobilya ve mermer gibi geniş alan gerektirebilen ürünlerin tanıtımı için de 100 m2’ye kadar artırılması söz konusu olabilir. Ayrıca KOSGEB’İN yurtiçi fuar desteği için hem girişimcilere hem de işletme sahiplerine vermiş olduğu destek miktarının 30.000 TL diye netleştirildiğini de söyleyebiliriz. Yukarıda sıraladığımız gerekli şartları yerine getirdikten sonra KOSGEB fuar desteği almaya hak kazananlarla birlikte yurtiçi KOSGEB fuar alanları KOSGEB’İN web portalından duyurulduğunu da eklemeliyiz. Eğer 2021 yurtiçi fuarlarında girişimci ya da işletmeci kimliğinizle fuar organizasyonu gerçekleştirmek istiyorsanız duyuruları takip etmenizi ve istenen evrakları tamamlayarak başvuru yapmanızı vurgulayabiliriz. KOSGEB sayesinde ağınızı ve networkünüzü genişletmeniz, ekonominizi de büyütmeniz son derece kolay.

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.