Turizm Fuarları: EMITT Fuarı Hakkında Merak Edilenler

EMITT, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda dünyanın 5 büyük turizm fuarından biri olma özelliği taşıyor. F

EMITT, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda dünyanın 5 büyük turizm fuarından biri olma özelliği taşıyor. Fuar her sene 45.000’e yakın sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir tarafında konumlanan tatil yerlerinin ve seyahat firmalarının sunmuş olduğu yeni ve heyecan verici tatil fırsatlarını yakalamak isteyen turistleri ağırlıyor.

Bulunduğu bölgede lider konumuna erişen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı son 24 senedir sektöre yeni iş birliği imkânları sağlayan bir turizm seviyesi olarak dikkat çekiyor. Fuar organize edildiği her yıl, bölgedeki katılımcı ve ziyaretçi sayısını arttırarak sektörün pazarda büyümesine katkıda bulunuyor.

İlgili içerik: Yurt İçinde Öne Çıkan Turizm Fuarları

EMITT Ziyaretçi Profilini Kimler Oluşturuyor?

EMITT’İN son derece geniş bir ziyaretçi ve katılımcı profiline sahip olduğunu söyleyebiliriz. EMITT’İN ziyaretçi profilini otelcilik işletmelerinden turizm firmalarına, seyahat acentelerinden tur operatörlerine, turizm tedarikçilerinden resmi kurum ve kuruluşlara, etkinlik organizatörlerinden akademik kurum ve kuruluşlara kadar zengin bir yelpaze oluşturuyor. Dolayısıyla benzer sektörlerin kendi aralarında iş birliği kurmasına da imkân sağlanıyor. Genel hatlarıyla incelediğimizde sıraladığımız tüm bu firmaların turizm kapsamında pazarlama, halkla ilişkiler, organizasyon, operasyon ve satış gibi farklı departmanları olduğunu göz önünde bulundurabiliriz. Buradan yapacağımız çıkarımla ürün ya da hizmet satmak isteyen belirli firmalar da EMITT fuarındaki yerini alabiliyor. Aynı zamanda seyahat üzerine yazılar yazan blogger ve içerik üreticilerini de unutmamak gerekiyor. Fuar onlar için zengin bir yelpaze sunduğu gibi, yeni bağlantılar kurmalarına da şans veriyor.

EMITT Katılımcı ve Ziyaretçi Oranları

EMİTT’İN son katılımcı ve ziyaretçi profiline baktığımızda, birçok fuarla karşılaştırdığımızda rekora imza attığını söyleyebiliriz. Toplamda 43,321 ziyaretçi ile 842 katılımcı ve 103 ülke fuardaki yerini almıştır. Aynı zamanda 200 davetli tur operatörünü de unutmamak gerekiyor.

EMITT’İ Neden Ziyaret Etmelisiniz?

EMITT’İ neden ziyaret etmeliyiz? Diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bu sorunuzu sırayla yanıtlayabiliriz. Öncelikle, turizm sektörünün alanında isim yapmış hem yerli hem de yabancı tur operatörleriyle bölgesel ve ulusal turizm tanıtma kurulları, ulaşım şirketleri, hava yolları, arama motorları ve rezervasyon sistemleri, yazılım vb. şirketleri bir araya getiriyor. EMITT’İN uluslararası anlamda iş ağınızı genişletme fırsatı sunduğunu belirtebiliriz. Özellikle turizm fuarları olması dolayısıyla dünyanın pek çok yerinde turizm alanında faaliyet sürdüren kişi ve kuruluşların bu organizasyonda yerini alması bekleniyor. Ayrıca EMITT bünyesinde çeşitli firmalardan teklif alıp karşılaştırmalarda yapabilirsiniz. Yeni ve farklı turizm destinasyonları ürün ve hizmetleri ile ilgili bilgiler alabileceğiniz gibi, gelecekteki iş faaliyetlerine yönelik de ihtiyaç duyabileceğiniz materyalleri, katalogları ve kontratları bu fuar sayesinde kolaylıkla edinebilirsiniz.

EMITT 2020 Fuarında Neler Konuşuldu?

En son 2020’de gerçekleşen EMITT fuarında neler üzerinde durulduğunu hatırlamaya ne dersiniz? 24. EMITT Turizm Fuarı diye geçen organizasyon bünyesinde Başkanlar Forumunda önemli konular hakkında konuşmalar gerçekleştirilmişti. Fikir önderlerinin turizm öngörülerini açıkladığı fuarda sırasıyla, 2019 yılının nasıl geçtiğine ve 2020’nin nasıl geçeceğine değinilmişti. Üstelik 2019 yılındaki verilen eksilerden büyüme oranına, yapılan atılımlardan genişleyen bölgelere kadar pek çok şey konuşulmuştu. Aynı zamanda dünya ekonomisinde 19. Sırada yer aldıklarını da eklemek gerekiyor.

EMITT 2022 Turizm Fuarı Nerede Gerçekleşecek?

2022 yılına ertelenen EMITT Turizm Fuarının, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 9-12 Şubat tarihleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Fuarın en az 2020 yılındaki kadar ses getireceğine inanılıyor. 

Yenilikçi Tur Operatörümüz SKYhub Online ile EMITT Fuarındayız!

Yerel ve global acentelere küresel ürünler sağlayan yeni ve yenilikçi tur operatörümüz SKYhub Online ile EMITT - East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition’a hazırız! TÜYAP İstanbul Uluslararası Fuar Merkezi’nde 9-12 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek fuarda HIS Travel olarak 7. Salon – E561 numaralı standımıza sizleri de bekliyoruz.

 

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.