Yurt Dışında En Çok Ziyaret Edilen Çocuk ve Bebek Eşyaları Fuarları

Bebek eşyalarının dünya ticaret ağındaki hacminin son derece büyük olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, alanında düzenlenen fuarların yurt dışı çapında öne çıkması da bizi şaşırtmamalıdır. Almanya başta olmak üzere, Fransa, İsviçre, Çin, ABD, Avusturya, Rusya ve İspanya gibi pek çok ülkede bu sektörde fuarlar düzenlendiğini söyleyebiliriz.

Çocuk ve bebek eşyaları fuarları isminden de anlayabileceğimiz gibi bebeklere özel üretilen ürünlerin teşhir edildiği fuarlardır. Genellikle tulum, gömlek, kazak, elbise ve daha fazlasını çocuk ve bebek eşyaları fuarlarında görmek mümkündür. Bebek eşyalarının dünya ticaret ağındaki hacminin son derece büyük olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, alanında düzenlenen fuarların yurt dışı çapında öne çıkması da bizi şaşırtmamalıdır. Almanya başta olmak üzere, Fransa, İsviçre, Çin, ABD, Avusturya, Rusya ve İspanya gibi pek çok ülkede bu sektörde fuarlar düzenlendiğini söyleyebiliriz. O halde yurt dışında öne çıkan çocuk ve bebek fuarları arasında keşfe çıkmaya ne dersiniz?

İlginizi çekebilir: Sektörel Fuarcılık Nedir? A’dan Z’ye Sektörel Fuarlar Hakkında Merak Edilenler

BabyWelt Stuttgart

Almanya çocuk ve bebek eşyaları fuarları alanında başı çeken ülkeler arasında yerini alıyor. Her yıl kasım ayında Stuttgart’ta düzenlenen fuar, uluslararası ve ulusal aktörleri, bölgesel distribütörleri ve tüm ilgilenicileri hamilelik, bebek ve çocuk alanlarında bir araya getirmeyi amaçlıyor. Fuarın ana hedefi ise, 0-6 yaş çocuklara sahip ebeveynleri ve genç ailelere destek vermek şeklinde açıklanıyor. BabyWelt Stuttgart aynı zamanda Stuttgart’ta çocuklara yönelik organize edilen en büyük fuar olma özelliği taşıyor. Bebek banyolarından bebek battaniyelerine, bebek şişelerinden giysilerine, mamalardan oyuncaklara, emzirme aksesuarlarından araba koltuklarına, değiştirme masalarından çatal bıçak masalarına kadar uzun geniş ürün yelpazesi fuarda ziyaretçilerini bekliyor.

Kidmodern Nord

Yurt dışında öne çıkan çocuk ve bebek eşyaları fuarları kapsamında Almanya’dan devam ediyoruz ve yönümüzü Hamburg’a çeviriyoruz. Kidmodern Nord fuarında hem bebek hem de hamile annelere yönelik ürünleri görmek mümkündür. Organizasyon kapsamında, tişörtler, bluzlar, analık moda, gömlekler, kazaklar, kot çeşitleri, mayolar, yatak takımları, gözlükler ve oyuncaklar sergileniyor. Fuar her yıl şubat ayında Hamburg Sergi ve Kongre Merkezinde açılış gerçekleştiriyor.

Kind+Jugend

Almanya’nın Köln şehrinde organize edilen Kind+Jugend, yeni yürümeye başlayan bebek ve çocuk malzemelerini görücüye çıkaran uluslararası bir ticaret fuarı olma özelliği taşıyor. Üstelik diğer fuarlardan farklı olarak da “ Çocuklardan öğrenin ve meraklı kalın” diye vurucu bir sloganla öne çıkıyor. Her yıl bir kez Messe Köln’de ziyaretçilerini karşılayan fuar 1960 yılından bu yana araba koltuklarından giyime, pusetlerden banyo malzemelerine, çocuk mobilyalarından oyuncaklara kadar zengin bir ürün yelpazesini bünyesinde bulunduruyor.

Supreme Kids

Her yıl ocak ayında Münih’te düzenlenen Supreme Kids, Almanya genelinde en popüler çocuk ve bebek eşyaları fuarı olarak dikkatleri üzerine çekiyor. En büyük çocuk moda etkinliği olma özelliği taşıyan Supreme Kids bünyesinde, yeni doğan bebeklerden gençlere kadar uzanan taze, renkli ve çocuksu moda trendleri teşhir ediliyor.

Playtime Paris

Bebek ve çocuk eşyaları konusunda kendini gösteren ülkelerden bir tanesi de şüphesiz Fransa oluyor. Önümüzdeki sene Ocak 2022’de düzenlenmesi beklenen Playtime Paris ziyaretçilerini çocuk ve annelik evrenlerinde küçük çaplı bir yolculuğa çıkarıyor. Çocuk ve bebek eşyaları alanında ticaret yürüten ve aynı alanda tekstil üretimi gerçekleştiren firmaları bir araya getirme amacı güden fuarda, doğum ürünleri, bebek kıyafetleri, bebeklere yönelik hediyeliklerle birlikte iç tasarımı da kapsayan geniş bir koleksiyon yelpazesiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Mir Detstva Moscow

Yurt dışında öne çıkan bebek ve çocuk eşyaları fuarları kategorisinde bu kez sırayı Rusya’nın başkenti Moskova alıyor. Mir Detstva hem çocuklar hem de ergenler için düzenlenen bir ürün hizmet fuarı olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda da endüstrideki bilgi ve iletişim platformu da diyebiliriz. Fuar bünyesinde ürünlerini sergileyen firmalara uzman bir izleyici kitlesine sunum yapma fırsatı sunuluyor. Ziyaretçiler fuarda farklı alanlardaki gelişmeler, eğilimler, ürün ve hizmetler hakkında detaylı bilgi edinebilme fırsatı yakalıyor.

Hong Kong Baby Products Fair

Bebek ve çocuk eşyaları fuarında yolculuğumuza Asya kıtasından devam ediyoruz ve dünyanın nüfus yoğunluğu bakımından en kalabalık ülkesi olan Çin’e gidiyoruz. Hong Kong Baby Products Fair, Asya genelinde dinamik bebek ürünleri pazarı için adeta bir platform niteliği taşıyor. Bünyesinde bebek mamalarından giysilerine, tahıllardan gıda takviyelerine, çocuk kitaplarından oyuncaklara ve kırtasiye malzemelerine, el sanatlarından çocuk modasına kadar zengin bir içeriği barındırıyor.

China Kids Expo

Çin Oyuncak ve Çocuk Ürünleri Birliği öncülüğünde 2011 yılından bu yana gerçekleştirilen China Kids Expo için Asya kıtasının oyuncak ve bebek ürünleri kategorisinde öne çıkan bir ticaret fuarı diyebiliriz. Organizasyon genelinde bebek oto koltukları, binmeli ürünler, bebek arabaları ve aksesuarları, bebek besleme ve çocuk bakım ürünleri, hem bebek hem de hamile giyimi, çocuk aksesuarları, taşıyıcı sistemler, güvenlik ürünleri, bebek-çocuk gıdaları ve takviyeleri gibi ürünler sergileniyor. Üstelik fuar her yıl şubat ayında Shangai Uluslararası Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Baby&Stroller China

Çin’deki en ünlü bebek ürünleri ve bebek arabası ticari etkinliklerinden biri olan Baby&Stroller China Toy & Edu China and Licensing China ile birlikte yıllık periyotlarla açılış gerçekleştiriyor. Bebek çocuk modası ve anne bakım ürünleri gibi geniş bir yelpaze barındırıyor.

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.