Yurt İçinde Öne Çıkan Mobilya Fuarları

Özellikle pandemi sürecinde olduğumuzu düşündüğümüzde, pek çok kişi evinin dekorasyonunu ya da eşyaları değiştirmeyi tercih edebiliyor. Dolayısıyla mobilya imalatında da her yıl yeni model ve tarzların vitrinlerdeki yerini alması kaçınılmaz oluyor.

Türkiye’nin mobilyacılık alanında gelişme gösterdiğini söyleyebiliriz. Özellikle pandemi sürecinde olduğumuzu düşündüğümüzde, pek çok kişi evinin dekorasyonunu ya da eşyaları değiştirmeyi tercih edebiliyor. Dolayısıyla mobilya imalatında da her yıl yeni model ve tarzların vitrinlerdeki yerini alması kaçınılmaz oluyor. Mobilya fuarları da firmaların kendilerini tanıtmaları ve satışlarını artırabilmeleri adına fuar alanlarında ve stantlarındaki yerlerini alıyor.  Oturma odası, salon takımı, yatak odası takımı, mutfak dekorasyonu, ofis mobilyaları, ahşap işlemeler mobilya sanayii içerisinde değerlendiriliyor. Ayrıca ışıklandırma ve aydınlatma sistemleri de dekorasyon ürünlerinin bir parçası olması dolayısıyla, aynı sınıf kapsamında kendine yer bulabiliyor. O halde yurt içinde öne çıkan mobilya fuarları nelerdir? Birlikte incelemeye ne dersiniz?

İlgili içerik: Sektörel Fuarcılık Nedir? A’dan Z’ye Sektörel Fuarlar Hakkında Merak Edilenler

Architect Work Turkey

15-16 Ekim 2021 tarihlerinde açılması beklenen fuarda, hem benzersiz hem de yenilikçi etkileşimi sağlayabilmek adına ziyaretçilerin küçük ve standart biçimde inşa edilen modüllerin arasından geçen bir güzergâha yönlendirilmesi planlanıyor. Dört modülden meydana getirilen her adanın ortasında bir adet multimedya masası bulunuyor. Yenilikçi ürünlerin de üçgen sergileme alanında teşhir edileceği söyleniyor. Architect Work mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmalar için büyük önem taşıyor. İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuara gün sayılırken, daha açılışı yapılmadan da ne kadar katılımcı ve ziyaretçiyi ağırlayacağı da büyük merak konusu oluyor.

Intermob

9-13 Ekim 2021 tarihleri arasında TUYAP Fuar ve Sergi Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayan Intermob’da yurt içinde öne çıkan mobilya fuarları içerisinde yer alıyor.  Fuarda ahşap, orman ürünleri ve teknolojileri gibi alanlarda trendlerin belirlendiği, mobilya yan sanayii ve aksesuarları sektöründe iş yürüten öncü firmalar en yeni ve ürün ve hizmetlerini görücüye çıkardı. Her yıl sonbahar dönemlerinde açılış gerçekleştiren fuarın, yerli ve yabancı ziyaretçiler açısından etkin ve verimli bir pazarlama alt yapısı oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Kauçuk İstanbul

Yurt içinde öne çıkan mobilya fuarlarında İstanbul açık ara fark yaratıyor. 30 Kasım-3 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Kauçuk İstanbul, ağaç işleme ve mobilya sanayii alanında iş yürüten firma ve katılımları ağırlamaya hazırlanıyor. Kauçuk 2021 fuarının bu sene son derece iddialı olduğunu vurgulamalıyız. Fuara neden katılmalıyım? Sorusunu ise yeni ürün ve teknolojilerini görebilmek, ürün-fiyat karşılaştırmaları yaparak sektörü analiz etmek, müşteri portföyü geliştirmek, rakipleri tanımak ve sergilenen ürünleri fuarda görüp yakından inceleme fırsatı yakalamak şeklinde yanıtlayabiliriz.

Woodtech İstanbul

Tüyap Kongre ve Sergi merkezinin her sene olduğu gibi bu sene de sayısız fuara en sahipliği yaptığını anlamamız zor olmuyor. Ağaç işleme ve mobilya sanayii alanında ürünlerin sergilendiği Woodtech İstanbul, 9- 13 Ekim 2021 tarihlerinde çok sayıda ziyaretçi ve katılımcıyı karşıladı. Yerli ve yabancı ziyaretçiler açısından son derece güçlü bir pazarlama altyapısı oluşturan organizasyonda, ahşap malzemeler, orman ürünleri ve ahşap işleme makineleri firmalarının teknolojide yarattıkları son ürün ve hizmetleri teşhir etme şansı yakaladığını belirtmeliyiz.

İstanbul Light

Endüstriyel aydınlatma, dış aydınlatma, mağaza aydınlatması, LED teknolojileri, bina otomasyon sistemleri, zemin lambaları gibi ürünlerin teşhir edildiği İstanbul Light fuarı son açılışını geçtiğimiz nisan ayında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirmişti. İstanbul Light ülkemizde her yıl aralıksız düzenlenen fuarlar arasında dikkat çekiyor. Organizasyonun 2019 yılı verilerine baktığımızda, 220 katılımcının yanı sıra toplamda 77 ülkeden 7757 katılımcı ağırladığını söyleyebiliriz. Bu da yurt içinde mobilya ve dekorasyon alanında gerçekleştirilen fuarlar kapsamında öne çıktığını anlamamıza yeterli bir veridir.

MODEF EXPO

Bursa’nın Türkiye çapında bir sanayi kenti görevi gördüğünü hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla da yurt içinde öne çıkan mobilya fuarları bünyesinde yönümüzü İstanbul’dan çıkarıp Bursa’ya çeviriyoruz. 4-9 Ekim 2021 tarihleri arasında ziyaretçi ve katılımcılarını ağırlayan fuarın Türkiye mobilya sanayii genelinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtebiliriz. Bursa Modef Fuar Merkezi Kültür Park da açılış yapan MODEF EXPO’nun katılımcı profilinde, yatak-yemek odası üreticileri, bebek, çocuk, genç odası üreticileri, oturma grubu üreticileri, yatak-baza grupları üreticileri, mobilya aksesuarları üreticileri, ofis mobilyaları üreticileri gibi geniş bir ağ uzanıyor. Aynı zamanda ziyaretçi profilinde de mobilya toptancıları, bayi adayları ve ihracatçı/ithalatçılar bulunuyor.

Modeko International İzmir Furniture Fair

Mobilyacılık fuarlarında bu seferki yönümüzü Ege’nin incisi İzmir’e çeviriyoruz. İzmir’in Türkiye genelinde üç büyük şehir arasında yer alması, yurt içinde öne çıkan mobilyacılık fuarlarının bir bölümünü bünyesinde konumlandırması elbette bizleri şaşırtmıyor. Modeko bu yılki açılışını geçtiğimiz mart 2021 döneminde Fuar İzmir bünyesinde gerçekleştirdi. 5 gün boyunca mobilya alanındaki en yeni trendlere ve tasarımlara ev sahipliği yapan fuar hem yurt içinden hem yurt dışından çok sayıda katılımcı ve ziyaretçiyi ağırladı.

Konya Mobilya ve Dekorasyon Fuarı

Yurt içinde öne çıkan mobilya fuarları kapsamında sırayı İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük şehri olma özelliği taşıyan Konya alıyor. En son geçtiğimiz yıl ekim ayında Tüyap Uluslararası Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini karşıladı.

 

 

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.