Yurtdışı Fuarlar İçin Ülkelere Göre Son Durum Neler? Ticari Vize Veren Başlıca Ülkeler

Örneğin Almanya, İtalya, Fransa fuar amaçlı seyahatler için vize verebilirken pandemi nedeniyle Dubai ticari amaçlı vize vermiyor. Gelin şimdi hangi ülkeler kapılarını ticari amaçlı ziyaretlere açmış, beraber bakalım.

Koronavirüs aşılarının piyasaya çıkması birçok ülke ve hükümetin iş seyahati yapanları yeniden kabul etmesini sağladı. Özellikle iş amaçlı seyahat planlayanlar, dünyanın çeşitli yerlerindeki farklı seyahat kısıtlamalarını takip etmekte zorlanıyor. Bazı bölgelerde aşılama faaliyetleri tamamlanmışken dünyanın farklı bölgelerinde seyahatlerin güvenli şekilde yeniden başlayabilmesi için farklı önlemler alınıyor. Örneğin Almanya, İtalya, Fransa fuar amaçlı seyahatler için vize verebilirken pandemi nedeniyle Dubai ticari amaçlı vize vermiyor. Gelin şimdi hangi ülkeler kapılarını ticari amaçlı ziyaretlere açmış, beraber bakalım.

Ülkere göre seyahat kısıtlamalarını harita üzerinden görmek için seyahat kısıtlaması haritamıza tıklayabilir, tablo formatıyla gösterilen seyahat kısıtlamarını incelemek için ise buraya tıklayabilirsiniz. 

Avrupa'ya İş Amaçlı Seyahatler Başladı Mı?

Yunanistan, İspanya ve Türkiye de dahil olmak üzere turizme büyük ölçüde bel bağlayan Akdeniz ülkelerinin sabırsızlığına rağmen açılma sürecinin yavaş ilerlediği Avrupa’da son olarak Avrupa Birliği büyükelçileri geçtiğimiz günlerde tamamen aşılanmış kişilere ve vatandaşları sağlıklı olduğu düşünülen ülkelerden gelenlere kapılarını açma kararı aldı.

Örneğin Yunanistan  5 Ağustos 2021 Perşembe günü saat 06:00 itibariyle Yunanistan kara, deniz ve hava sınır kapıları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açıldı. Bu sevindirici haber resmi makamlarca duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre Yunanistan, bazı şartların yerine getirildiği takdirde Türk vatandaşlarına kapılarını açtı. Yunanistan'a giriş şartları ise şöyle;

Arnavutluk, Sırbistan, Bosna Hersek, Ukrayna ve İngiltere, hem iş hem de turistik ziyaretlere açık Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor.

Eğer ticari ve iş amaçlı Avrupa ülkelerinin ziyaret edilmesi gerekiyorsa; yeşil pasaport sahipleri, önceden alınmış schengen vizesi sahipleri konsolosluklardan alınan özel izinle ticari ziyaretlere açık Avrupa ülkelerine giriş yapabiliyor.

Asya Ülkeleri İçin Ticari Vize Başladı Mı?

Asya’nın bazı yerlerinde salgın yeniden hız kazanırken birçok ülke temkinli açılma adımlarını durdurmak zorunda kaldı.

Hong Kong ve Singapur, yeni bir salgın dalgası nedeniyle karantinasız seyahatten geri adım atmak zorunda kaldı. Hong Kong da aşı olmamış turistler için zorunlu karantina süresini uzattı ve seyahat etmek isteyenlerin negatif testlerini ibraz etmesini zorunlu tuttu.

Yıl boyunca sınırlarını kapalı tutarak salgını kontrol altında tutmayı başaran Tayland ise sonbaharda katı önlemler altında bazı ziyaretçileri kademeli olarak ülkeye almaya başlamıştı. Ancak Mart ayında daha kötü bir salgın dalgası yaşayan ülke yeniden geri adım atmıştı.

Ortadoğu ve Afrika Ülkeleri Ticari Ziyarete Kapalı Mı?

Geçen yıl salgının zirvesinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) sınırlarını ve havaalanlarını seyahat edenlere kapatmıştı. Başkent Abu Dabi aşılı olanların da dahil olduğu bazı ülke vatandaşlarına halen zorunlu karantina gibi katı önlemler uygulamaya devam ediyor. Ancak BAE’nin en büyük kenti Dubai geçen Temmuz ayından bu yana negatif koronavirüs testi dışında çok az kısıtlamayla kapılarını seyahat edenlere açtı.

Dubai pandemi nedeniyle Türk vatandaşların ticari amaçlı vize vermeyen ülkeler arasında bulunuyor.

ABD ve Kanada İş Amaçlı Ziyaretlere Kapalı Mı?

Örneğin aşı yaptırmış olan yolcular Amerika Birleşik Devletleri’ne varışlarından sonraki 3 ila 5 gün arasında test yaptırmaları ve hastalık semptomlarını takip etmeleri isteniyor. Semptom tespit edilmesi durumunda yolculara tekrar test yaptırmaları ve kendilerini karantinaya almaları öneriliyor.

ABD; Avrupa, Çin, Hindistan, Brezilya ve diğer bazı ülkelerden ziyaretçileri yasaklamaya devam ediyor. Ülkeye gelen uluslararası yolcular ve Amerikan vatandaşlarının uçağa binmeden önce negatif test sonucu göstermeleri zorunlu tutuluyor. Dışişleri Bakanlığı birçok ülkeyi yüksek riskli listesine sokarak vatandaşlarını seyahatten caydırmaya çalışıyor.

2021 – 2021 Yılının Popüler Uluslararası Ticaret Fuarları

Her yıl Almanya, İtalya, İngiltere, İspanya, Amerika Birleşik Devletleri gibi dünyanın çeşitli yerlerinde farklı sektörlerle ilgili ve büyük ticari fırsatların gerçekleştirildiği çeşitli uluslararası fuarlar ve sergiler düzenleniyor. Bir ihracatçının uluslararası ticaret fuarlarına katılabilmenin veya katılabilmenin önemi oldukça büyük. Fuarlar sayesinde katılımcılar ürünlerini veya hizmetlerini uluslararası alıcılara tanıtarak markalarını ve şirketlerini uluslararası hale getirirken, aynı zamanda, şekilde potansiyel tedarikçilerle iletişim kurabiliyor. Gelin bu başlığımızda ise 2021 yılının en popüler fuarlarına yakından bakalım.

2021 fuar takvimi hakkında detaylı bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz. 

IFE 2022 - Uluslararası Yeme İçme Etkinliği / Lonra – Birleşik Krallık

28 Şubat - 02 Mart 2022 tarihinde düzenlenecek IFE, dünyanın dört bir yanından yiyecek ve içecek tedarikçilerini perakende, yemek servisi, üretim, toptan satış ve dağıtımdan alıcılar ve şeflerle bir araya getiriyor. Birleşik Krallık'ın en büyük ve en önemli yiyecek ve içecek endüstrisi etkinliği olan IFE için, Türk vatandaşları ticari vize alabiliyor.

TuttoFood Milano – 2021 / Milano - İtalya

Küresel ve yenilikçi TUTTOFOOD, sektör gelişimi ve yarının gıda sektörünün yeniden başlatılmasının belirlenmesi, planlanması ve yönlendirilmesi için ulusal ve uluslararası bir referans noktası olan tarım-gıda ekosistemi için B2B fuarıdır. İspanya fuar katılımcıları için Türk vatandaşlarına ticari vize veren ülkeler arasında yer alıyor.

MICAM Milano  / Fiera Milano, Rho, Italy

Ayakkabı sektörünün önde gelen uluslararası fuarı Micam 19-21 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenecek. İş ve modayı başarılı bir şekilde birleştiren, koleksiyonların tanıtımı için ayrıcalıklı bir aşama olarak görülen fuara katılmayan isteyenler, İtalya’dan ticari vize alabiliyor.

Expoalimentaria 2021 / Lima, Peru

30 Eylül - 08 Ekim 202’de düzenlenecek EXPOALIMENTARIA, Latin Amerika’daki en önemli yiyecek ve içecek fuarı olmasıyla biliniyor. Türk vatandaşları Peru’dan ticari vize alabiliyor.

International Tourism & Travel Show / Montreal – Kanada

Dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olan ve 05 - 07 Kasım 2021 düzenlenecek International Tourism & Travel Show, seyahatlerine hazırlanan, yeni destinasyonlar keşfeden ve gelecekteki tatil destinasyonları hakkında uzman tavsiyesi arayan potansiyel gezginlerin katılım gösterdiği bir fuar. Yüzden fazla ülkenin turizm ofisleri, tur operatörleri veya seyahat acenteleri aracılığıyla edildiği fuara katılmak isteyen Kanada’dan ticari vize alabiliyor.

Sial 2022 / Paris - Fransa

Gelecek yıl 15 - 19 Ekim’de düzenlenen fuar, katılımcılar tarafından merakla bekleniyor. Endüstrinin trendlerini ve yeniliklerini gösterdiği için gıda dünyasının en önemli fuarlarından biri olan fuara 2018 yılında 119 ülkeden 2700 katılımcı bir araya geldi. Fransa, Türk vatandaşlarına ticari vize veren AB ülkeleri arasında yer alıyor.

Anuga 2021 - Yiyecek ve İçecek Ticaret Fuar / Cologne – Almanya

2019 rakamlarının bir kez daha etkileyici bir şekilde gösterdiği gibi, en önemli endüstri buluşma noktasıdır: 2019 yılında 7.972 katılımcı ve yaklaşık 169.653 ziyaretçi sayısı ile Anuga, dünyanın her yerinden katılımcıları ve ticaret ziyaretçilerini 10 ticaret fuarı ve 11 trend temasının yanı sıra çok sayıda etkinlik ve kongreyi keşfetmeye davet ediyor. 09 - 13 Ekim 2021’de düzenlenecek fuar için Türk vatandaşları Almanya’dan ticari vize alabiliyor.

International Trade Fair for Home and Contract Textiles / Frankfurt - Almanya

11 - 14 Ocak 2022’de düzenlenecek Heimtextil, beş kıtadan gelen güçlü katılımcı ve ziyaretçilerin varlığı ve iç tasarım, tasarım ve mimari alanlarındaki ticaretten gelen yüksek talep ile ev ve kontrat tekstilleri için en büyük uluslararası ticaret fuarıdır. Etkinlikte; pencereler, döşemeler, zeminler, duvarlar ve güneşten korunma ürünlerine kadar çok çeşitli ev tekstili, banyo, yatak ve masa tekstili teşhir ediliyor. 

Çin Balıkçılık ve Deniz Ürünleri Fuarı Qingdao - China

Çin, dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen deniz ürünleri pazarı. Dünyanın dört bir yanından 35.000'den fazla deniz ürünleri uzmanı, ilişkiler geliştirmek ve bu dinamik pazardaki varlıklarını genişletmek için her yıl CFSE'yi ziyaret ediyor. Çin, 27 - 29 Ekim 2021’de düzenlenecek fuara ticari vize veriyor.

Cosmoprof Asia / Hong Kong – Çin

Tüm kozmetik tedarik zincirini temsil eden şirketlere ev sahipliği yapacak fuarda; hammaddeler ve bileşenler, fason üretim ve özel etiket, makineler, birincil ve ikincil ambalajlar, Güzellik salonu, kozmetik endüstrisindeki en son ürünleri sergiliyor. 17 - 19 Kasım 2021’de düzenlenecek fuar, katılımcılarını bekliyor.  

Ticaret Bakanlığı'nın paylaştığı 2021 Yılı Bireysel Katılımı Desteklenen Sektörel Nitelikteki Uluslararası Fuarlar Listesi linkine tıklayarak listeyi inceleyebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.  

 

 

 

 

 

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.