Yurtdışında Öne Çıkan Güzellik ve Kozmetik Fuarları

Güzellik ve kozmetik sektörü hem ülkemizde hem de dünyada asla durmayacak bir alan olarak dikkat çekiyor. Çünkü kadınlar yenilenen trendlerle birlikte sürekli kozmetik ürünlerini değiştirme ihtiyacı hissediyor. Üstelik kozmetiğin son derece hassas bir alan olduğunu da vurgulamamız gerekiyor.

Güzellik ve kozmetik sektörü hem ülkemizde hem de dünyada asla durmayacak bir alan olarak dikkat çekiyor. Çünkü kadınlar yenilenen trendlerle birlikte sürekli kozmetik ürünlerini değiştirme ihtiyacı hissediyor. Üstelik kozmetiğin son derece hassas bir alan olduğunu da vurgulamamız gerekiyor. Kaliteli ürünü seçmek kadar üretmek ve pazarlamak da büyük önem taşıyor. Dolayısıyla piyasa bazında kozmetik fuarlarının kendini göstermesi de kaçınılmaz oluyor.  Almanya başta olmak üzere, Fransa, İtalya, Hollanda, İspanya ve Rusya’nın yanı sıra, Tayland, Çin, ABD gibi ülkelerde de her yıl güzellik ve kozmetik fuarları organize ediliyor. Piyasayı hareketlendiren bir alan olması dolayısıyla da her birine çok sayıda katılım sağlanıyor. Dilerseniz yurt dışında öne çıkan güzellik ve kozmetik fuarlarını incelemeye başlayabiliriz.

Almanya / Cosmetica Hannover

Her yıl ocak ayında Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen Cosmetica, kendisini öncü endüstri etkinliği olarak kuran kozmetik endüstrisi için uluslararası nitelikte bir fuar olma özelliği taşıyor. Sene bir kez gerçekleştirilen fuarın sadece ticaret ziyaretçilerine açık olduğunu söyleyebiliriz. Fuar katılımcıları teşhir alanlarında, besleyici-dekoratif kozmetiklerden güzellik bakım ekipmanlarına, doğal kozmetiklerden tırnak, makyaj, ayak bakımı ve kozmetik aksesuarlarına kadar hem gelişme halindeki hem de gelişmiş ürünleri sergiliyorlar. Aromaterapi, güzellik bakım ekipmanları, kozmetik cihazlar, vücut bakım ürünleri, epilasyon ekipmanları, yüz bakım ürünleri, tırnak modelleme, kalıcı makyaj, güneş bakım ürünleri ve promosyon kategorisi fuarda kendini gösteriyor.

Vivaness Nuremberg

Almanya’nın Nürnberg kentinde gerçekleştirilen Vivaness, sağlıklı yaşamla birlikte doğal kişisel bakımı güçlendirmeyi amaç edinen bir ticaret fuarıdır.  Fuar genel hatlarıyla ziyaretçilerine özellikle hangi dağıtım kanallarını başarılı bulduğunu ve hangi etiketlerin, markaların uluslararası anlamda uygulandığını, hangi trendlerin öne çıktığını ve müşterilerin nasıl bağlanacağını anlatıyor. Her yıl şubat ayında düzenlenen fuarın 2019 yılında 283 katılımcıya paralel olarak 51488 ziyaretçiyi ağırladığı biliniyor.

Beauty Düsseldorf

Almanya’da düzenlenen kozmetik fuarları Düsseldorf ile devam ediyor. Beauty Düsseldorf, Messe Düsseldorf organizatörlüğünde Almanya’da her yıl gerçekleşen uluslararası bir ticaret fuarı olarak dikkat çekiyor. Fuar bünyesinde, kozmetik, tırnak bakımı, ayak bakımı, sağlıklı yaşam ve spa ürünleri teşhir ediliyor. Üstelik her kategori ayrı ayrı alanlara bölünerek ziyaretçilere gösteriliyor. Fuara gelen bütün ziyaretçiler, sayısız sunumla birlikte ürün tanıtımı ve uygulama örneğinden faydalanıyor. Böylece yeni ürünler aktif bir şekilde deneyimlenebilmesinin yanında test de edilebiliyor. Kişisel olarak gerçekleştirdiği görüşmelerle ve kapsamlı çalışmalarıyla Beauty Düsseldorf her ticaret fuarı katılımcısı için oldukça yararlı deneyimler sunuyor. İleriye dönük planlar yapan şirketler, yeni iş fikirlerden ve uygulamalardan ilham alıyor. Platform aynı zamanda aralıksız olarak eğitim programları veriyor. Beauty Düsseldorf’ün ziyaretçi ve katılımcı profilinin son derece memnun kaldığını da belirtebiliriz.

Top Hair-Die Messe

Almanya’nın Düsseldorf kentinde uluslararası kuaför endüstrisi kapsamında dünyada 1 numara olma özelliğine sahip TOP HAİR-DİE MESSE ilk açılışını 2005 senesinde gerçekleştirmiştir. Yalnızca ticari ziyaretlere açık olan fuarda, büyük şirketler ve markalar temsil ediliyor. Saç bakımı, profesyonel ürünler, tırnaklar, kozmetik, moda takılar, spa, saç parçaları, peruklar, salon dekorasyonu ve ekipmanları alanında en yenilikçi ürün ve hizmetler sergileniyor. Fuar sipariş ve doğrudan satış alanları arasında net bir ayrımla kapsamlı bir sanayi resmi sunuyor. Fuara aynı zamanda ürünlerin sunumları tarafından oluşturulan destekleyici bir program eşlik ediyor.

Cosmoprof Worldwide Bologna / İtalya

Yurt dışında öne çıkan güzellik ve kozmetik fuarları kapsamında yönümüzü İtalya’ya çeviriyoruz. Her yıl mart ayında Bologna kentinde organize edilen Cosmoprof Worldwide, güzellik endüstrisi için adeta bir ticaret fuarı olma görevi görüyor. Kuaförler, güzellik salonları ve güzellik uzmanlarının katılımları doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Aynı şekilde güzellik ürünleri alıcıları, toptancıları ve üreticileri fuarda temsil ediliyor. Fuar adeta güzellik endüstrisine yönelik iletişim ve paylaşım platformu olma özelliği taşıyor. Profesyonel ziyaretçiler burada farklı alanlardaki gelişmeleri, eğilimleri, ürün ve hizmetleri yakından takip etme fırsatı yakalıyor.

Beauty Trade Special / Hollanda

Yurt dışında öne çıkan güzellik ve kozmetik fuarları kategorisinde Avrupa gezimize devam ederek bu sefer de Hollanda’ya doğru bir yolculuk yapıyoruz. Hollanda’nın Utrecht kentinde düzenlenen Beautr Trade Special fuarının ana sergi sektörlerini; yüz ve vücut bakımı, el-tırnak bakımı, iç dekorasyon, kişisel bakım, sauna, güneş-fitness, ayak ve saç bakımı, ticaret bilgileri ve birliği, eğitim-ticaret literatürü oluşturuyor.

In-Cosmetics Global / İspanya

Her yıl İspanya’nın Barcelona kentinde gerçekleştirilen İn Cosmetics Global, toplamda 104 ülkeden değerli müşteriler üretip, müşteri ilişkilerini geliştirebilmek adına yaklaşık 8500’den fazla üst düzey karar vericiyle en etkili küresel etkinlik olma özelliği taşıyor. Dünyanın önde gelen kişisel bakım malzemeleri tedarikçileri, formülatörleri, Ar-Ge ve pazarlama uzmanlarını bir araya getiriyor. Üstelik çok çeşitli yenilikçi kozmetik bileşenleri, hizmetleri ve teknolojileri sergiliyor. İn-Cosmetics Global aynı zamanda geleceğe yönelik bilimsel ilerlemeler, ortaya çıkan eğilimler ve düzenlemeler hakkında da önemli bir bakış açısı sağlıyor.

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.