Cenevre Otomobil Fuarı 2021'de İptal!

Dünyanın en önemli ve prestijli otomobil fuarlarından kabul edilen Cenevre Otomobil Fuarı, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle 2021'de de iptal edildi.

Komite ve Vakıf Kurulu, 2021 yılında bir etkinlik düzenlememeye karar vermiştir.Fuarın organizatörlerinden yapılan yazılı açıklamada, katılımcı firmaların çoğunluğunun katıldığı bir anket sonucu böyle bir karar alındığı aktarılmıştır.Cenevre Otomobil Fuarı'nı düzenleyen vakfın yöneticileri de anket sonuçlarını dikkate alarak, organizasyonun 2021'de iptali yönünde karar verdi.Açıklamada, otomotiv sektörünün şu anda zorlu bir dönemden geçtiği ve katılımcıların salgının etkilerinden kurtulmak için zamana ihtiyaç duyduğu vurgulandı.Ayrıca, "mevcut sağlık koşullarının gelecek baharda 600 binden fazla ziyaretçi ve 10 bin gazeteciyi ağırlayacak bir etkinliğe el verişli olmayabileceği" belirtilen açıklamada, fuarın 2022'de gerçekleşmesinden ise umutlu olunduğu kaydedildi.

"GIMS'in Mart 2020'de iptal edilmesinin hemen ardından Vakıf, Cenevre Kantonundan GIMS'in iptalinden kaynaklanan kayıpları karşılamak için (11 milyon İsviçre frankı olduğu tahmin edilen) ve yeni bir baskı hazırlanmasına yardım etmesini istedi. Haziran başında Büyük Konsey, Vakfına 16.8 milyon İsviçre Frangı kredisini onayladı. Vakıf, Kanton ve Cenevre Eyaletinin yetkili makamlarına bu krediyi GIMS'ye verme istekleri için teşekkür etmiş ancak kredi koşullarını Vakfın mevcut haliyle uzun vadeli finansal istikrarının bir garantisi olarak görmemektedir."

 

 

Açıklamanın Tamamına Ulaşmak İçin: 

 https://www.gims.swiss/news/decisions-foundation-salon-international-de-lautomobile-future-gims

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.