Çin, Ticari Vize Başvurularını Almaya Başladı

Yeni alınan karara göre Türk vatandaşları 15 Mart 2021 tarihi itibari ile belirtilen şartlara uyulması halinde Çin vize başvurusu yapabilecek.

Çin Hükümeti Covid-19 başladığından beri en sıkı tedbirleri uygulayan devletlerden biriydi. Bu tedbirler kapsamında vize başvuruları da durdurulmuştu. Fakat 15 Mart 2021 tarihinden sonra Çin hükümeti vize başvuruları konusunda değişikliğe gitti. Yeni alınan karara göre Türk vatandaşları 15 Mart 2021 tarihi itibari ile belirtilen şartlara uyulması halinde Çin vize başvurusu yapabilecek.

Çin Halk  Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nin resmi internet sitesinden yaptığı duyuruya göre "15 Mart 2021 tarihi itibari ile, Çin'de üretilen Covid-19 aşıları ile aşılanmış ve Türkiye Sağlık Bakanlığından aşı olduğunu belgeleyen kişilerin vize başvurusunda bulunabileceğini" belirtti.

Ancak başvuruda bulunmak için de bazı şartlara uymak gerekiyor. İş veya ticaret için Çin'e gidecek olanlar veya ailevi sebeplere dayalı "acil insani ihtiyaçlar" için vize başvurusunda bulunabilecek.

Peki Çin Vizesi İçin Hangi Başvurular Kabul Ediliyor? 

• Çin menşeli aşı sertifikasına sahip ve süresine bakılmaksızın 3 adet Çin vizesi bulunan yolcuların Çin de görüşülecek olan firma tarafından gönderilecek davet mektubu ile başvuruları yapabilmektedir.

• Çin aşısı yaptıramamış yolcularımızın Çin resmi makamları tarafından düzenlenmiş resmi ve barkodlu davet mektubunu vize başvurusunda sunmaları gerekmektedir.

• Çin'e seyahat eden yolcuların hem nükleik asit hem de IgM antikor testlerinin negatif sonuçlarını sunmaları gerekliliğinde bir değişiklik olmamıştır.

• Çin’e seyahat edecek olan tüm yolcuların, aşı sertifikalarına sahip olsalar dahi 14 gün boyunca Çin resmi makamları tarafından organize edilmiş bir karantina tesisinde kalma mecburiyeti bulunmaktadır. Karantina tesisinin ve karantina süresince yapılacak olan testlerin ücretleri yolcu tarafından ödenmektedir.

Çin, Ülkeye Girişlerde Karantina Uygulamasını da Başlattı

Bu doğrultuda ticari amaçlarla ziyarete açık olan Çin'de 14 gün boyunca zorunlu karantina uygulamasına uyulması zorunlu hale getirildi. 

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.