İngiltere'den Türkiye Kararı

İngiltere Dışişleri Bakanı Grant Shapps, Türkiye ve Polonya'dan İngiltere'ye gidenlerin bundan böyle karantinaya girmek zorunda olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünkü açıklamasının ardından İngiltere'nin Türkiye ve Polonya'yı karantina listesine aldığı açıklandı. İngiltere Dışişleri Bakanı Grant Shapps, Türkiye ve Polonya'dan İngiltere'ye gidenlerin bundan böyle karantinaya girmek zorunda olduğunu açıkladı. Shapps, kararın cumartesi sabah 04.00'dan itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Polonya'da vaka oranının yüzde 3,8'den 5,9'a yükseldiğini kaydeden Grant Shapps, Türkiye ile ilgili olarak ise, ''Türkiye'yi de seyahat koridorundan çıkarıyoruz. Türk Sağlık Bakanı, Covid-19 vakalarının sayısını WHO ve ECDC gibi uluslararası kurumlardan farklı tanımlıyor. Bu nedenle Türkiye'yi de riskli ülkeler kategorisine ekliyoruz.'' dedi.

Basına açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, PCR testi pozitif çıkan ancak semptom göstermeyenleri açıklanan vaka sayılarına eklemediklerini duyurmuştu.

 

Kaynak:https://www.turizmguncel.com/haber/ingiltere-turkiyeyi-karantina-listesine-aldi

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.