Ukrayna'dan Yeni Seyahat Kuralları

Devlet Havacılık İdaresi’nin basın hizmeti tarafından bildirildiğine göre, “Özellikle değişiklikler, hava taşıyıcılarının daha önce yürürlükte olan kurallara göre daha geniş yetkiler getirmektedir' denildi.

Ukrayna, uçağa biniş kaydı ve biniş saatlerinin belirlenmesine ilişkin kısıtlamalar, iptal edilen uçuşlar ve elbagajları ile alakalı bir takım değişiklik yayınladı.

  • Yeni kurallara göre, uçağa biniş kaydı ve biniş saatlerinin belirlenmesine ilişkin kısıtlamalar kaldırılmıştır. Tamamen havayollarının iç kuralları tarafından düzenlenmektedir.
  • Önceki düzenlemelerde, check-in kalkıştan 45 dakika önce, uçağa binişin kalkıştan 15 dakika önce kapatılabileceği iletilmişti.
  • Ancak bu standartlar yenilenen gelişmeler ile beraber havayollarının kendi kararına bağlı olarak belirlenecektir. Ayrıca, yeni kurallara göre, bir uçuş için elektronik ortamda check-in yaparak bu belgeler kullanılabilecek.
  • Devlet Havacılık Servisi, taşıma kurallarını da düzenleyerek, 8 kg ağırlığa kadar olan küçük hayvanların uçak kabininde taşınabileceği kısıtlamayı kaldırdı. Aynı şekilde havayolu şirketi bu ağırlığı düzenleyebilecektir.
  • “İptal edilen uçuş” içeriğinde de bir takım değişiklikler yapıldı. Yeni uygulanacak olan prosedür ile, tek bir idari-bölgesel birim içindeki kalkış veya varış havaalanındaki bir değişiklik iptal olarak kabul edilememektedir. Ancak uçuş 48 saatten fazla gecikirse, bu durumda gecikme bir iptal olarak kabul edilir.
  • Ayrıca, yeni kurallara göre, Devlet Havacılık Servisi, uçuş gecikmeleri için tazminat sınırını 4694’ten 5346’ya özel borçlanma haklarına yükseltti. Bagaj kaybı veya hasarı durumunda bu limit 1131’den 1288 SDR’ye çıkarıldı.
  • Diğer bir değişiklik el bagajıyla ilgilidir. Havayollarının uçuşta zorunlu olarak kabinde taşınabilen kadın veya erkek çantaları, kağıt, dış giyim, ceket, şemsiye veya baston, klasör ve basılı yayın taşıma zorunluluğu kaldırıldı. Bu koşulların düzenlenmesi de havayollarının kontrolüne tabiidir.

 

Kaynak:https://www.turizmaktuel.com/haber/ukrayna-seyahat-kurallarini-degistirdi

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.