Consumer Good Show ile 4 Fuar Bir Arada

Peki pandemi döneminde fuar sektöründe hangi değişikler meydana geldi ve gözler Almanya'daki fuarlara çevrilmişken hangi gelişmeler yaşandı? Gelin ayrıntılara beraber bakalım.

Covid-19 sebebiyle fuarların ertelenmesi veya iptal edilmesi devam ediyor. 2020 senesi içerisinde bir çok fuar Covid-19 nedeniyle ertelendi veya iptal edildi. 2021 yılında yapılması ön görülen yine bir çok fuar ertelenmeye devam ederken u ertelemelerin bazısı dijital yönlere de kaymaya başladı. Peki pandemi döneminde fuar sektöründe hangi değişikler meydana geldi ve gözler Almanya'daki fuarlara çevrilmişken hangi gelişmeler yaşandı? Gelin ayrıntılara beraber bakalım.

Ambiente, Christmasworld, Paperworld ve Creativeworld Fuarları Bir Arada

Tüketici Ürünlerine yönelik Dünyanın en bilindik fuarlarından olan Ambiente, Christmasworld, Paperworld ve Creativeworld fuarları da bu süreçten etkilenen fuarlardan. Normal şartlarda her bir fuar ayrı dönemlerde yapılıyor ve hem Türkiye'den hem de diğer ülkelerden ciddi sayıda ziyaretçi ve katılımcı firma fuarda yer alıyordu. 

Messe Frankfurt yetkilileri bu koşullara bir çözüm olarak 4 fuarı bir defaya mahsus dijital olarak bir araya getirme kararı aldı. 

Fuar Consumer Goods Show ile Digital Days adı ile 20 Nisan 2021 tarihlerinde Almanya'nın Frankfurt şehrinde dijital olarak yapılacak.

Messe Frankfurt Başkan Yardımcısı Konu Hakkında Açıklama Yaptı

Messe Frankfurt Başkan yardımcısı Nicolette Naumann pandemi koşulları el vermesi halinde Türkiye'den de yüksek katılım beklediklerini belirtti. Başkan yardımcısı Nicolette Naumann açıklamalarına şu şekilde devam etti, "Bugüne kadar 63 ülkeden 2 bin şirketin fuarda yer almak için başvurdu. Fuar planını üç hafta içinde yaptık. Bu kadar kısa süre için 2 binin çok önemli bir katılım rakamı olduğunu düşünüyorum. Bu ilgi iş dünyasının gerçek bir fuara ne kadar ihtiyaç duyduğunu da gösteriyor. Karar vermek için bizden süre isteyen katılımcılar da var. Bugün itibariyle o tarihte kaç katılımcımızın seyahat edebilir olacağını bilmiyoruz. Ancak Almanya’da aşılama aralıkta başlıyor ve aşılama fuar alanımıza çok yakın. O zamana kadar hızlı test çalışmalarının da ilerleyeceğini düşünüyoruz. Tüm bunlar umut vericidiye konuştu.

Açıklamalarında fuar yerleşim planına da değinen Naumann 8,9,10 ve 11'inci salonlar Ambiente ürün gruplarının,12'inci salonda Christmasworld ve Paperworld ürün gruplarının yer alacağını belirtti. Creativeworld katılımcılarının fiziki olarak bu fuarda yer almayacağını, Creativeworld ürün gruplarının  Consumer Goods- Digital Days dijital platformunda yer alacağını da belirtti.

Digital olarak gerçekleşecek olan Consumer Goods Show ile Digital Days fuarı kendi sektörü için oldukça başarılı geçmesi öngörülüyor.

Bu içerik de ilginizi çekebilir:

Dünyadaki En Popüler Fuar Alanları

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.