Avrupa’da Düzenlenen Popüler Sanat Fuarları

Sanat fuarları isminden de anlayabileceğimiz gibi resim, heykel gibi sanatsal ürünlerin yanında madeni para, madalya, aksesuar ve deri gibi kültürel ürünleri de içine alan organizasyonlara deniyor.

Sanat fuarları isminden de anlayabileceğimiz gibi resim, heykel gibi sanatsal ürünlerin yanında madeni para, madalya, aksesuar ve deri gibi kültürel ürünleri de içine alan organizasyonlara deniyor. Canlı gösteriler ve film gösterimleri de sanat fuarlarının kapsamında sayılıyor. Avrupa’nın sanat ve kültür alanında dünya genelinde fark yarattığı da bilinen bir gerçektir. Özellikle Fransa, ,İtalya, Belçika ve Almanya gibi ülkelerde her yıl çeşitli sanat fuarları düzenleniyor. Üstelik tekstil de sanatın bir kolunu kapsadığından bu tür organizasyonlar moda tasarımcılarına da hitap ediyor. Biz de bu yazımızda Avrupa’da öne çıkan sanat fuarlarını sırasıyla ele alacağız. Dilerseniz gelin başlayalım.

Museum Connections-Paris / Fransa

Paris’in sanatın başkentleri arasında birinci sırada yer aldığını söylememize gerek yok diye düşünüyoruz. Her yıl ocak ayında düzenlenen Museum Connections hem sanatseverler hem de iş adamları ve kadınları tarafından yoğun ilgi görüyor. Fuar bünyesinde kitle alımı ve yönetimi, (erişilebilirlik, erişim kontrolü, biletleme, sesli rehber vb.), kültürel ürünler (madeni para, madalya vb.) yeni iş modelleri ( etkinlik, müze uzmanlığı, kitle fonlaması), satış noktası yönetimi ( nakit yazılım, mobilya, paketleme ve ekipman) gibi içerikleri barındırıyor. Museum Connections’un 19 Ocak 2022 tarihinde Paris Expo Porte De Versailles’de ziyaretçilerini ağırlaması bekleniyor.

ART3F-Paris / Fransa

ART3F her sene ocak ayında Paris’te organize edilen bir çağdaş sanat fuarı olma özelliği taşıyor. Tüm Avrupa genelinde yaşayan uluslararası galeri sahipleri ve sanatçılar en son eserlerini teşhir etmek üzere ART3F fuarında bir araya geliyor. Üstelik fuarın son günü de etkinliğin bitmesine kısa süre kala yerel sanatçı dernekleri yararına seçilen birkaç eserin müzayedede satışa sunulması planlanıyor. ART3F 28-30 Ocak 2022 tarihleri arasında Paris Expo Porte De Versailles’de açılış gerçekleştirecek.

Drawing Now Paris / Fransa

Sanat fuarları yolculuğumuza Paris’ten devam ediyoruz. Bağımsız bir komite öncülüğünde seçilen ve yaklaşık 80 civarında uluslararası galeriyi bir araya getirerek sadece çağdaş sanat çizimine adanmış ilk Avrupa fuarı olma özelliği taşıyan Drawing Now sanatseverlerin ve sanat piyasasında iş yürüten kişilerin ilgisini çekiyor. 5 gün süresince koleksiyonerler, küratörler, profesyoneller, tutkulu galeri sahipleri ve sanatsever sanatçılarla buluşmaya davet ediliyor. Çağdaş çizimlerin farklı biçimlerini görebilmek adına bu fuarı kaçırmamanızı öneriyoruz. Drawing Now, 24-27 Mart 2022 tarihleri arasında Carreau du Temple Paris’te katılımcılarını ağırlıyor olacak.

Art Paris / Fransa

Kuruluşunu 1998 yılında gerçekleştiren ve o zamandan beri her yıl düzenlenen Art Paris, savaş sonrası dönemlerden başlayarak günümüze kadar gelen Avrupa sanatının bölgesel keşfini gözler önüne seriyor. Üstelik farklı coğrafi ufuklardan sanata kozmopolit bir yaklaşım getirmeyi de ihmal etmiyor. Fuar kapsamında yirmi farklı ülkeden toplamda 150 galerinin buluşması planlanıyor. Art Paris’in Grand Palais’te 7-10 Nisan 2022 tarihlerini kapılarını açması bekleniyor. 

Mi Art İtalya / Milano

Avrupa’da öne çıkan sanat fuarlarında bu kez yönümüzü İtalya’ya çeviriyoruz. Dört ayrı bölümden oluşan Mi Art organizasyonunda 19. Yüzyıl sonundan 1960’lara kadar sanat eserlerini teşhir eden galerilerden 1960 yıllarında ortaya çıkan çağdaş sanat eserlerine kadar geniş bir yelpaze uzanıyor. Aynı zamanda Art&Co tasarım çalışmalarını sunan galerilerde fuar bünyesinde yerini alıyor. Mi Art’ın 1-3 Nisan 2022 tarihleri arasında Fiera Milano’da faaliyet göstermesi planlanıyor.

TANEXPO İtalya /Bologna

İlk defa 1992 yılında gerçekleştirilen TANEXPO, cenaze müdürleri ile ticaret profesyonellerinin alanında kaliteli üreticilerle buluştuğu bir adres noktası olma görevi görüyor. Mezarlık ekipmanlarından mezar hücrelerine, tabutlardan seramik, resim ve çerçevelere, çiçeklerden cenaze ve mezarlık eşyalarına, cenaze evleri mobilyalarından cenaze süsleri ve arabasına kadar geniş bir yelpazeyi içine alıyor. TANEXPO 2016 yılında 16 ülkeden toplamda 235 katılımcı ve 16,590 ziyaretçi ağırlamıştır. Fuarın önümüzdeki yıl 7-9 Nisan tarihleri arasında kapılarını açacağı söyleniyor.

World Money Fair Almanya / Berlin

Avrupa’da öne çıkan sanat fuarları kapsamında rotamızı Almanya’nın Berlin kentine çeviriyoruz. 1927 senesinde kurulan ve her yıl aralıksız gerçekleştirilen World Money Fair 9.000 metrekarelik sergi alanıyla birlikte ticaret için dünyanın en büyük değişim platformu olma özelliğine sahip. Çok sayıda katılımcı dünyanın pek çok yerinden çeşitli madeni paralar, kâğıt paralar ve antik çağlardan modern zamanlara uzanan farklı zamanlar sunuyor. Fuarın 28-30 Ocak 2022 tarihleri arasında Estrel Congress Center’da ziyaretçilerini ağırlaması planlanıyor.

Art Karlsruhe Almanya / Karlsruhe

2004 yılında kurulan ve her sene açılış gerçekleştiren Art Karlsruhe klasik modern sanattan başlayarak çağdaş sanata kadar birbirinden farklı sanat alanlarını içinde barındırıyor. 200’den fazla uluslararası galeri, çeşitli özel bir koleksiyonun özel sunumunun eşlik ettiği galeri programlarını ve şovlarını ziyaretçi ve katılımcılara sunuyor. Fuarın 2019 yılında 212 katılımcıya ek olarak 50.000 ziyaretçi konuk ettiği biliniyor. Art Karlsruhe organizasyonunun önümüzdeki yıl 17-20 Şubat tarihleri arasında kapılarını açması bekleniyor.

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.