Beyaz Eşya ve Elektronik Sektörü Berlindeydi

Berlin'de her yıl düzenlenen Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA 2019, bu yıl da büyük yarışa sahne oluyor. 6 Eylül’de kapılarını açan fuarda yapay zekâ, sesli komut ve 5G’li ev aletleri sahnede yerini korurken bu yıl özellikle sağlık yaşamı desteyen ve çevre dostu teknolojiler dikkat çekiyor. Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından IFA 2019'da, Çin, Güney Kore ve Japon şirketlerin ağırlığı görülürken, fuarda Türk rüzgarı da esiyor.Türkiye'den Vestel, Arzum, Simfer, Esco, Silverline, Kumtel, Grunding ve Arçelik gibi marka ve firmalar da yeni ürünleriyle fuarda yerini aldı.Ayrıca, Arçelik Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Bulgurlu, fuarın açılış konuşmacıları arasında yer aldı.

Beyaz Eşya ve Yan Sanayicileri , FuarSepeti ile Berlin'de düzenlenen IFA Fuarına kalabalık bir heyet ile ziyarette bulundular. Tüm Hizmetlerini FuarSepeti'nden alan sanayicilerimiz  

fuarın çok verimli geçtiğini ayrıca organize edilen gezimizdeki resmi görüşme ve temaslarında çok faydalı olduğunu belirttiler.

Berlin'de her yıl düzenlenen Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA 2019, bu yıl da büyük yarışa sahne oluyor. 6 Eylül’de kapılarını açan fuarda yapay zekâ, sesli komut ve 5G’li ev aletleri sahnede yerini korurken  bu yıl özellikle sağlık yaşamı desteyen ve çevre dostu teknolojiler dikkat çekiyor. Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından IFA 2019'da, Çin, Güney Kore ve Japon şirketlerin ağırlığı görülürken, fuarda Türk rüzgarı da esiyor.Türkiye'den Vestel, Arzum, Simfer, Esco, Silverline, Kumtel, Grunding ve Arçelik gibi marka ve firmalar da yeni ürünleriyle fuarda yerini aldı.Ayrıca, Arçelik Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Bulgurlu, fuarın açılış konuşmacıları arasında yer aldı.

IFA’ya dair;

Bu yıl bin 939 firmanın katıldığı fuara geçen yıl bin 814 firma ve 244 bin ziyaretçi katılmıştı. Sağlıklı yaşam ve çevre dostü ürünlere odaklanan yerli markalardan Arçelik, meyvelerin tazeleği korumak için gün ışığını taklit eden buzdolabını tanıtırken, Vestel, sebzeleri bulaşık makinesinde yıkayarak su tasarrufu sağlayan teknolojisini tanıttı.

Küresel sağlık ürünleri pazarının 4.2 trilyon dolar olduğunu söyleyen Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, bu yıl stratejik olarak sağlıklı yaşam ürünlerine odaklandıklarını açıkladı.Dinçer, sağlık ürünleri pazarında yiyecekleri doğru pişirmek, tazeliğini koruma teknolojileriyle odaklanacaklarını söyledi. Bu kapsamda Arçelik gün ışığı döngüsünü taklit eden ve 2020'de pazara sunulacak Harvest Fresh teknolojili buzdolabını ilk kez IFA'da tanıttı.

Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, “Bu teknoloji ile meyve ve sebzeler tarladan koparıldığı gibi taze saklanabiliyor ve vitaminleri daha uzun süre korunuyor. Daha önce geliştirdiğimiz buzdolaplarındaki mavi ışık yalnızca c vitaminini korumaya yönelik iken gün boyu Güneş ışığını ölçerek geliştirdiğimiz yeni ürünümüz mavi, yeşil, sarı ışıklarıyla A ve C vitaminlerinin daha uzun süre korunmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda alışveriş sıklığını azaltarak zamandan tasarruf etmelerini de sağlıyor”  dedi.

“Teknolojiyi demokratikleştirdik”

Beko'nun Sağlıklı  yaşamı destekleyen pek çok teknolojisinin bulunduğunu anlatan Öztürk, ”Combi Steam fırın teknolojisi ile buharla yiyecekleri sağlıklı bir şekilde pişirmenizi sağlıyoruz. Müşterilerimizi tasarım sürecine katarak problemlerini ekonomik olarak çözüyoruz. Biz buna teknolojinin demokratikleşmesi diyoruz”  diye konuştu.

Pazar frene bastı

Bu yıl küresel tüketici elektroniği pazarının, geçen yıla göre yüzde 1,8 düşerek yıl sonunda 740 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Türkiye'de de beyaz eşya sektörü yılın ilk 6 ayında yüzde 9-9.5 küçüldü. Can Dinçer,”Üçüncü ve dördüncü çeyreklerde bu küçülmenin bir miktar daha artmasını bekliyoruz. Ancak biz ilk 6 ayda ciro bazında yüzde 30 büyüdük.Bu büyüme sektör ortalamasının 10 puan üzerinde. Ar-Ge'nin çok büyük faydasını gördük”  dedi.

Vestel Dış Ticaret Genel Müdürü Seda Kaya “155 ülkeye teknolojisini taşıyan ve 21 yıldır aralıksız elektronik sektöründe Türkiye’nin ihracat şampiyonu olan Vestel olarak bu yıl 29’uncu kez katıldığımız IFA’da çevreye duyarlı, en yeni ve en son teknolojiye sahip ürünlerimizi tanıtıyoruz. Tüm faaliyetlerimizde Zorlu Holding’in Akıllı Hayat 2030 vizyonu doğrultusunda insanın, toplumun, gezegenin gelecekteki refahını temel alan sürdürülebilir çözümler üretmeye odaklanıyoruz. Ürün ve hizmetlerimizden fabrika ve tesislerimize, insan kaynağımızdan iş yapış şekillerine uzanan 360 derecelik bir sürdürülebilirlik anlayışıyla çalışıyoruz. Bu vizyonla hareket ederek ürettiğimiz en az elektrik ve su tüketen, deterjansız yıkama yapan, vakum aparatıyla gıdaların ömrünü uzatan beyaz eşyalarımız tüketicilerden büyük ilgi görüyor.

Dünya çapındaki 8 Ar-Ge merkezimizde 1600 mühendisimiz tüketicilerimizin istek ve talepleri için ürün geliştirirken nasıl dünya kaynaklarına dost ürünler üretebileceğimize odaklanıyor. Ürünlerimizde kullandığımız çevreci teknolojilerle gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Vestel, bulaşık makinesinde sebze yıkattıracak

Vestel, 8 yeni ürün ile tüketici karşısına çıktı.Bu yıl çevre dostu teknolojilere odaklanan Vestel bulaşık makinesinin içine konulan bir hazne yardımıyla sebzelerin direkt şebeke suyuyla yıkanacağı yeni teknolojisi VegiWash'ı tanıttı. Bu ürünle bulaşık makinesindeki suya temas etmeden sebze ve meyvelerin yıkanmasını daha hijyenik ve ekonomik hale geliyor. Bir evde sebze yıkanırken yılda ortalama 18 ton su harcanmasından yola çıkan şirket, tüketicilerine özellikle ıspanak, pazı, yeşillikler gibi topraklı gıdaları akan musluk altında yıkanmasının önüne geçerek tasarruf sağlamalarını yardımcı olacak.

IFA’da Sergilenen Diğer Ürünler ve Teknolojiler

ThawTech Teknolojili Buzdolabı ThawTech teknolojisiyle, kullanıcılar dondurucuda bulunan sıcaklık kontrollü iki özel bölmeye koydukları donmuş gıdaları uzaktan kontrol ile sağlıklı bir şekilde çözdürebiliyorlar. Çözdürme işlemi bittiğinde çözülen gıdalar uygun buzdolabı ortam koşullarında saklandığından bakteri oluşumu da engellenir.

Kavanoz Vakumlama Teknolojisi

Ayrıca bu buzdolabında dünyada bir ilk olan kavanoz vakumlama teknolojisi kullanıldı. Evde yapılan yoğurt, turşu, kefir, yazlık domates püresi, salça gibi gıdaların besin değerlerini kaybetmemesi için geliştirilen vakum teknolojisi, kavanoz içerisindeki havayı alarak ömürlerini uzatıyor. 

Kaynak : Beysad

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.