Dubai Vize Süreci

Uluslararası engellerin yavaş yavaş kalkması ile yurtdışına çıkacaklar vizeler ile alakalı sürecleri merak etmeye başladı. Bu gelişmelere bağlı olarak Dubai için vize alım tarihleri ve süreçlerini sizler için derledik.

Mart ayından bu yana Covid-19 salgını dolayısıyla askıya alınan Dubai vizesi başvuruları 28/06/2020 tarihi itibariyle tekrar kabul edilmeye başlanmıştır.

Birleşik Arap Emirlikleri vizeleri ülkeye giriş yapılan tarih itibariyle 60 gün geçerlidir. Bu yüzden yeni dönem başvurularında ülkeye giriş tarihinden başlamak üzere en az 60 günlük sigorta poliçesi sunulması zorunlu hale getirilmiştir. Vize başvuruları için talep edilmemesine rağmen ülkeye giriş yapmadan en fazla 96 saat önce yapılmış PCR negatif testinin beraberinizde bulundurulması gerekmektedir. Test yapılmadıysa ülkeye giriş esnasında Dubai havalimanında da yapılabilmektedir.

Dubai Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dubai vize başvurusu Birleşik Arap Emirlikleri Göç İdaresine akredite kurumlar, havayolu şirketleri ve turizm firmaları üzerinden yapılabilmektedir. Bireysel başvurular göç idaresi tarafından kabul edilmemektedir.

Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Başvurunuzun işleme girmesi akabinde online vizeniz ortalama 1-3 iş günü içerisinde tarafınıza iletilmektedir. Fakat Birleşik Arap Emirlikleri göçmenlik ofisi başvuru sahipleri için güvenlik soruşturması yürütebilmektedir ve bu nedenle vize başvurusu değerlendirme süreci öngörülen zamandan uzayabilmektedir. Bu sebeple planlanan seyahatten en az 5 gün önce başvuru yapılması daha sağlıklı olacaktır.

Dubai Ticari Vize Nasıl Alınır?

Dubai ticari vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre yapılmaktadır. Türkiye çapında Dubai vize başvuruları online sistem üzerinden alınmaktadır. Online sistem üzerinden vize için konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir.Başvuru esnasında evrakların renkli taranmış fotokopileri Pdf formatında istenmektedir.

Birleşik Arap Emirliklerine yapacağınız, ticari, konferans, seminer, fuar organizasyonu katılımı, turistik geziler ve aile arkadaş ziyareti kapsamında seyahatlerinizi kapsamaktadır.

Vizenizi Dubai merkezli alsanız bile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’ne ait 7 emirliği (Abu Dhabi, Acman, Dubai, Füceyre, Resü’l-Hayme, Şarika, Ümmü’l-Kayveyn) ziyaret edebilirsiniz.

Dubai Ticari Vize Türleri

  • Dubai için 90 günlük tek girişli ticari vize; bu vize türünde 180 gün içerisinde tek seferde 90 gün kalma hakkına sahipsiniz. Çıkış yapmanız durumunda sadece 1 gece bile konaklamış olsanız tekrar vize almanız gerekir.
  • Dubai için 90 günlük çok girişli vize; bu vize türünde ise yapmanız 90 gün kalış hakkınızı parçalayarak kullanabilirsiniz
  • Dubai 30 gün tek girişli ticari vize; bu vize kategorisinde ise 60 gün içerisinde tek seferde 30 gün kalma hakkına sahip olursunuz.
  • Dubai 30 gün çok girişli ticari vize; bu vize kapsamında 30 gün kalış hakkınızı birden fazla seferde kullanabilirsiniz.

 Detaylı bilgilendirme için bizimle iletişime geçebilir, destek alabilirsiniz.

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.