Her Sene Merakla Beklenen Dünyanın En Popüler 7 Otomobil Fuarı

Otomotiv sanayi hem Türkiye hem de dünya pazarında son derece önemli bir yere sahiptir. Yeni üretilen otomobillerin ve otomobil yapımının arka planında bulunan malzemelerin tanıtımlarının güçlendirilmesi adına da fuarlar ön plana çıkıyor.

Otomotiv sanayi hem Türkiye hem de dünya pazarında son derece önemli bir yere sahiptir. Yeni üretilen otomobillerin ve otomobil yapımının arka planında bulunan malzemelerin tanıtımlarının güçlendirilmesi adına da fuarlar ön plana çıkıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde organize edilen otomobil fuarlarına katılım sağlayarak, özellikle sanayi sektöründe faaliyet gösteren herkes Pazar ağını ve networkünü genişletme fırsatı yakalıyor. Bunun yanında otomotiv sanayii oldukça geniş bir alanı kapsadığı için de, mühendislik, mimarlık, pazarlama gibi sektörlerde bu fuarlarda kendilerine kolaylıkla yer bulabiliyor. Otomotiv fuarları katılımcı ve ziyaretçilerine tıpkı diğer fuarlar gibi yeni ortaklıklar ve iş birlikleri geliştirebilme fırsatı tanıyor. O halde her sene merakla beklenen dünyanın en popüler 7 popüler otomobil fuarını detaylarıyla incelemeye ne dersiniz? Hazırsanız başlayalım!

1- GRTE Global Rubber, Latex & Tyre Expo / Tayland

GRTE’nin genel hatlarıyla dünya çapında tüm kauçuk, lastik ve lateks endüstrilerinde faaliyet gösteren herkes adına buluşma noktası olması planlanıyor. 2 ve 4 Mart 2022 tarihleri arasında Bangkok Uluslararası Fuar ve Sergi Merkezi’nde açılış gerçekleştirilmesi planlanan fuarın içeriğini ise; kauçuk kimyasalları, katkı maddeleri, kauçuk işleme makineleri, lateks kimyasalları, lateks işleme makineleri, lastik malzemeleri ve makineleri, test ekipmanları vb. oluşturuyor.

2- Automobil / Almanya

Almanya’nın otomotiv sanayii kapsamında öne çıkan ülkelerden biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Güney Almanya’nın en büyük yeni otomobil satış ve bilgilendirme fuarı Messe Freiburg’a eğlenceli, bilgilendirici ve heyecan verici bir organizasyon sizleri bekliyor. Automobil sayesinde Almanya’daki tüm otomobil model serilerini canlı bir şekilde görme fırsatı elde edebilirsiniz. Ziyaretçi profilini daha çok Almanya, Avusturya, Fransa ve İsviçre’nin, katılımcılarını da derneklerden otomobil satıcılarına, kulüplerden üreticilere, kuruluşlardan da hizmet kuruluşlarına kadar geniş bir yelpaze oluşturuyor.  Fuarı 4-6 Mart 2022 tarihleri arasında Messe Freiburg’da ziyaret edebilirsiniz.

3- Retro Classics Stuttgart

2001 senesinde kurulan ve her yıl aralıksız gerçekleştirilen Retro Classics Stuttgart, kendine ayrılan 8 bölümde isminden de anlaşılabildiği gibi klasik araçları profesyonel ziyaretçilere ve genel halka sunuyor. Retro Classics, tüm klasik araba severler için adeta bir zorunluluk olarak kabul ediliyor. Yoğun ilgi ile karşılanan fuar 2019 yılında ortalama 90000 ziyaretçiyi konuk etmiştir. Bu sene de 17-20 Mart 2022 tarihleri içerisinde Messe Stuttgart’ta açılış gerçekleştirmesi planlanıyor.

4- Autozum /Avusturya

İlk kuruluşunu 1974 yılında gerçekleştiren ve iki senelik periyotlar halinde düzenlenen Autozum, Avusturya’nın otomotiv endüstrileri alanında tartışmasız en önde gelen ulusal fuarı olma özelliği taşıyor. Fuar bünyesinde araba atölye ekipmanlarından bağlantı parçalarına, benzin istasyonu ekipmanlarından araba yedek parçaları ve aksesuarlarına, lastikler, jantlar ve oto yıkama teknolojisinden çekme-kurtarma ekipmanlarına kadar sektöre ait pek çok ürün sergileniyor. Ayrıca fuarın 2019 yılı verilerine baktığımızda 272 katılımcıyla toplamda 23747 ziyaretçi konuk ettiğini görebiliriz. Autozum’un bu seneki açılışını 15 Mart 2022 tarihinde Reed Exhibitions Messe Salzburg’da gerçekleştirmesi bekleniyor.

5- AutoTechnica Benelux /Belçika

İlk defa 1981 yılında kurulan ve iki yılda bir düzenlenen AutoTechnica Benelux, otomotiv profesyonellerinin satın alım sürecinde aktif rol oynuyor. Fuar kapsamında yedek parçalardan aksesuarlara, araba ekipmanlarından otomotiv bakım ürünlerine, araba radyosundan alarm, telekomünikasyon, araç ve atölye ekipmanlarına kadar zengin bir ürün yelpazesi ziyaretçileri bekliyor. Üstelik boya atölyeleri, kaporta atölyeleri, lastik atölyeleri, elektrikli dizel ekipman ve test cihazları, motor yenileme makineleri, yıkama ve yağlama ekipmanları, benzin yağlama ürünleri, ofis ekipmanları, lastikler, bilgisayarlı yönetim organizasyon sistemlerini de eklemeyi unutmuyoruz. AutoTechnica Benelux’un Brussels Expo’da 27-30 Mart 2022 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlaması bekleniyor.

6- The Forecourt Show / İngiltere

Her sene merakla beklenilen otomobil fuarlarında bu kez yönümüzü İngiltere’ye çeviriyoruz. Nisanın 25 ‘inde açılması planlanan fuarda, konopiler, çevre hizmetleri, güvenlik sistemleri, elektronik veri sistemleri, benzin pompaları, tabela, hava ve su dağıtım sistemleri, yakıtlar, araba / jet yıkama, buhar geri kazanım ekipmanı ve artı havlu atölyesi gibi içeriklerin sergileneceği söyleniyor. The Forecourt Show’un İngiltere’nin Birmingham kentinde Uluslararası Sergi Merkezinde 25-27 Nisan 2022 tarihleri arasında ziyaretçi huzuruna çıkacağını ekleyebiliriz.

7- Motortec Madrid / İspanya

İspanya’nın başkenti olan Madrid’de iki senelik periyotlarla gerçekleştirilen Motortec, otomotiv endüstrisi için adeta bir ticaret fuarı olma özelliği taşıyor. Motortec; otomobil endüstrisinin önde gelen etkinliği olarak genellikle Portekiz, Latin Amerika ve Kuzey Afrika’dan yoğun ziyaretçi çekiyor. Otomotiv ekipmanları ve parçaları, endüstri hizmetler alanında dünya lideri ürünlerini sergiliyor. Otomotiv parçaları ve bileşenleri, elektronik sistemler ve oto yıkama fuarın ana çekirdeğini oluşturuyor. Üstelik organizasyonun İber Yarımadası pazarına kapı açtığını da vurgulayabiliriz. 2017 yılında 27 ülkeden 685 katılımcıya paralel toplamda 81 ülkeden 56448 ziyaretçi ağırlayan fuarın bu sene 27-30 Nisan tarihleri arasında açılış gerçekleştireceği söyleniyor.

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.