Frankfurter Buchmesse Kitap Fuarı

Frankfurter Buchmesse dünyanın en büyük kitap ve dergi fuarıdır. 1949 yılında kurulmuş olup her sene gerçekleşmektedir. 2017 yılında 102 ülkeden 7309 katılımcı ve 137 ülkeden 286425 ziyaretçi 2019 yılında 104 ülkeden 7450 katılımcı ve 302267 ziyaretçi konuk etmiştir.

Frankfurter Buchmesse, Messe Frankfurt'ta faaliyet bulan ve bu sene 14-18 Ekim 2020 tarihlerinde gerçekleşecek olan uluslararası bir fuardır.  

Frankfurter Buchmesse Fuarı Nedir?

Frankfurter Buchmesse dünyanın en büyük kitap ve dergi fuarıdır. 1949 yılında kurulmuş olup her sene gerçekleşmektedir. 2017 yılında 102 ülkeden 7309 katılımcı ve 137 ülkeden 286425 ziyaretçi 2019 yılında 104 ülkeden 7450 katılımcı ve 302267 ziyaretçi konuk etmiştir.

Frankfurter Buchmesse Fuarı’na Neden Katılmalısınız?

Frankfurter Buchmesse , çeşitli konu gruplarına ayrılmış geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır: Kurgu ve kurgu dışı, din, gençlik ve çocuk kitapları, bilim ve teknoloji, sanat kitapları, turizm, görsel sanatlar ve uluslararası yayınlar.

Frankfurter Buchmesse, kitap ticareti için uluslararası bir platformdur ve binlerce kitapseveri tek bir çatı altında toplamada kilit roldedir.

•Fuar, fikir alışverişinde bulunmak, ilham almak, yeni teknolojileri denemek ve iletişim kurmak için ideal bir platformdur.

•Fuarda; Alman Kitap Ödülü, Alman Kitap Ticareti Barış Ödülü, Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü ve diğer birçok ödül verilmektedir.

Frankfurter Buchmesse, Federal Dışişleri Bakanlığı, Goethe Enstitüsü ve diğer kurumlarla işbirliği içindedir.

Frankfurter Buchmesse’i Kimler Bekliyor,Kimleri Hedeflemektedir?

Kitap satıcıları, yayıncılar, hak yöneticileri, kütüphaneciler, gazeteciler, yazarlar, editörler, edebi ajanlar / izciler, dijital hizmet şirketleri,yayıncılar, edebiyat ajansları, toptancılar / distribütörler, servis sağlayıcılar, baskı ve imalat, elektronik yayıncılar, paketleyiciler, dernekler, yazılım geliştirme, danışmanlar, tasarımcılar, fotoğraf / resim ajansları, kütüphane, ikinci el kitaplar, galeriler, CD / disket üreticileri, üniversiteler, ciltçilik, film / TV, mağaza tasarımı ile ilgilenen ziyaretçi ve katılımcıları hedeflemektedir.

Frankfurt'ta Konaklama Seçenekleri Nelerdir?

Main Nehri kıyısına kurulu Frankfurt’ta konaklama yapabileceğiniz 5 bölge vardır. Bunlar:

Frankfurt’ta ilk kez kalacaklar için ideal Altstadt Bahnhofsviertel & Gutleutviertel;Tarihi dokusu ve eğlence olanaklarının daha yoğun olduğu Sachsenhausen;Lüksün ön planda olduğu Gallusviertel; Daha sakin ve sessiz atmosfere sahip Westend.

Frankfurt'ta Ulaşım Nasıl?

Frankfurt, yer altı(U-Bahn), tramway(Strassenbahn) ve otobüs sistemleriyle gelişmiş bir toplu taşıma ağına sahiptir. Sraçlara binmek için tek,günlük ve haftalık bilet alabilirsiniz. Bilet makinelerinde Türkçe seçeneği mevcuttur. Gidilecek bölgelere göre de biletleme tuşu değişmektedir. Ücretler, seyahat edilen bölgeye göre farklılık göstermektedir. S-Bahn'lar oldukça geç kalmaktadır. O yüzden zamanlama açısından sıkıntınız var ise metro,tramway ya da otobüsler daha uygun olacaktır.


Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.