Fuarlar İçin Almanya Vizesi Almak

Pandemi sürecinde Almanya vizesi nasıl alınır? Kimler vize alabilir? Vize almak için yapılması gerekenler nelerdir? Fuar katılımlarında vize başvuru süreci nasıl oluyor? Fuar amaçlı ziyaretleriniz için tüm merak edilenleri sizler için vir araya getirdik.

Almanya Vize Başvuru Süreci Hakkında Merak Ettikleriniz

 

Almanya'ya  giriş kısıtlaması var mı?

-Türkiye'den Almanya'ya yapılacak olan seyahatlerde kısıtlamalar devam etmektedir. Kısıtlamalar vizeli ve vizesiz tüm girişleri kapsamaktadır.

 

Fuarlar için İstisnai durum var mıdır?

- Evet var. Fuar katılımcıları veya fuar ziyaretçileri Almanya vize başvurusunda bulunabilir.

 

Fuar Katılımcılarının veya fuar ziyaretçilerinin ne yapması lazım ?

- Fuar katılımcıları veya fuar ziyaretçileri ikamet ettikleri bölgenin konsolosluklarını bireysel mail adreslerinden mail atarak ön başvuru yapabilir. Mailde seyahat amacınızı, ad, soyad, e-posta adresi, telefon numarası ve pasaport numaranızı belirtmelisiniz. Mailiniz sonrası konsolosluk yetkilileri başvurunuzu inceleyerek size dönüş yapacaklar. Olumlu bulunması durumunda standart vize başvuru süreci ile sürece devam edilir. (Randevu alınması, evrak süreci vb.)

E-posta adresleri:

Ankara

visa@anka.auswaertiges-amt.de

İstanbul

cvisa@ista.auswaertiges-amt.de

İzmir

visa@izmi.auswaertiges-amt.de

 

Seyahat öncesinde form doldurulması gerekli mi?

-Evet gerekli.  Seyahat tarihinizden son 10 gün içerisinde  herhangi bir risk bölgesinde bulunduysanız www. einreiseanmeldung.de adresinden kayıt yapmalı ve bu belgeyi yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Not: Türkiye 11 Nisan 2021'den beri yüksek risk bölgesi kabul edilmektedir.

 

Almanya'ya girişte test zorunluluğu var mı?

-Evet var. 30 Mart 2021 tarihinden beri Almanya'ya giriş yapacak olan tüm yolcular seyahat öncesinde Covid-19 test sonucunu ibraz etmek zorundadır. 6 yaşından küçük çocuklar için test zorunluluğu bulunmamaktadır. İbraz edilecek testin 48 saat öncesinde yaptırılmış olması gerekmektedir.  İbraz edilen test sonucunun  ülkeye girdikten sonra 10 gün süreyle saklanması gerekmektedir. 

 

Almanya da karantina uygulaması var mı?

-Evet karantina uygulaması var. Yolcunun belirteceği  adreste 10 gün boyunca karantinada kalması gerekmektedir. Ancak karantina sürecinde de istisnai bir durum bulunmaktadır. Seyahat edilecek bölgenin eyalet yönetmeliklerine göre 10 günlük karantina süreci, ülkeye giriş yaptıktan 5 gün sonra yapılacak olan Covid-19 test sonucunun NEGATİF çıkması durumunda erken sonlandırılabilir.

 

Almanya da maske zorunluluğu var mı?

-Evet var. Toplu taşıma araçlarında, mağazalarda, halka açık alanlarda maske takma zorunluluğu vardır.

 

 

 

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.