İthalat ve İhracat Fuarı: Canton Fair - China Import & Export Fair

Canton fair, her yıl ilkbahar ve sonbahar aylarında olmak üzere yılda iki kez Guangzhou kentinde düzenlenen en büyük ticaret fuarıdır.

Canton fair, Çin'deki en büyük ticaret fuarıdır. Her yıl İlkbahar ve Sonbahar aylarında Çin'in Guangzhou kentinde düzenlenen, dünyanın ürün ve bileşenlerinin dış kaynak kullanımı için Çin’i ilk tercih haline getiren eşsiz bir platformdur.

Canton Fuarı Özellikleri

Canton fuarının özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Küresel olarak tanınmıştır: Yaklaşık 200 ülkeden 200.000'den fazla ziyaretçi çekmektedir.
  • Geniş ürün yelpazesine sahiptir: En son ürünlerini 3 aşamada sergileyen yaklaşık 24.000 katılımcıya sahiptir.
  • Uzun yıllardır Çin’in en büyük fuarıdır: 1957'den beri devam etmektedir.
  • Uluslararası bir fuardır: Etkinlik düzenli olarak 1,2 trilyon dolarlık satış getirmektedir.
  • 3 aşamadan oluşmaktadır: Bu nedenle hangi günlere katılacağınızı bildiğinizden emin olmalısınız.
  • Fuar alanı oldukça büyüktür: Fuar alanı 180 futbol sahası büyüklüğüne sahiptir.

Canton Fair 2023 Tarihleri ​​

1. Aşama: 15 – 19 Nisan 2023, 9:30-18:00

2. Aşama: 23 – 27 Nisan 2023, 9:30-18:00

3. Aşama: 1 – 5 Mayıs 2023, 9:30-18:00

Canton Fuarının Avantajları Nelerdir?

Canton fair katılımcılarına birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Ticaret Asistanı: Boyutu ile Canton fuarında kaybolmak ve zamanınızı boşa harcamak kolaydır. Canton Fair ChinaDirect Turu ile ziyaretinizdeki diğer önemli konularla ilgilenmek için zamandan ve enerjiden tasarruf edersiniz.
  • Tecrübeli Ekip: Çinli üreticilerle iş yapmaktan korkmanıza gerek yok! Uzman ekibiniz olduğunu bilerek güvenli ve kârlı bir şekilde ithalat yapabilirsiniz.
  • Doğru Fiyat: Daha Çin'e varmadan ürününüzün adil piyasa fiyatından haberdar olabilir ve bir profesyonel gibi pazarlık yapabilirsiniz.

Canton Fuarı Katılımıyla ilgili 5 İpucu

Canton Fuarı veya şimdi bilindiği şekliyle Çin İthalat ve İhracat Fuarı yılda iki kez gerçekleşmektedir. Nisan ve Ekim ayları arasında gerçekleşen fuar, geçen yıl toplamda 30.000'in üzerinde katılımcıya ve yaklaşık 200.000 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır. Fuar, her aşamada farklı bir ürün veya hizmet kategorisini vurgulamaktadır.

Canton fair katılımı öncesi aşağıdaki önerileri dikkate alarak verimli bir fuar deneyimi yaşayabilirsiniz:

  1. Seyahat Rezervasyonunuzu Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Rezervasyon öncesi aşağıdaki soruların cevaplarını mutlaka bilmelisiniz:

  • İlgilendiğiniz ürünler hangi aşamaya girecek? 
  • Bir rehbere ve tercümana ihtiyacınız olacak mı? 
  1. Yanınızda Götürmeniz Gerekenlere Dikkat Edin

Yanınıza rahat kıyafetler ve ayakkabılar almanız tavsiye edilmektedir. Çünkü fuar alanı son derece büyüktür. Aynı zamanda yanınıza mutlaka bir not defteri alın ve olası tedarikçilere soracağınız minimum sipariş miktarları, özelleştirilebilirlik gibi genel sorular üzerinde çalışın.

Yanınızda götürmek için yapılmış çok sayıda kartvizit bulundurun. Bu, katılımcıları sizin ciddi bir iş adamı olduğunuza ikna etmeye yardımcı olacaktır. Kartvizit üzerinde WeChat kimliğinizin veya QR kodunuzun yazılı olduğundan emin olun. Ayrıca, Google Çin'de engellendiği için Gmail adresi kullanmayın.

  1. Fuara Nasıl Gidip Geleceğinizi Bilin

Canton fair ulaşımı için önünüze birçok seçenek çıkacaktır. En ucuz ve en kolayı genellikle otel servisini kullanmaktır. Ne zaman gelip gittiklerini bildiğinizden emin olun çünkü programa uyma konusunda oldukça katılar. 

Metro sistemi sizi neredeyse gitmek istediğiniz her yere götürecektir. Ancak kaybolmanız çok kolaydır. Bu nedenle izlemeniz gereken rotayı ve hangi istasyonlarda inmeniz gerektiğini önceden öğrenin. 

Taksiler nispeten ucuzdur. Ancak taksi şoförlerinin turistlere karşı pek de titiz olmadığına dair raporlar vardır. Dolandırılmamak için sabit fiyatlı taksiler yerine taksimetreli taksileri tercih edin.

  1. Önce Keşif Yapın

İlk gününüz sadece orada ne olduğunu görmek ve temel broşürleri almakla ilgili olmalıdır. Devam ederken, otel odanızda araştırma yapmanıza yardımcı olabilecek notlar alın. 

  1. Listedeki Adaylarınıza Yaklaşın

Hazırladığınız soru listesini mutlaka yanınızda götürün. Çünkü o esnada sormanız gereken soruları unutabilir ve verimli bir fuar deneyiminden uzaklaşabilirsiniz.

 

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.