Rusya Fuarları Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Şey

Rusya’da her yıl belirli periyotlarla fuarlar organize ettiğimiz ülkelerden biri olarak öne çıkıyor. Bu yazımızda da iş seyahatinizin rotasında Rusya olduğunu varsayarak, Rusya fuarları hakkında bilmeniz gereken 7 şeyi sıralayacağız. Dilerseniz gelin başlayalım.

Rusya’da her yıl belirli periyotlarla fuarlar organize ettiğimiz ülkelerden biri olarak öne çıkıyor. Bu yazımızda da iş seyahatinizin rotasında Rusya olduğunu varsayarak, Rusya fuarları hakkında bilmeniz gereken 7 şeyi sıralayacağız. Dilerseniz gelin başlayalım.

1- Sektörünüzü Rusya Fuarları ile Yakından Takip Edebilirsiniz

Rusya fuarlarına neden katılmalıyız? diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Öncelikle Rusya’da çeşitli iş alanlarına hitap eden fuarların organize edildiğini belirtmeliyiz. Rusya’da düzenlenen fuarların hemen hemen hepsi, sektörleri hareketlendirmeye yönelik önemli birer platform olma özelliği taşırlar. Dünyanın farklı yerlerinden kurumsal hayatta faaliyetlerini aktif bir şekilde sürdüren iş insanlarının bu fuarlardaki yerlerini aldığını vurgulayabiliriz.

2- Birbirinden Farklı Sektörlerden İş Alanları

Rusya fuarları hakkında bilmeniz gereken şeylerden bir tanesini de farklı sektörlerden iş alanlarına ev sahipliği yapması şeklinde açıklayabiliriz. Cam endüstrisinden, elektrik-elektronik mühendisliğine, asansör ekipmanlarından ambalaj teknolojisine, baskı-reklamcılık ekipmanlarından kalıp yapımı, tasarım ve uygulama geliştirme alanlarına kadar oldukça geniş bir yelpaze Rusya fuarlarında bulunur. Doğal taş çıkarma, işleme, ayakkabı, aksesuar ve malzeme, dekoratif ve teknik aydınlatma gibi dalları da bu yelpazeye ekleyebiliriz. Rusya fuarlarını sektörler bazında inceleyecek olursak da, Yapı-İnşaat Teknolojileri, Kırtasiye-Büro Malzemeleri, Hırdavat, Madencilik-Mermer ve Ev tekstili / Moda şeklinde ele alabiliriz.

3- Başlıca Fuar Yerleri Moskova ve St. Petersburg’da Bulunur

Moskova Rusya’nın başkenti olmasının yanında Doğu Avrupa’nın hem ekonomik hem kültürel hem de politik anlamda bilim merkezi şeklinde öne çıkıyor. Ayrıca dünyanın sayılı kentsel ekonomisine sahip olması sebebiyle de “dünya çapında şehir” diye anılıyor. Tüm bu etkenleri göz önünde bulundurduğumuzda fuar merkezleri arasında Moskova’nın dikkat çekmesi de kaçınılmaz oluyor. Otomotiv ve Yan Sanayii, Mobilya Dekorasyon, Yapı-Çevre Teknolojileri, Elektrik-Elektronik ve Ambalaj alanındaki fuarlar Moskova’da organize ediliyor. Buna ek olarak Rusya’nın ikinci büyük şehri St. Petersburg’da da Uluslararası Denizcilik ve Konferanslar, Gıda, Yiyecek İçecek, Tarım-Hayvancılık alanında fuarlar düzenleniyor.

4- Yeni Pazar Yerleri ve Müşteriler Kazanmanız Mümkün

Unutulmamalıdır ki fuar ve benzeri kurumsal organizasyonlar iş yaşamında network oluşturma açısından son derece kıymetli alanlardır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Rusya fuar açısından oldukça farklı alanlara uzanıyor. Hangi mesleğe mensup olursanız olun, fuarlar katılım sağladığınızda ağınızı genişletmemenizin neredeyse imkânsız olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca dünyanın pek çok ülkesinden alanında isim yapmış iş adamlarının ve şirketlerin katılım sağlayacağını da göz önünde bulundurmanızı tavsiye edebiliriz. Özellikle Moskova’nın bilim merkezi olduğu düşünüldüğünde, orada kuracağınız iş birlikleri kurumunuzun imajına ve ekonomisine önemli oranda katkı sağlayacaktır.  Kendinize yurtdışından iş bağlantıları oluşturup, firmanızı daha da büyütmeniz açısından Rusya fuar organizasyonlarını kesinlikle takip etmelisiniz.

5- Fuar Periyotlarını Takip Edin

Rusya fuarları hakkında bilmeniz gereken şeylerden birini de, fuarların düzenlenme periyotu şeklinde açıklayabiliriz. Rusya’da fuarlar ağırlıklı olarak her yıl düzenlense de, bazı fuarlar iki yılda bir periyotlarla organize ediliyor. Örnek verirsek; mobilya dekorasyon fuarları kapsamındaki “Mebel Russia” adlı Uluslararası Mobilya, Ek Parça ve Döşeme Fuarı, “Mosbuild Moscow” adlı Uluslararası Yapı ve Kaplama Malzemeleri Fuarı ve Moskova Uluslararası Eğitim Fuarı her yıl düzenlenirken, sanat fuarları çerçevesinde organize edilen Uluslararası Miras Koruma, Restorasyon ve Müze Teknolojisi Fuarı, “COMTRANS” Uluslararası Ticari Araçlar fuarı iki yılda bir pazara açılıyor.  Fuar tarihlerini doğru bir şekilde öğrenmek için fuar sepeti.com üzerinden “Rusya Fuarları” linkine tıklayıp bilgi edinmeniz yeterli.

6- En Çok Ziyaret Edilen Rusya Fuarları

Rusya’da organize edilen fuarlar katılım ve ziyaret edilme oranı bakımından dünya çapında oldukça iyi rakamlara sahip. Örneğin; 1988 yılından bu yana yiyecek fuarları bazında düzenlenen “Ingredients Russia” fuarının 2019 yılı istatistikleri bazında, 124 katılımcıyla beraber toplamda 2.418 ziyaretçiyi ağırladığını vurgulayabiliriz. Biraz daha açarsak fuar, fırıncılık malzemeleri, fermentasyon ürünleri, yumurtalar, baharat, maya, jelleştirici, kakao ve peynir tuzu gibi gıda ürünlerine yönelik teşhir gerçekleştirmiştir. Bunun yanında geçtiğimiz ocak ayında gene Moskova’da açılan tekstil fuarları kapsamındaki “Techtextil Russia Moscow” 2018 yılı oranlarına göre ulusal 52, yabancı 114 olmak üzere 166 katılımcıyla toplamda 9.116 ziyaretçiye ev sahipliği yaparak iyi bir rekora imza atmıştır. Ayrıca kuruluşu 1999 yılına kadar cam endüstrisi kategorisinde açılışlar yapan Mir Stekla Moscow’u da unutmamak gerekiyor. Bu seneki açılışını 7 Haziran’da gerçekleştirecek olan fuar, 2018 yılında 20 ülkeden 207 katılımcıyla 7500 ziyaretçi ağırlamıştır.

7- En Büyük Rekorlardan Biri Rosupack

Rusya fuarları bünyesinde en büyük rekorlardan biri şüphesiz ambalaj ürünlerini teşhir eden Rosupack fuarına ait. Katılımcıları tüketici deneyimlerini paylaşarak, endüstrinin sorunlarını tartışmak amaçlı bir araya getiren ambalaj endüstrisi tarafından da önemli bir platform olarak kabul ediliyor. Üstelik Doğu Avrupa’daki ambalaj endüstrisine adanan en büyük fuarlardan biri olma özelliği taşıyor.

Bonus: Bi Dünya Fuar, Fuar Sepeti’nde!

Fuar sepeti bünyesinde birçok ülkede yılın belirli dönemlerinde fuarlar düzenliyoruz. Kurumsal seyahat ve etkinlik ihtiyaçları bazında yeniliklerin öncüsü olmayı hedeflediğimiz için de çalışanlara yönelik düzenlenen fuar hizmetlerimizi en üst seviyede tutmayı yeğliyoruz. Rusya fuarları hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.