Yurt Dışında Düzenlenen En Popüler 5 Kuyumculuk Fuarları

Dünya çapında her yıl birbirinden farklı uluslararası kuyumculuk fuarları gerçekleşiyor. Uluslararası network bağlantıları kurabilmek adına piyasa önemli bir yere sahip olan kuyumculuk fuarları hem geçtiğimiz yıllarda hem de önümüzdeki zaman diliminde adından söz ettirmeyi yine başarıyor.

Kuyumculuk fuarları dünya çapında ziyaretçi çeken ve kurumların kendilerine sağlam işbirlikleri oluşturdukları organizasyonlar arasında yer alıyor. Maliyetli bir sektör olması da bu durumu ister istemez destekliyor. Dünya çapında her yıl birbirinden farklı uluslararası kuyumculuk fuarları gerçekleşiyor. Uluslararası network bağlantıları kurabilmek adına piyasa önemli bir yere sahip olan kuyumculuk fuarları hem geçtiğimiz yıllarda hem de önümüzdeki zaman diliminde adından söz ettirmeyi yine başarıyor. O halde bu yazımızda yurt dışında düzenlenen kuyumculuk fuarlarını sırasıyla inceleyebiliriz. Hazırsanız başlayalım.

1- Baselword / İsviçre

Her yıl İsviçre’nin Basel kentinde gerçekleştirilen Baselword, dünyanın önde gelen saat, değerli taşlar, mücevher ve ilgili endüstriler fuarı olma özelliği taşıyor. Fuar bünyesinde endüstrideki en etkin markalar bir araya gelme fırsatı buluyor. Rolex, Patek Philippe, Chopard ve Hublod bu markalardan sadece birkaçını oluşturuyor. Baselword 2017 senesinde 1300 katılımcıyla birlikte toplamda 106000 ziyaretçi oranıyla rekora imza atmıştır. Birbirinden farklı tasarımları barındıran takılar, değerli parçalar ve saat koleksiyonları gibi ürün gruplarına sahip olan fuar seyircilerine başka hiçbir yerde göremeyecekleri bir görsel şölen sunuyor. Fuarın 2022 yılında 31 Mart-4 Nisan tarihleri arasında Basel Kongre Merkezinde ziyaretçilerini ağırlaması bekleniyor.

2- Palakiss Vicanza Spring / İtalya

İtalya’da gerçekleştirilen Palakiss, altın, mücevher, gümüş koleksiyonları, değerli taşlar ve bulgular ile ilgili son yenilikleri ve trendleri izleyicinin gözleri önüne seren uluslararası bir fuardır. Winter, Spring, Summer ve Fall olmak üzere yılda dört defa düzenleniyor. Mücevher tasarımcılarına tahsis edilmiş ve geleneksel dokuların yeniliklerle buluşup pek çok tasarımın sergilendiği  D-Space  İnnovative & Creation bölümünü de kapsayan 5000 metrekarelik bir alanda ziyaretçilerini karşılıyor. Fuar sayesinde  İtalya pazarının dışında uluslararası platformlarda da çeşitli iş faaliyetlerini kusursuz biçimde tanıyabilmenizin yanı sıra, önümüzdeki on iki ayın sektöre dair bütün trendlerini keşfetmeniz de mümkün hale geliyor. Palakiss Vicanza Spring’in, 2022 yılı içerisinde 7 ve 9 Mayıs tarihlerinde arasında ziyaretçilerine kapılarını açacağı söyleniyor.

3- Midora Leipzing / Almanya

Midora, Almanya’nın Leipzing kentinde senede bir kere gerçekleştirilen saat ve mücevher fuarlarıdır. Mücevher ve saat satıcıları, kuyumcular ve saat ustaları adına organize edilen bilgi fuarı da diyebiliriz. Dolayısıyla sadece ticaret ziyaretçileri tarafından erişilebilir durumdadır. Midora katılımcıları saat çeşitlerinden gerçek takılara, modaya uygun takılardan inci ve mücevherlere, kuyumcu aletlerinden de moda takılarına kadar en son trendleri sunuyor. Katılımcıların odak noktaları ise fuarın moda ve trend takıları ile yanıt verdiği bireysel genç alıcıları hedefliyor. Katılımcılarla yoğun bir deneyim, son ürünlerle birlikte trendlerin teşhir edilmesi ilgi çekici bir programla Midora’yı sektördeki her profesyonel adına bir zorunluluk haline getiriyor. Fuarın 3-5 Eylül 2022 tarihleri arasında Leipziger Messe GmbH’de açılışını yapması planlanıyor.

4- Hong Kong Jewellery Gem Fair / Çin

Hong Kong Jewellery türünün en iyi mücevher fuarı olarak gösteriliyor. Her yıl katılımcılarına adeta görsel bir şölen sunan fuar ilk defa 1983 yılında açılış gerçekleştirmiştir. Önümüzdeki dönemde 15 Eylül 2022 tarihinde açılması beklenen fuarın 2019 yılında 3761 katılımcıyla birlikte 39988 ziyaretçiyi ağırladığı biliniyor. Fuar hem mücevherat hem değerli taşlar hem de gümü eşyalar için önem taşıyan bir niteliğe sahiptir.

5- COUTURE / ABD

Her sene Las Vegas’ta düzenlenen COUTURE, lüks mücevher ve saat pazarı için en samimi ve seçkin destinasyon olma özelliği taşıyor. Kuyumculuk endüstrisi adına işbirlikleri oluşturmak ve iş yapabilmek için ünlü firmaların ve iş insanlarının toplandığı önemli bir etkinlik de diyebiliriz.

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.