Yurt İçinde Öne Çıkan Turizm Fuarları

Turizm fuarı adından da anlaşıldığı gibi seyahat acenteleri, tur operatörleri ve konaklama tesisleri gibi turizm sektörünü kapsayan her nesnenin tanıtımının yapıldığı organizasyonlara deniyor.

Turizm fuarı adından da anlaşıldığı gibi seyahat acenteleri, tur operatörleri ve konaklama tesisleri gibi turizm sektörünü kapsayan her nesnenin tanıtımının yapıldığı organizasyonlara deniyor. Bu tür organizasyonlarda genellikle seyahat acenteleri ve turizm işbirlikleri içerisinde olan firmalar bir araya gelme fırsatı elde ediyor. Türkiye genelinde baktığımızda, turizm fuarlarının gayet iyi bir noktada bulunduğunu söylesek abartmış olmayız. Çünkü ülke çapında hem yaz hem de kış turizmine hizmet eden bölgeler her dönemde kendini göstermeyi başarıyor. İzmir, Antalya, Muğla yaz turizmine hizmet ederken, Bolu-Kartalkaya, Bursa-Uludağ, Erzurum Palandöken ve Kars gibi bölgelerde kış turizminde epeyi ziyaretçi çekiyor. Turizmi daha da hareketlendirmek adına firmaların güçlenmesi önem taşıyor. Dolayısıyla turizm fuarlarının gerçekleşmesi de kaçınılmaz oluyor. Bu yazımızda yurt içinde öne çıkan turizm fuarlarını derleyeceğiz. Dilerseniz gelin başlayalım;

İlginizi çekebilir: Sektörel Fuarcılık Nedir? A’dan Z’ye Sektörel Fuarlar Hakkında Merak Edilenler

Turizm Fuarları En Çok Nerelerde Yoğunluk Gösteriyor?

Yurt içinde öne çıkan turizm fuarları en başta turizmin kalbinin attığı bölge olma özelliği taşıyan Antalya’da hayat buluyor. Fuar sepeti Antalya fuarları sekmesine tıkladığınızda, turizm fuarların yoğunluk bakımından fark yarattığını görmeniz mümkün. İkinci sırayı ise Ege’nin incisi diye bilinen İzmir alıyor. Sonrasında da her yıl ülke çapında en çok fuar organizasyonunu bünyesinde barındıran İstanbul ve başkent Ankara geliyor. Turizm fuar organizasyonları, sektörün canlılığını koruyabilmek adına son derece önem arz ediyor. Fuarların nerelerde yoğunlaştığını belirttikten sonra ilgi gören fuarları teker teker ele almaya ne dersiniz?

Antalya Turizm Fuarı

Turizm fuarları kategorisinde Antalya Turizm Fuarının sektörde verimli iş birliklerine, iş fırsatlarına ve bilgi paylaşımlarına olanak sağlayacak platform niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz. Antalya Turizm Fuarının amacı Antalya’da yepyeni vizyon ile turizm fuarlarına yenilikçi anlayış getirmek diye açıklayabiliriz. Turizm alanında faaliyet sürdüren ulusal ve uluslararası profesyoneller sezon gelişmelerini değerlendirip işbirliği oluşturmaya yönelik bir araya geliyorlar. Fuar aynı zamanda, 1000’den fazla yurt dışı seyahat acentesinin katılım sağladığı en iddialı turizm fuarı olma özelliği taşıyor. Bundan başka katılımcı profiline göz attığımızda; etkinlik yönetim firmalarını, teknoloji firmalarını, havayolu şirketlerini, üniversiteleri ve medya kuruluşlarını görebiliriz.

Anfas Hotel Equıpment

Antalya Expo Center’ın ev sahipliği yaptığı, Anfas Otel Ekipmanları fuarının kuruluşu 1988 yılına kadar uzanıyor. Her yıl ocak ayında gerçekleştirilen fuarın, turizm ticareti ve konaklama endüstrisi açısından uluslararası toplantı platformu olmayı başardığını vurgulayabiliriz. Fuar bünyesinde endüstriyel mutfaklar, restoranlar, çamaşırhaneler, otel tekstili, servis malzemeleri ve personel kıyafetleri ve çok daha fazlasının teşhir ediliyor. Anfas Otel Ekipmanları fuarının 2017 yılındaki grafiğine baktığımızda totalde 3 ülkeden 138 katılımcı ve 24543 ziyaretçiyi konuk ettiğini görmemiz mümkündür.

Hestourex Sağlık, Medikal, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı

Türkiye Cumhuriyeti Başkanlığı ve Bakanlıklarca desteklenen Hestourex kongre bazında düzenlenen uluslararası bir sergi olma özelliği taşıyor. Fuarın temel amacı ise küresel profesyonel iş toplantılarında ülkeler arası ikili işbirliğinin geliştirilmesine paralel olarak küresel turizmin büyümesine katkı sağlamaktır. İlk açılışını 2017 yılında yapan ve her yıl nisan ayında gerçekleştirilen fuar aynı sene 137 katılımcı, 27398 ziyaretçiyi ağırladı. Ayrıca 2018 yılında da, toplamda 165 ülkeden 253 katılımcı ve 5917 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

InnDESIGN

Antalya’da düzenlenen turizm fuarları henüz bitmiş değil. Yapı ve inşaat endüstrisi için Global Hub ve Türkiye’deki mimarlık dünyası kapsamında “en yüksek kalite” diye nitelendirilen Yapex organizasyonları, sektöre yeni fuarlar, etkinlik alanları, hem yenilikçi hem de sürdürülebilir teknolojik ürün ve hizmetleri bir araya getirmeyi hedefliyor. Fuar açılışı her yıl Konyaaltı Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşiyor.

Travel Turkey İzmir

Yurt içinde en çok öne çıkan turizm fuarları kategorisinde Ege’nin incisi İzmir’e geçiş yapmış bulunuyoruz. Travel Turkey İzmir her yıl katılımcıların heyecanla beklediği fuarlardan biri olma özelliği taşıyor. Hem Türkiye’nin hem de dünyanın farklı destinasyonlarından sayısız katılımcı firmayla birlikte turizm profesyonelini ülkemizin en yeni ve modern fuar kompleksi olan fuar İzmir’de ağırlıyor. Geliştirdiği konseptler ve özel etkinliklerle her yıl sektöre yeni bir ivme kazandırmayı amaç edinen fuarın, dünya turizminin de trendlerini de İzmir’de bir araya getirerek fark yarattığını vurgulayabiliriz.

Adventure Turkey

Yurt içinde öne çıkan turizm fuarlarında rotamızı İstanbul’a çeviriyoruz. İlk defa 2019 yılında açılış gerçekleştiren fuar, spor ve macera turizmi hizmeti sağlayan tesis ve işletmelere, kulüplere, seyahat acentelerine ve turizm profesyonellerine yönelik bir kuruluş olarak dikkat çekiyor. 2019 yılı verilerine baktığımızda, 137 katılımcıyla birlikte 19 ülkeden 13708 ziyaretçiyi ağırladığını görebiliriz.

Sirha İstanbul

Avrasya ve Gösteri Sanat Merkezi’nde ilk defa 2013 yılında açılış gerçekleştiren Sirha İstanbul, hem restoranlar hem de oteller için gıda ürünleri, masa sanatı, otel ekipmanları sergilerken, fırın ve kafeteryalara yönelikte ürün ve malzemeler teşhir ediyor. Fuar verilerini incelediğimizde 2019 yılında, toplamda 15314 ziyaretçiyi konuk ettiğini görebiliriz.

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.