AB,Turizm Eylem Planı

Avrupa Birliği’nin turizm eylem planının taslağı basına sızdı. Taslakta AB’nin turizmi, üç aşamalı plan doğrultusunda, benzer risk profillerindeki ülkelerin sınırlarını açarak başlatacağı öğrenildi.

"Avrupa Birliği’nin turizm eylem planının taslağı basına sızdı. Taslakta AB’nin turizmi, üç aşamalı plan doğrultusunda, benzer risk profillerindeki ülkelerin sınırlarını açarak başlatacağı öğrenildi.

Taslağın yayınlandığı EurActiv sitesi, AB’nin çarşamba günü kapsamlı bir turizm stratejisi belirleyeceğini ve ülkelerin koordineli bir şekilde açılması için bir plan ortaya koyacağını duyurdu. Siteye sızdırılan taslak metindeyse, turizm sektörünün desteklenmesi için sınırların açılması konusunda üç aşamalı bir plan öngörülüyor. İlk olarak, ‘genelde benzer risk profilleri’ olan üye ülkelerin kendi aralarındaki sınırları açması planlanıyor.

Planın bu haliyle Komisyon’dan onay alıp almayacağı ise belirsiz. Çünkü plan, üye devletlerin birbirlerinden gelecek turistler için ikili anlaşmalar yaparak AB içinde bağımsız ‘turizm koridorları’ açmalarına olanak tanıyor. Hem İspanya ve İtalya gibi salgından en çok etkilenen ülkelerin, hem de Yunanistan veya Almanya gibi görece muaf kalan ülkelerin AB üyesi olması nedeniyle, izlenecek plan üzerinde uzlaşmanın zor olması bekleniyor. "

Kaynak: https://www.turizmajansi.com/haber/avrupa-birligi-nin-turizm-eylem-planinin-taslak-metni-basina-sizdi-h37413

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.