AB Ülkelerinin Turizm'de Yol Haritası Nasıl Oldu?

Almanya Başbakanı Angela Merkel koronavirüs tedbirleriyle ilgili açıklamada bulundu.Avrupa Birliği ülkeleri, turizmde hareketlenmenin öngörüldüğü Haziran ayına yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel toplantının ardından yeni normalleşme takvimiyle ilgili bilgiler verdi.

Merkel’in verdiği bilgiye göre Almanya'da oteller 21 Mayıs'ta açılacak.Restoranların açılış tarihi olarak ise 11 Mayıs belirlendi.Otellerle ilgili her eyalet koronavirüs vakalarının yoğunluğuna göre düzenleme yapacak.

Türkiye'nin turizmde en büyük pazarını oluşturan Avrupa Birliği ülkelerinin, bu yıl “Avrupa içi turizm” seçeneğini benimseyeceği ortaya çıktı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'da Haziran ayı ortasını işaret ederek “Haziran ortasında Avrupa ülkeleriyle oturup konuştuktan sonra, yaz tatillerinin nasıl olması gerektiğine, yaz tatili yapmanın mümkün olup olmadığına karar vereceğiz. Ülkelerdeki duruma bağlı olarak ayrım yapmak, belki de sadece belli ülkeler arasında uçuşa izin vermek durumunda kalacağız” dedi.

Avrupa'nın en büyük tur operatörü TUI'nın CEO’su Fritz Joussen, Avrupa basınına yaptığı değerlendirmede, AB ülkelerinin turizm için yol haritası hazırlaması gerektiğini belirterek, ”Avrupa içi turizm konusunda açık bir perspektife ihtiyaç var. AB ve üye ülkeler, birlik içi turizm konusunda bir yol haritası hazırlamalı. Bu yol haritası; Yunanistan, Kıbrıs, Portekiz, Balear Adaları, Avusturya veya Bulgaristan gibi destinasyonların Avrupalı turiste açılmasını içermeli” önerisini getirdi.

Kaynak:https://www.turizmajansi.com/haber/ab-ulkelerinin-turizmde-ilk-yol-haritasi-belli-oldu-h37366

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.