Almanya'dan 31 Ağustos Kararı!

Alman hükümetinin Corona salgını nedeniyle uygulamaya koyduğu seyahat kısıtlamalarını AB dışındaki ülkeler için 31 Ağustos’a kadar uzatma kararı aldığı öne sürüldü.

Almanya'nın önde gelen haber dergisi Der Spiegel, Alman hükümetinin AB dışındaki ülkelere yapılacak seyahatlere 31 Ağustos'a kadar izin vermemeyi planladığını iddia etti.

Matthias Gebauer, Christoph Schult ve Gerald Traufetter imzalı haberde, ''AB dışındaki ülkelere seyahat etmek isteyen Almanların daha da sabırlı olması gerekecek. Spiegel'in hükümet içindeki kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre Alman Federal Hükümeti, İçişleri Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'nın hazırladığı taslakta uzlaşma sağladı. Buna göre Almanya, AB dışında kalan üçüncü ülkelere dönük seyahat uyarısını ağustos ayının sonuna kadar uzatacak.'' ifadelerine yer verildi.

Der Spiegel, ilgili bakanlıklardan çok sayıda kaynağın haberi doğruladığını aktardı. Hazırlanan tasarıda, Avrupa ülkelerinin dışında kalan ülkelere seyahat etmenin "çok riskleri olduğu" belirtilirken, kısıtlamanın kaldırılması konusunda tek tek ülkelere yönelik seyahat değerlendirmeleri yapılabileceği ve bazı ülkelerle karşılıklı anlaşmaya gidilebileceği vurgulanıyor.

Almanya'da seyahat uyarılarıyla ilgili mevcut düzenleme 15 Haziran'da sona eriyor. İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları, seyahat uyarılarının kaldırılmasını riskli buldu. Bu nedenle seyahat uyarısı şimdilik uzatılması gerektiğine karar verildi. Spiegel'e demeç veren hükümet yetkilileri, 'Seyahat uyarısının kaldırılması için her bir devletle müzakere yürütülebilir.' açıklamasında bulundu.Bununla birlikte Federal Sağlık Bakanlığı da, AB içi seyahatlere izin verildikten hemen sonra üçüncü ülkelere dönük seyahat uyarısının kaldırılmasına karşı çıktı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass’ın yanı sıra, hükümetten ve turizm sektöründen farklı isimler geride kalan günlerde, Almanya ve Türkiye arasında turizm ve seyahatlerin muhtemelen 1 Temmuz sonrasında başlayabileceği yönünde umutları güçlendiren açıklamalar yapmıştı. Maas bu konudaki son kararın Türkiye’deki koşullara bağlı olacağını, plajlarda, otellerde uygulanan hijyen kuralları ve Corona virüsü vaka sayılarına bakacaklarını kaydetti.

Kaynak:https://www.turizmguncel.com/haber/alman-turist-icin-31-agustos-iddiasi

Kaynak:https://www.turizmajansi.com/haber/almanya-icin-31-agustos-iddiasi-turkiye-ye-acik-kapi-mi-h37781


Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.