Amerika, Covid-19 Sonrası Tatil Yapacak Mı?

Amerika’da bu hafta yayınlanan bir ankette, gezginlerin yeni koronavirüs sonrası seyahat talepleri ölçülmek istendi. Amerikalıların çoğunluğunun Covid-19 hakkında uzmanların her şeyi net şekilde ortaya koymalarından 60 gün sonra gönül rahatlığı ile seyahate çıkmayı istedikleri ortaya çıktı.

Reklam ajansı Mower tarafından 1.000 kişi üzerinde yapılan ankette ABD’li yetişkinlerin kısıtlamalar kalktıktan 30 ve 60 gün sonraki seyahat iştahları ölçülmeye çalışıldı. Katılımcıların %28’i kısıtlamaların hafifletilmesinden sonraki gün araba ile tatile çıkmaktan mutlu olacağını, %16’sının konforlu uçuş ile seyahatte kendilerini rahat hissedeceklerini, %12’si ise uluslararası konforlu uçuşlarda seyahat edebileceğini vurguladı. Kısıtlamaların kolaylaştırılmasından sonraki 30. günde katılımcıların% 51'i araba ile tatil yapmakta kendilerini rahat hissedeceklerini söylerken % 24'ü rahatlıkla uçabileceklerini, % 23'ü ise uluslararası seyahatlere çıkabileceğini belirtti. %73 ise, 60 gün sonra araba ile rahat bir tatil yapabileceğini, % 56'sı uçabileceğini ve % 42'si uluslararası seyahatte kendisini rahat hissedeceğini ifade ettiği ortaya çıktı.

Yapılan ankette gezginlerin tatil amaçlı otel ve kiralık alanlara yaklaşımı da ölçülmek istenmiş. Katılımcıların %18’i karantina kalktıktan sonra ilk gün, %40’ı 30. günde ve %65’i 60 gün sonra konforlu bir otelde kalabileceğini belirtmiş. Kiralık tatil mekanları için katılımcıların %17’si birinci gün, %35’i 30 gün sonra ve %53’ü 60 gün sonra rahatlıkla kalabileceğini ifade etmiş.

Araştırma ayrıca pandemi sonrası Amerikalıların kendilerini en çok rahat hissedecekleri mekanları da belirledi. %26’sı ilk gün kamusal parklara çıkacağını söylerken ankete katılan %52 kadarı 30. günde, %72’si ise 60. günden sonra kendilerini rahat hissedeceklerini ve parklara çıkabileceklerini belirtmişler.

Öte yandan %15’lik kesimin ilk günden tema parklarında olmanın kendilerini rahat hissetmelerini sağlayacağını söylerken %32’si 30. günde %55’i 60. günden sonra kendilerini güvenle tema parklarına bırakacaklarını ifade etmişler. Casino’ya gitmek isteyenlerin oranı da ilk gün için %14, 30. Gün için %29 ve 60. Gün için %49 olarak kayda geçmiş.

Anket, katılımcılara "Covid-19 ne zaman sona erecek?" diye de sormuş. Katılanların % 16'sı virüsün ABD'de artık bulunmadığını ve % 13'ü de ABD'de vakaların azaldığını söylemiş. Ayrıca katılımcılara virüs hakkında bilgi vermeleri için kime güvendikleri ve normal aktivitelere ne zaman devam etmenin güvenli olduğu da soruldu. Katılımcıların %57’si Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ile eyalet, yerel veya federal hükümetleri en güvenilir kaynak olarak kabul ettikleri ortaya çıktı.

Kaynak: https://www.turizmajansi.com/haber/amerikalilar-covid-19-sonrasi-seyahatte-acele-etmeyecek-h37476


Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.