Avrupa Birliği Listeyi Güncelledi!

Avrupa Birliği, Almanya'nın dönem başkalığında 'güvenli ülkeler' listesini güncelledi. Sırbistan ve ve Karadağ listeden cıkarılırken, Türkiye yine liste dışında tutuldu.

Almanya'nın dönem başkanlığını üstlendiği Avrupa Birliği, Covid-19 konusunda birlik dışındaki 'güvenli ülkeler' listesini güncelledi. Yapılan güncellemeyle Sırbistan ve Karadağ listeden çıkarılırken, Türkiye yine 'güvensiz' ülke görülerek liste dışında tutuldu. Böylece, AB'nin güvenli olarak nitelendirdiği AB dışı ülke sayısı 13'e düştü. Bu ülkeler Cezayir, Avustralya, Kanada, Gürcistan, Japonya, Fas, Yeni Zelanda, Ruanda, Güney Kore, Tayland, Tunus ve Uruguay.

Zorunlu haller dışında seyahat tavsiye edilmeyen ülkeleri içeren turuncu listede yer almaya devam eden Türkiye’den gelenlere başta Hollanda olmak üzere birçok Avrupa ülkesi 14 günlük zorunlu karantina uyguluyor.

Sputnik'te yer alan habere göre Türkiye, ABD, Rusya, Brezilya ve Hindistan gibi ülkelerle seyahat kısıtlamalarını devam ettirmeye karar veren birlik, AB vatandaşlarına seyahat izni vermesi halinde Çin'e kısıtlama uygulamayacak.

Çin'in sınırlarını AB'ye açmak gibi bir niyetinin olmadığını söyleyen AB yetkilileri, ABD'nin ise rekor vaka ve ölüm sayılarının devam etmesi nedeniyle tartışma konusu bile olmadığını belirtti.

Cezayir ve Fas'ın da son dönemdeki yayılma nedeniyle listeden çıkarılması gündeme geldi, ancak toplam sayıların görece düşüklüğü nedeniyle bu yönde bir karar alınmadı, Fransa'nın karşı çıkması da bunda etkili oldu.

Söz konusu liste, ülkelerdeki Covid-19 durumuna ve vaka sayısına göre 2 haftada bir güncelleniyor.

Kaynak:https://www.turizmgunlugu.com/2020/07/16/abnin-guvenli-ulkeler-listesinde-turkiye-yine-yok/

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.