BDT Ülkeleri Uçuşa Ne Zaman Başlıyor?

Türkiye’nin en büyük 3 turizm pazarı Rusya, Almanya ve İngiltere’de durum belirsizliğini koruyor. İngiltere’de kısıtlamaların bir süre daha devam edeceği tahmin edilirken, yavaş yavaş normalleşmeye geçen Almanya’da AB dışı ülkelere ne zaman uçuş izni verileceği henüz bilinmiyor.

Türkiye’nin en büyük turizm pazarı Rusya’da da belirsizlik söz konusu.Rusya’da şu sıralar charter uçuşlarının ağustos ayında başlayacağına dair bir kanaat olduğunu belirten Pegas Touristik BDT Koordinatörü Orhan Sancar; Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan’dan charter uçuşların 1 Temmuz’da başlamasının öngörüldüğünü aktardı.

Ukrayna için de 1 Temmuz tarihinin öngörüldüğünü ancak bu tarihin kesinleşmesi için 1-2 hafta beklemek gerektiğini kaydeden Orhan Sancar, ‘’Tur operatörletinin 1-2 hafta içerisinde yukarıda belirtilen ülkeler için paket tur fiyatlarını piyasaya sürmesi bekleniyor.’’ dedi.

Rusya haricindeki diğer BDT ülkeleri için Türk Hava Yolları’nın tur operatörleri ile görüştüğünü belirten Sancar, THY’nin operatörlere, ‘Rusya hariç diğer BDT ülkelerini satışa açabilirsiniz.’’ dediğini kaydetti.


Kaynak: https://www.turizmguncel.com/haber/rusyada-belirsizlik-surerken-diger-bdt-ulkelerinde-durum-ne

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.