Dubai, O Tarihte Turistleri Kabul Edecek!

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en önemli turizm kenti Dubai için izin tarihi belli oldu. 7 Temmuz’dan itibaren turistler kente alınacak. Giriş yapacakların testleri, Dubai Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

Bir süre önce Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, aralarında İstanbul’un da olduğu 10 şehri uçuş başlatacağını açıklamıştı. Ancak Dubai’ye gelecek turistlerin kente girişlerine izin verilmemişti.

Havayolu şirketlerinin Covid-19 belirtileri göstermesi halinde yolcuları reddetme hakkına sahiptir. Tüm pozitif COVID-19 vakaları 14 gün boyunca karantinaya alınacak ve yolcular tedavi ve izolasyon masraflarını karşılayacaktır.Devlet tarafından işletilen Emirates şirketi de 7 Temmuz'da Dubai uçuşlarına devam edecek. 

Seyahat edenlerin Covid-19 için yakın zamanda alınmış bir PCR testi negatifini göstermeleri veya havaalanında bir test yapmaları istenecektir.

Dubai Havalimanı'nda, pandeminin yol açtığı hava trafiği üzerindeki dünya çapındaki kısıtlamaların ardından binlerce insanın seyahat planlarına devam etmesine izin veren yeni protokoller ve koşullar uygulamaya konuldu.

Yeni gelişmeler BAE başkan yardımcısı ve başbakan Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum ve Dubai veliaht prensi Hamdan bin Muhammed bin Rashid Al Maktoum'un direktifleriyle uyumludur.

Dubai Hükümeti Medya Ofisi, girişte PCR test sonuçlarını (96 saat geçerli) gösterme veya varışta bir test yapma seçeneği verilen turistler için derinlemesine kurallar yayınladı. Termal tarama da mevcuttur.

Uluslararası sağlık sigortası kapsamı gereklidir ve gezginler uçuşlarına başlamadan önce bir Sağlık Beyan Formu doldurmalıdır. Ayrıca hasta olmaları durumunda sağlık yetkilileri ile koordinasyon için kişisel bilgileri Covid-19 DXB uygulamasına indirmeleri ve girmeleri gerekmektedir. Yüz maskeleri zorunludur.


Kaynak:https://www.dunyabulteni.net/ortadogu/dubai-7-temmuz-da-yeniden-turistlere-aciliyor-h470650.html


Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.