Dünyada Bir İlk: Uzaktan Turizm

Sektör neredeyse tamamen durma noktasına gelirken, seyahat yasağı nedeniyle dış dünyaya kapanan Faroe Adaları salgın döneminde ‘uzaktan turizm’ yöntemini geliştirerek dünyada bir ilke imza attı. Kuzey Atlantik’teki adalar birliği Faroe Adaları, normal zamanda epey canlı olan turizm sektörünü dijital ortama taşıdı. Ülke, dünyanın dört bir yanındaki turistleri evlerinden ziyarete çağıran Uzaktan Turizm (Remote Tourism) adlı bir proje geliştirdi.

Koronavirüs salgınının dünyada en sert vurduğu sektörlerin başında turizm gelmektedir.

Sektör neredeyse tamamen durma noktasına gelirken, seyahat yasağı nedeniyle dış dünyaya kapanan Faroe Adaları salgın döneminde ‘uzaktan turizm’ yöntemini geliştirerek dünyada bir ilke imza attı.

Kuzey Atlantik’teki adalar birliği Faroe Adaları, normal zamanda epey canlı olan turizm sektörünü dijital ortama taşıdı. Ülke, dünyanın dört bir yanındaki turistleri evlerinden ziyarete çağıran Uzaktan Turizm (Remote Tourism) adlı bir proje geliştirdi.

Proje sayesinde isteyenler akıllı telefon, tablet ve bilgisayarları aracılığıyla yerel rehberler eşliğinde canlı olarak ada ülkesini gezebiliyor.


Rehberlerde bulunan canlı kamera sayesinde ‘sanal turistler’ sadece etrafı görmekle kalmıyor, aynı zamanda ekranlarındaki yön tuşları aracılığıyla istedikleri rota konusunda rehberlerini yönlendirebiliyor. Turistler ayrıca adaya dair merak ettikleri soruları da sorabiliyor.

Uzaktan Turizm’de gezintinin kontrolü dakika başı başka bir sanal turiste geçiyor. İzleyici sayısında ise herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Merak edilen sorular ise yanıtlarını Facebook Live ve Instagram üzerinden sunuluyor.

Salgın döneminde günlük olarak düzenlenecek ücretsiz sanal turlarda yürüyerek adaları keşfetmenin yanı sıra at binmek, helikopter turu yapmak, yelkenliyle açılmak gibi farklı seçenekler de bulunuyor.

Canlı sanal turlara remote-tourism.com adresi üzerinden erişilebilmektedir.



Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.