İspanya, Uçuş Düzenlemesi Getirdi!

İspanya ülkeye gelecek turistler için ek bir prosedürü uygulamaya geçirdi. Geçen hafta Yunanistan’ın uygulamaya başladığı uçuş şartlarına benzer bir uygulama ile İspanya ülkeye gelecek turistlere ek bir prosedür belirledi.

Geçen hafta Yunanistan’ın uygulamaya başladığı uçuş şartlarına benzer bir uygulama ile İspanya ülkeye gelecek turistlere ek bir prosedür belirledi.

Bu prosedüre göre ülkeye giriş yapan her turistin 48 saat önce İspanya Sağlık Bakanlığı sayfasından indirerek doldurması gereken FCS formunu yetkili merciye iletmesi gerekiyor.

Turistlere bunun üzerine gönderilen e-mail’deki QR kodunu havalimanı girişinde ibraz etmesi gerekiyor.

Touristik Aktuell’in haberine göre İspanya Sağlık Bakanlığı bu formun sadece bir seferlik kullanım için geçerli olduğunu açıkladı.

"1 Temmuz 2020'den itibaren, diğer ülkelerden İspanya'ya uçuyorsanız, uyruğunuza, yaşınıza veya başka herhangi bir hususa bakılmaksızın, seyahatinizle ilişkili FCS formunu doldurmanız ve imzalamanız zorunludur. Bu form, verilen bilgilerin doğru ve doğru olmasını sağlamaktan sorumlu olacak yolcular tarafından doldurulmalıdır. Yolcunun küçük veya bağımlı / engelli bir kişi olması durumunda, form, verilen bilgilerin doğruluğundan sorumlu olacak olan eğitmenleri tarafından doldurulabilir."

https://www.spth.gob.es/ Linki üzerinden Bireysel FCS Formuna erişebilirsiniz.

Formu uygulamadan imzalarsanız, yazdırabileceğiniz bir e-posta almanın yanı sıra 'Seyahatim'(My Travel) bölümünde görünür.


Kaynak:https://www.turizmgunlugu.com/2020/07/02/ispanya-ucus-prosedurlerini-sertlestirdi/

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.