İtalya, Kapılarını Açıyor!

Covid-19 salgınının en sert vurduğu ülkelerden İtalya, 3 Haziran'dan itibaren uluslararası seyahat kısıtlamalarını gevşetecek.

Onaylanmış 225 bin Covid-19 vakasının bulunduğu ve bugüne kadar 32 bine yakın insanın hayatını kaybettiği İtalya, 3 Haziran'dan itibaren uluslararası seyahat kısıtlamalarını hafifleteceğini açıkladı. Ülkede, bugünden itibaren insanlar kendi bölgelerinde seyahat edebilecek. Benzer şekilde, alış-veriş mekanları ve restoranlar da, sosyal mesafe kuralına uymak kaydıyla, bugünden itibaren yeniden açılacak.

İtalya'nın, salgının kontrol dışına çıktığı andan itibaren uyguladığı uluslararası seyahat yasakları da, 3 Haziran'dan itibaren kaldırılacak.

Avrupa içinde turizm koridoru oluşturulması ve vaka sayılarının az olduğu ülkeler arasında seyahatlerin başlatılması önerisine sert tepki gösteren İtalya, böyle bir durumun İtalya'nın birlikten ayrılmasına neden olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Buna karşın, vaka sayısı açısından daha iyi durumda olan Yunanistan ve Hırvatistan, Avrupa içi turizm koridoru fikrini en ateşli savunan ülke olmuştu. Söz konusu iki ülkenin, İspanya ve İtalya'nın içinde bulunduğu durumu bir nevi fırsata çevirmeye çalıştığı gözlerden kaçmadı.

Kaynak:https://www.turizmguncel.com/haber/italya-30-haziranda-yabanci-ziyaretcilere-kapilarini-aciyor

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.