Koronadan Sonra Rusya'dan Turist Alacak İlk 2 Ülke

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Yuri Barzykin, Rus turistler arasında popüler ülkeler olan Türkiye ve Yunanistan'ın, temmuz ortasından itibaren Rus turistleri ağırlamaya başlayacağını söyledi. Türkiye ve Yunanistan’ın epidemiyolojik ortamın normalleşmesi durumunda kısıtlamaları kaldıracaklarına dikkat çeken Barzıkin, bu iki tatil ülkesinin yabancılara ve özellikle de Rus turistlere kapılarını açacak ilk ülkeler arasında yer alacaklarını öngördü.

     


Yuri Barzykin, Türkiye ve Yunanistan’ın önümüzdeki temmuz ayının ortalarında kapılarını Rus turistlere açabileceklerini öngördü.

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Yuri Barzykin, Rus turistler arasında popüler ülkeler olan Türkiye ve Yunanistan'ın, temmuz ortasından itibaren Rus turistleri ağırlamaya başlayacağını söyledi. 

Türkiye ve Yunanistan’ın epidemiyolojik ortamın normalleşmesi durumunda kısıtlamaları kaldıracaklarına dikkat çeken Barzıkin, bu iki tatil ülkesinin yabancılara ve özellikle de Rus turistlere kapılarını açacak ilk ülkeler arasında yer alacaklarını öngördü.

Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi'nin (VTsIOM) yaptığı anket, Rusların yüzde 57’sinin yaz tatilini evinde geçirmeyi planladığını ortaya koydu.

Telefon yoluyla yapılan anket çalışmasına 18 yaş üstü 1600 kişinin katıldığını söyleyen VTsIOM yetkilisi, vatandaşlara önümüzdeki Mayıs ayında veya yaz aylarında nereye gitmeyi planladıklarının sorulduğunu kaydetti.

Nisan ayında ankete katılanların yüzde 57’si yaz tatilini evde, yüzde 35’i yazlığında geçirmeyi, yüzde 11’i Rusya içinde başka bir kentte veya köyde, yüzde 6’sı Rusya’nın Karadeniz bölgesinde, yüzde 4’ü Kırım’da, yüzde 3’ü yurtdışında, yüzde 2’si eski Sovyetler Birliği cumhuriyetlerinde, yüzde 1’i de Baltık ülkelerinde geçirmeyi planladığını belirtti.

Yurtdışına gitmeyi planlayanların yaz tatili için seçtiği ülkelerin başında Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır geliyor.

Bununla birlikte ankete katılanların yüzde 26’sının, yaz tatiline yönelik planlarının değiştiğini bildirirken sebep olarak koronavirüs, dolar ve euro kurundaki artış, karantina ve ülkeden çıkış yasağı gösterdi.

Kaynak: https://www.turizmguncel.com/haber/koronada-sonra-rusyadan-turist-alacak-ilk-2-ulke

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.