Macaristan Sınırları Kapatıyor

COVID-19 salgınında sayıların yeniden artması sebebiyle Macaristan yeni önlemler alıyor. Ülke, bugünden itibaren tüm sınırlarını kapatma kararı aldı. Bugünden itibaren Macaristan vatandaşı olmayanların Macaristan’a girmelerine, geldikleri ülke fark etmeksizin izin verilmeyecek. Ancak çok özel durumlarda istisna yapılabilecek.


1 Eylül 2020 tarihinden itibaren Macaristan vatandaşları da dünyanın hangi bölgesinden gelirlerse gelsin ya iki negatif test sonucunu resmi makamlara göstermek ya da 2 hafta karantina altında kalmak zorundalar.

Hükümetin başbakanlık işlerinden sorumlu Devlet Bakanı Gergely Gulyas tarafından yapılan açıklamalar, bu sert önlemlerin nasıl uygulanacağını da içeriyor.

Gergely Gulyas tarafından açıklanan kısıtlama programına göre 1 Eylül tarihinden itibaren Macaristan’a yabancı ülke vatandaşlarının girişi yasak. 

Bu kararın da bazı istisnaları var;

  • Çalışma amaçlı olmak üzere, bakanın deyişiyle ‘büyük şirketlerin kendi bünyesinde gerçekleştireceği eleman transferleri kapsamında’ yabancılara giriş izni verilebilir.Diplomatik kanallar çerçevesinde de yabancılar ülkeye gelebilir.
  • Macaristan’da üniversite eğitimi alan gençler de yasak kapsamı dışında tutulacak. Onlar da salgın açısından Macaristan vatandaşlarıyla aynı statüde değerlendirilecek.
  • Ülkeden transit geçişler için de imkân sağlanacak, ancak bu geçişler salgının ilk aylarında olduğu gibi belli güzergâhlarda, konvoylar halinde ve polislerin eskortluğunda gerçekleşecek.Gerekli durumlarda askeri konvoylara da geçiş imkânı sunulacak.

Macar hükümeti bu önlemlerin coronavirus salgınının ikinci dalgasının başlaması üzerine alındığını söylüyor. Artan vakaların ve dolayısıyla çevre ülkelerde yükselen salgının Macaristan’a da sirayet etmesinin ancak bu yöntemle önlenebileceğini savunuyor.

Kaynak:https://www.turizmgunlugu.com/2020/09/01/macaristan-sinirlarini-kapatma-karari/

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.