Onur Air, Ne Zaman Uçuşlara Başlıyor?

Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, havacılık sektörünün içinde bulunduğu durum, şirketin pandemi sonrası uçuş planları, Onur Air’in Çin açılımı ve iç hatlarda nerelere uçacaklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, TÜSAB TV’de yayınlanan ‘Turizm Gazetecileri Soruyor’ programında TurizmGüncel Haber Koordinatörü Savaş Daş, Turizm Aktüel Haber Müdürü Hasan Arslan ve Turizm Ajansı Haber Müdürü Yılmaz Keleş’in sorularını yanıtladı.

Türkiye’ye gelen yolcuların yüzde 73’ünü Türk hava yolu şirketlerinin taşıdığını belirten Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, Pandemi nedeniyle Türk sivil havcılık sektörünün büyük zarara uğradığını kaydetti. Tosun, ‘’IATA, havacılık sektöründe 340 milyar dolarlık bir zarar öngörüyor. Dolayısıyla her geçen gün zararlarımız katlanıyor. Sadece Türkiye’ye değil, havacılık sektörü tüm dünyada böyle bir girdabın içine girdi. Sonucunun ne olacağını da tahmin edemiyoruz ama 2021’in sonuna, 2020’ye kadar devam edeceği görüşü hakim.’’ ifadelerini kullandı.

Hava yolu şirketlerinin, yer hizmetlerinin ve havalimanlarının uçuşa yarın başlayacak şekilde hazır olduğunu ifade eden Teoman Tosun, ancak uçuşların başlayabilmesi için ülkeler arası mutabakata ihtiyaç olduğunu söyledi. Tosun, ‘’Ama bir plan yaptık. Kısmet olursa 1 Haziran’a Kıbrıs uçuşlarına, 4 Haziran’da iç hatlara ve 10 Haziran’dan itibaren de kademeli olarak dış hat uçuşlarına başlayacağız.’’ dedi.

İç hatlarda ilk etapta İstanbul, Antalya, Dalaman, Trabzon, Bodrum ve İzmir destinasyonlarının olacağı bilgisini veren Onur Genel Müdürü, duruma bağlı olarak açılmasında kendilerinin öncülük ettiği Gaziantep, Kayseri, Malatya gibi noktalara da uçabileceklerini söyledi.

Bilet fiyatlarına 300 liradan başladık, iki sene sonra zor bela 350 liraya çıktık. Üç sene sonra da tavan ücretini 450’ye kadar yükselttik. Ama bu tavan ücretini her zaman kullanabiliyor musunuz? Hayır. Ortalama ücret yine 270 lira. 450’ye zaten bilet satamadık. Şu anda bizim maliyetimiz zaten 700-750 lira.’’ açıklamasında bulundu.

İnsanların seyahate çıkabilmesi için psikolojisinin düzelmesi gerektiğini vurgulayan Teoman Tosun, ‘’İnsanların psikolojisi düzeldikten sonra gemi, uçak, otobüs fark etmez, insanlar seyahat eder. Uçak, yolcuların yine en çok tercih edeceği ulaşım aracı olacak ama insanların buna hazır hale gelmesi 1-2 ay alacak’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak:https://www.turizmguncel.com/haber/onur-air-ic-hat-ucuslarina-ne-zaman-hangi-sehirlerle-baslayacak


Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.