Onur Air,Yeniden Göklerde Dedi!

Onur Air, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ara vermek zorunda kaldığı tarifeli uçuşlarına 26 Haziran’da yeniden başlıyor.


"Resmi sitesinde biletlerin satışa açıldığını duyuran Onur Air, 26 Haziran’dan itibaren haftanın her günü İstanbul Havalimanı’ndan Trabzon ve Antalya’ya, haftanın dört günü ise Bodrum hattında uçuşlara başlayacak. Temmuz başından itibaren iç hatlardaki sefer sayılarını artıracak olan Onur Air, 15 Temmuz’dan itibaren ise dış hat uçuşlarına başlayacaktır.

Onur Air olarak en büyük önceliklerinin uçuş emniyeti ile insan sağlığı olduğunu belirten Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, aynı zamanda yolculara her zaman olduğu gibi en ekonomik fiyatlı biletleri sunmaya çalıştıklarını söyleyerek “Ekiplerimizin ve değerli yolcularımızın sağlığı için hem uçuş öncesinde hem de uçuş esnasında gereken tüm önlemleri aldık. COVID-19 salgınının yayılmasını önlemek için uçaklarımız ulusal ve uluslararası sağlık otoritelerinin belirlediği standartlarda dezenfekte ediliyor olup konuyla ilgili tüm çalışanlarımıza eğitimler detaylı bir şekilde verilmektedir” dedi. Ayrıca en büyük önceliklerinin uçuş emniyeti ile insan sağlığı olduğunu belirterek, aynı zamanda yolculara her zaman olduğu gibi en ekonomik fiyatlı biletleri sunmaya çalıştıklarını da bildirdi.

Onur Air'in Paylaşmış Olduğu Covid-19 Salgını Yeni Kural ve Önlemleri;

*Covid-19 ile bağlantılı olarak yolcuların tüm yurt içi uçuşlarında ve Türkiye çıkışlı dış hat uçuşlarında T.C. Sağlık Bakanlığı sistemleri üzerinden geçerli bir HES (Hayat Eve Sığar) Koduna sahip olması zorunludur. Bebek yolcular için HES Kodu zorunluluğu bulunmamaktadır. Bilet satış ve Check-in işlemleri sırasında paylaşılması zorunlu HES Kodu, T.C. Sağlık Bakanlığı servisleri üzerinden belirli aralıklarla sorgulanarak yolcuların uçuşa katılımı ile ilgili bir engel olup olmadığı kontrol edilir. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmayan HES Koduna sahip veya geçerli bir HES Kodu bulunmasına rağmen seyahat öncesinde havalimanında yüksek ateş veya diğer hastalık semptomlarını gösteren yolcuların adlarına düzenlenmiş bir bilet bulunması ve check-in işlemlerini tamamlamış olmaları durumunda dahi uçuşa katılmalarına izin verilmeyebilir. Uçuş sırasında bulaşıcı hastalık riski oluşan durumlarda yetkili sağlık birimlerine teslim edilmek üzere detaylı adres ve iletişim bilgilerinizi içeren yazılı bir beyanda bulunulması talep edilebilir.

*Yolcuların HES Kodu ve seyahat süresince geçerli hijyen kuralları ile ilgili bilgilendirmeleri takip etmesi ve uçuş öncesi, uçuş boyu ve uçaktan iniş sırasında duyurulan hijyen kurallarına uygun hareket etmesi beklenmektedir. Tüm yolcuların uçak içerisinde ve uçuş süresince maske takması zorunludur. Kabin ekibinin bu yöndeki talimatlarına aykırı davranışta ısrar edilmesi durumunda taşımaya ilişkin kurallar kapsamında yolcular için işlem yapılabilir.

*El bagajı COVID-19 tedbirleri kapsamında kabin içerisinde teması azaltmak ve uçağa biniş ve inişte yolcular arası mesafeyi korumak amacıyla bir adet dizüstü bilgisayar, el çantası, evrak çantası ve bebek eşyaları ile sınırlı olarak kabin içerisine kabul edilir. Diğer her türlü eşya check-in işlemi sırasında kayıtlı bagaj olarak kabul edilerek uçağın bagaj bölümünde taşınır. 8 kg el bagajı hakkı her bir yolcunun serbest kayıtlı bagaj hakkına eklenir."

Detaylı Bilgi İçin Onur Air Resmi Site Linki: https://www.onurair.com/tr/default.aspx

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.