Rusya Uçuş ve Vize Tarihi Belirlendi

1 Ağustos itibarıyla Rusya ile uçuşlar karşılıklı olarak yeniden başlayacak. İlk olarak Moskova, Saint-Petersburg, Rostov-on-Don'dan Ankara ve İstanbul arasında seferler gerçekleştirilecek. Rusya'dan tatil bölgelerine doğru uçuşlar ise 10 Ağustos'tan itibaren Antalya, Bodrum ve Dalaman Havalimanları'na gerçekleştirilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde normalleşme dönemine girilmesiyle atılan adımlar kapsamında Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı ile bir dizi görüşmenin yapıldığını ve 24 Temmuz 2020 tarihinde uçuşların başlatılmasına yönelik kararların alındığını bildirdi. İki ülke arasında yapılan görüşmeler kapsamında Rusya Federasyonu'nun uluslararası uçuşlarını 1 Ağustos 2020 tarihi itibariyle açma kararı aldığını anlatan Karaismailoğlu, ilk etapta Rusya Federasyonu'ndan Moskova, Saint- Petersburg, Rostov-on-Don ile Türkiye'den Ankara ve İstanbul arasında seferlerin gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirdi.

Karaismailoğlu, "1 Ağustos itibarıyla Rusya, Kuveyt, Hindistan ve Güney Afrika uçuşları başlayacak. Salgının seyrine bağlı olarak, Tunus, Cezayir, Mısır, Kırgızistan, Irak, Kenya ve Özbekistan de uçuşlara başlanabilecek diğer ülkeler arasında yer alıyor" diye konuştu.

Rusya hükümetinin Türkiye dahil üç ülkeye uçuşların başlayacağına yönelik kararı Rusya vizesi bekleyenlere de müjde oldu. Türkiye, İngiltere ve Tanzanya vatandaşlarına da Rusya kapıları açılmış oldu.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rusya’ya İngiltere, Türkiye ve Tanzanya vatandaşlarının girişlerine izin verildiğini duyurdu. Mişustin’in imzaladığı kararda, “Koronavirüs nedeniyle başlatılan ülkeye giriş yasağı uygulamasından bu ülke vatandaşlarının muaf olacakları” belirtildi.

Rusya vizesi için başvurular 29 Temmuz'da başlayacak. İlk aşamada sadece ailevi nedenlerle ziyaretçi ve işçi vizeleri başvurularının alınacağı belirtiliyor. Turizm amaçlı seyahatler için vize başvuruları ileri tarihte gündeme gelecek.

Kaynak: https://www.sondakika.com/haber/haber-ulastirma-ve-altyapi-bakani-adil-karaismailoglu-13455988/ & https://www.sondakika.com/haber/haber-ulastirma-ve-altyapi-bakani-adil-karaismailoglu-13455988/

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.