Salgın Sonrası Anketin Sonuçları

Uluslararası Toplantı ve Düğün Turizmi Forumu’nun yaptığı ankete göre coronavirus salgını sonrası en hızlı toparlanabilecek turizm destinasyonları arasında Türkiye ilk sırada yer aldı.

Salgın sonrasına ilişkin sektördeki genel kanıyı ortaya koymak adına anket çalışması yapan Uluslararası Toplantı ve Düğün Turizmi Forumu’nun (International MICE&Wedding Forum-IMWF2019) elde ettiği sonuçlar kamuoyu ile paylaşıldı.

Almanya, ABD, Avustralya, Belçika, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya ve Rusya gibi ülkelerin yer aldığı anket 45 ülkedeki 822 firma ve 1468 turizmciye 9 soru yöneltilerek gerçekleştirildi.

Anket Sonuçları:

Soru: Pandeminin ne zaman son bulacağını düşünüyorsunuz?

Anket sonuç: Katılımcıların yüzde 37,8’i 6 ay sonra, yüzde 22,6’sı 3 aydan az bir süre içinde, yüzde 15,6’sı aralıkta, yüzde 14,8’i de gelecek yılın ilk yarısında salgının biteceğini düşünüyor.

Soru: Pandemi sonrası işlerinizin normal düzenine girmesi ne kadar sürer?

Anket sonuç: Yüzde 29,34’ü 3 ile 6 ay arasında, yüzde 23,3’lük kısmı da 6-9 ay arasında yanıtını veren katılımcıların yüzde 14,7’lik kısmı 1 ile 3 ay, yüzde 5,1’lik kısmı da hemen şeklinde görüş belirtti.

Ankette salgın sonrası en hızlı toparlanabilecek turizm destinasyonları arasında Türkiye ilk sırada yer alırken, faaliyetlerini sürdürme noktasında en büyük başarıyı gerçekleştiren havayolu şirketleri arasında Türk Hava Yolları (THY), ilk 5 firma arasında gösterildi.

Kaynak: https://www.turizmgunlugu.com/2020/05/18/salgin-sonrasi-en-hizli-toparlanabilecek-ulke-turkiye/

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.