THY, İlker Aycı Merak Edilen Soruları Cevapladı!

Habertürk köşe yazarlarından Nagehan Alçı, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’ya pandemi sonrasında THY uçuşlarına yönelik alınan kararları ve merak edilenleri sordu.

Habertürk köşe yazarlarından Nagehan Alçı, İlker Aycı görüşmesi soru-cevap ;

  • Hatlar hangi kriterlere göre açılıyor?

"1) O ülkenin Türkiye’ye yönelik yasağı kaldırması 

2) Türkiye’nin o ülkeye yasağı kaldırması

3) Söz konusu ülkenin pandemi sürecini nasıl yönettiği"

  • THY’nin New York uçuşları ne zaman başlayacak?

"Chicago, Miami, Los Angeles başlıyor ancak halen vaka sayısı yüksek olduğu için New York uçuşları askıda.ABD’nin Türkiye’ye yönelik herhangi bir yasak kararı bulunmuyor. Yani uçuşları açma değerlendirmesi tamamen Türkiye'ye bağlı.THY’nin New York seferlerinin Ağustos sonu ya da Eylül başı başlaması planlanıyor.1 Temmuz’da Toronto uçuşları açılıyor. "

  • Ortadoğu ve Güney Amerika uçuşları ne zaman başlayacak?

"Tel Aviv dışında Ortadoğu’da açılan hat yok. Temmuz’da Beyrut ekleniyor.Tahran'da süreç kötüye gittiği için belli bir planlama yapılmamış.Bağdat’ta ise zaten pandemi öncesi gösteriler nedeniyle güvenlik endişesi doğmuş ve uçuşlar durdurulmuştu.Covid-19 vakaları tırmanışta ve tutarlı bir yolcu portföyü de bulunmadığından henüz Güney Amerika ile ilgili bir takvim netleşmiş değildir. "

  • Uçak bileti fiyatlarında artış olacak mı?

İlker Aycı bu konuda şunları söyledi:

“Nagehan Hanım, bırakın yükselmeyi şu anda THY’nin fiyatları olması gerekenin yüzde 25 kadar altında. Hatta bazı uçuşları pandemi öncesine göre daha avantajlı fiyatlarla yakalamanız mümkün. Biz insanları yeniden uçmaya ısındırmak zorundayız, mümkün olduğunca rakamları bu seviyede tutmaya çalışacağız ancak ne kadar böyle dayanırız bilmiyoruz.”Geçen yıl bu zamanlar yüzde 80 civarında olan oran şu an yüzde 60’lardaymış. Yaklaşık yüzde 20-25lik düşüş var bir de uçulmayan 3 ay cabası."

  • Bilet iadeleri ne zaman başlayacak?

"İadelerin başlaması için doğudan batıya networkun yeniden devreye girmiş olması gerekiyormuş. Yani bir uçtan diğer uca bağlantılandırılabilecek destinasyonların açılması.Bu henüz gerçekleşmiş değil. 2 ay içinde olabileceği öngörülüyor."

  • Yurt dışı uçuşlar nasıl geçiyor?İkram başladı mı? Öncesine göre ne farklılık var?

"2 saatin altındaki uçuşlarda artık ikram yok. Bu durumda yurt içi uçuşlarda hiç ikram yok.2 saatin üzerinde ikram var ancak yemekler ayrı ayrı paketlenmiş, içecekler mümkün olduğunca her yolcu için tek kişilik porsiyonlarda verilmeye çalışılıyor ve kademeli servis yapılıyor. "


Kaynak:https://www.haberturk.com/yazarlar/nagehan-alci/2717435-yeni-ucuslarda-ikram-var-mi

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.