TUI'den Corona Açıklamaları

TUI Grubu'nun CEO'su Fritz Joussen, Covid-19 nedeniyle nedeniyle yaşanan düzenlemelerin, şirketin dönüşümü için daha önce baslatılan süreci hızlandıracağını açıkladı. Alınan kredilerin kısa süre içinde ödeneceğini ve yüksek borç seviyesinin hızla aşağı çekileceğini iddia eden Fritz Joussen, ''Küresel olarak zayıflamış olan bir pazarda güçlü performansın sürdürülebilmesi için TUI Grubu küresel ölçekte kapsamlı bir maliyet azaltma stratejisini hayata geçiriyor. Aslında bu, daha önce başlatılan dijital dönüşüm stratejisini daha da hızlandıracak.'' dedi.

2020 yılının ilk çeyreğinde 740 milyon euro kayıp yaşayan ve 8 bin çalışanı işten çıkaracağını açıklayan TUI Grubu, maliyetleri yüzde 30 düşüreceğini açıklamıştı.

TUI Grubu'nun CEO'su Fritz Joussen, Covid-19 nedeniyle nedeniyle yaşanan düzenlemelerin, şirketin dönüşümü için daha önce başlatılan süreci hızlandıracağını açıkladı. Alınan kredilerin kısa süre içinde ödeneceğini ve yüksek borç seviyesinin hızla aşağı çekileceğini iddia eden Fritz Joussen, ''Küresel olarak zayıflamış olan bir pazarda güçlü performansın sürdürülebilmesi için TUI Grubu küresel ölçekte kapsamlı bir maliyet azaltma stratejisini hayata geçiriyor. Aslında bu, daha önce başlatılan dijital dönüşüm stratejisini daha da hızlandıracak.'' dedi. TUI'nin krizden güçlenerek çıkması gerektiğini belirten Fritz Joussen, ''Pandemi süreci sonunda farklı bir pazarla ve buna göre şekillenmiş farklı bir TUI ile karşı karşıya olacağız. Bu yeni dönemde yatırımlarımızda, maliyetlerimizde ve küresel büyüklüğümüzde kesintiye gideceğiz. Eskisine göre daha sade, daha hızlı ve daha dijital olmalıyız. Her düzeyde daha dijital hale geleceğiz. Özellikle yeni pazarlarımızda ve destinasyonlarımızda dijital platformların gelişmesini hızlandıracağız. Genel giderleri grup ölçeğinde yüzde 30 azaltmayı planlıyoruz. Bu planlama, küresel ölçekte 8 bin iş gücünü etkileyecektir. Krizden sonra, geçmiş yıllardaki başarılı gelişime dönebilmek için bu düzenlemeyi hızla hayata geçirmeliyiz."

Kaynak:https://www.turizmguncel.com/haber/tui-ceosu-fritz-joussen-dan-koronavirus-aciklamasi


Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.