Turizm İçin Telefon Diplomasisi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy:“Otel işletmeleri için sertifikasyon süreçlerini mayıs itibariyle hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu sertifikasyonu alan tesisleri 1 Haziran 2020 itibariyle bakanlığımız web sayfası dahil tüm kanallardan duyuracağız.” diye belirtti.

"Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’de turizm trafiğine mayıs sonu iç turizmle ufak ufak başlanacağını belirtti.

Ersoy, CNN Türk canlı yayınında:

“Otel işletmeleri için sertifikasyon süreçlerini mayıs itibariyle hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu sertifikasyonu alan tesisleri 1 Haziran 2020 itibariyle bakanlığımız web sayfası dahil tüm kanallardan duyuracağız.” diye belirtti.

Dışişleri Bakanlığı ile bir mektup hazırladıklarını da anlatan Ersoy şunu paylaştı:

“O ülkenin vatandaşına yurtdışına çıkış izni verecek kurumlara gönderiyoruz. Türkiye’nin sağlık altyapısı detaylarını yazdık, hastane kapasitesi, ambulans ve vantilatör sayılarımız... Bu mektubu bütün ülkelere pazartesi gönderiyoruz. Dışişleri Bakanımızla aynı zamanda 70 ülkeye telefon trafiği başlatacağız. Turizm havalimanlarında Sağlık Bakanlığımız test merkezi oluşturuyor. Yerli yabancı fark etmez gelenlerin testini yapacağız.”

Bu sene önceliğin fiyat olmadığını da söyleyen Ersoy, “Biz hızlı toparlayacağız. Çok sıkıntılı bir durum olmazsa 2023 hedeflerimizde hâlâ iddialıyız” dedi."

Kaynak:https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/turizmde-hizli-toparlanma-icin-telefon-diplomasisi-6209536


Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.