Turizm İşletmelerine Korona Sertifikası Geliyor!

NTV’de canlı yayına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,korona nedeniyle turizm sektörüne dönük "sertifikasyon" uygulaması başlatacaklarını açıkladı.

NTV’de canlı yayına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,korona nedeniyle turizm sektörüne dönük ‘sertifikasyon’ uygulaması başlatacaklarını açıkladı.

Türkiye turizmi açısından dış turizmin iç turizmden daha önemli olduğunu belirten Mehmet Nuri Ersoy, korona sonrası ilk aşamanın iç turizmin açılması olduğunu ve mayıs ayı itibariyle bunun halledilmiş olacağını söyledi.

Mehmet Nuri Ersoy, "Sertifikasyon sistemi başlattık. Yani koronasız alanları sertifikalandıran bir sistemin ilk toplantısını bu hafta yaptık. Komisyon oluşturduk. Komisyonda Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda; Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile, konuyla ilişkili STK’lar yer alıyor.’’ dedi.

Sertifika verilirken nelere bakılacak?

Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Biliyorsunuz, turizm olarak baktığınız zaman bunun 3 tane ayağı var; 1 ulaşım, 2, tesisler, 3 yolcular. Ulaşım diye bakıldığında araçların sterilizasyonu, araç personelinin bağışıklık belgesi ve pandemi eğitimi alması... Acenteler, restoranlar, oteller... bütün bunlar bizim tesis olarak sınıflandırabileceğimiz yerler. Buralarda da alan sterilizasyonu çok önemli. Kullanılan malzemelerin güvenirliği ve sterilizasyonu, mekanların mesafe standartlarına göre düzenlenmesi, tesislerin içinde standartlara uygun sağlık ekipmanlarının ve sağlık görevlilerinin bulundurulması, termal kontrol sistemleri ve sterilize geçmiş 30 gün kuralı. Ayrıca, ‘Stay Safe’ belgelerinin düzenli olarak verilmesi, personele bağışıklık ve pandemi sertifikası verilmesi gibi bir dizi önlemler var.’’ dedi. Üçüncü aşamada da bu sertifikayı hem bakanlık sitelerinden lanse edeceğiz hem de bize yolcu gönderen tur operatörlerinin sitelerine de koymasını sağlayacağız. Düzenli kontroller sağlanacak ve bu sertifikayı alan işletmeler de öncelikli olacak diyerek de ekledi.


Kaynak: https://www.turizmguncel.com/haber/mehmet-nuri-ersoy-acikladi-turizm-tesislerine-sertifika-geliyor

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.