Türk Otellerinde Uluslararası Denetleme!

Turizmdays.com'un edindiği bilgilere göre, 1 Haziran itibarı ile Covid-19 sürecinde belgelendirme için başvuran oteller kamuoyuna acıklanacak. Kültür turizm bakanlığı tarafından belirlenen 268 maddelik denetleme ve sertifikalandırma süreci devam ediyor. Bakanlık sertifikalandırma sürecinde deneyimli uluslararası kuruluşları dahil ederek yurt dışında tarafsızlık ve güvensizlik konusundaki belirsizliği ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Turizmdays.com'un edindiği bilgilere göre, 1 Haziran itibarı ile Covid-19 sürecinde belgelendirme için başvuran oteller kamuoyuna açıklanacak. Kültür turizm bakanlığı tarafından belirlenen 268 maddelik denetleme ve sertifikalandırma süreci devam etmektedir. Bakanlık sertifikalandırma sürecinde deneyimli uluslararası kuruluşları dahil ederek yurt dışında tarafsızlık ve güvensizlik konusundaki belirsizliği ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır.

Bakanlık tarafından denetleme yapacak olan 6 şirketin görüşleri sonucuna göre otellere sertifikalarını verecek. Oteller sertifikalarını 1 haziran tarihinden itibaren almaya başlayacaklar. Uluslararası firmalar tarafından denetlenen oteller daha güvenli bulunacak.

Alman Bild Gazetesi'nin bugün manşetinde ‘Tüv Süd Türk Otelleri İçin Yeterli Mi?’ konusu gündeme taşındı.

Kültür ve turizm bakanlığı ilk bölümde 4'ü yabancı 6 firmayı bu konu için görevlendirdi. İşte görevlendirilen şirketler:

1. Royalcert: Frankfurt merkezli firma 24 ülkede belgelendirme yapmaktadır.

2.Tüv Süd: 150 yıllık tecrübesi ile güven-tarafsızlık ilkesi ile Almanya Manhheim'da kurulan Tüv Süd dünya genelinde 1000 noktada faaliyet göstermektedir.

3. Lyod’s Register: Londra merkezli 1760 yılında kurulmuş olan firma 8000 çalışanı ile dünya genelinde sertifikalandırma gerçekleştirmektedir.

4. Breau Veritas: 1828 yılında Anvers'te kurulmuş Fransız menşeili bağımsız denetleme kuruluşudur ve dünya genelinde 78.000 çalışanı vardır.

5. Türk Stadartları Enstitüsü (TSE ):Türk Standardları Enstitüsü (TSE) standartlar yapmak amacıyla 18 Kasım 1960 tarihinde kurulmuştur. TSE, 26 Mayıs 1955'te ISO'ya, 1 Ocak 1956 tarihinde de Uluslararası Elektroteknik Komisyonu'na (IEC) asil üye olmuştur ve bu kuruluşların Türkiye temsilcisi konumuna gelmiştir. 

6. Isa Denetim Belgelendirme

Kaynak:https://www.turizmnews.com/turk-otellerine-uluslararasi-denetim/19322/


Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.