Türk Turizmi ve LiveTurkey

Türkiye'nin küresel pazarda turizm tanıtımını üstlenen Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı (TGA), Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde "www.liveturkey.com"u hayata geçirdi.

Türkiye'nin Görülecek Yerleri:

1972 Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunması Sözleşmesi’ne göre oluşturulan ve Dünya Mirası Komitesi (DMK) tarafından belirlenen Dünya Mirası Listesi'nde Dünya Miras Alanı olarak ilan edilen 1121 miras yer almaktadır. Bunlardan 869’u kültürel, 213’ü doğal ve 39’u karma (doğal ve kültürel) miraslardır. Türkiye’nin bu listede 16’sı kültürel, 2’si karma olmak üzere 18 miras alanı bulunmaktadır.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası (Sivas) 1985,İstanbul'un Tarihi Alanları (İstanbul) 1985,Göreme Millî Parkı ve Kapadokya (Nevşehir) 1985 (Karma Miras Alanı) , Hattuşa: Hitit Başkenti (Çorum) 1986 ,Nemrut Dağı (Adıyaman) 1987,Hieropolis-Pamukkale (Denizli) 1988 (Karma Miras Alanı) , Xanthos-Letoon (Antalya-Muğla) 1988 ,Safranbolu Şehri (Karabük) 1994 , Truva Arkeolojik Alanı (Çanakkale) 1998 ,Edirne Selimiye Camii ve Külliyesi (Edirne) 2011 ,Çatalhöyük Neolitik Alanı (Konya) 2012 ,Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğunun Doğuşu (Bursa) 2014 ,Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı (İzmir) 2014 ,Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı (Diyarbakır) 2015 ,Efes (İzmir) 2015 ,Ani Arkeolojik Alanı (Kars) 2016 ,Aphrodisias (Aydın)2017, Göbekli Tepe (Şanlıurfa) 2018

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca UNESCO’ya sunulan ve dünya mirası olmanın ilk adımı olan geçici listeye 16 Nisan’da kaydedilen "Beypazarı Tarihi Kenti-Ankara", "İzmir Tarihi Liman Kenti-İzmir", "Karatepe-Arslantaş Arkeolojik Alanı-Osmaniye", "Koramaz Vadisi-Kayseri" ile "Zerzevan Kalesi ve Mithraeum-Diyarbakır" Türkiye’nin listedeki yeni kültür varlıkları oldu.UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 5 varlığını daha kaydettiren Türkiye'nin 2019 yılında 78 olan kültür varlığı( 73 kültürel, 2 karma, 3 doğal) sayısı böylece 2020 yılında 83'e yükseldi.

Türk Turizm'inde İstatistikler: (Vikipedia)

Yabancı turist sayısı 2002 ve 2010 yılları arasında, 12.8 milyondan 32.9 milyona ulaşmıştır, ki bu sayı Türkiye'yi "Yabancı Ziyaretçiler için En İyi 7 Ülke" arasına sokmuştur.Turizm sektörü $71 milyar yatırım değerine sahiptir. Yıllık yenilenme ve yatırıma 2,5 milyar $ harcanmaktadır. 54 farklı sektörü doğrudan etkileyen turizm sektörü yıllık 26 milyar dolar satın alma yapmaktadır. Gıda ve içecek sektörüne 4 milyar dolar, tarıma 2 milyar dolar, seyahat firmalarına 4,8 milyar dolar katkı sağlar. 2014 dış ticaret açığının %32,4'ünü turizm gelirleriyle kapatılmıştır.

Türkiye'ye yıllara göre en çok turist gönderen ülkeler aşağıdaki gibidir:

LiveTurkey Nedir ve Nasıl Ulaşırız? 

Türkiye'nin küresel pazarda turizm tanıtımını üstlenen Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı (TGA), Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde "www.liveturkey.com"u hayata geçirdi.

​Yabancı turistlerin Türkiye'ye ilişkin merak ettikleri ve özledikleri deneyimleri bir araya getiren internet sitesinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği çevrim içi sanat etkinliklerini dünyaya ulaştıracağı da aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ünlü şeflerin katılımıyla Türk yemeklerinin yapım videolarını yayınlayacak site, önemli müzelerimizin sanal turlarına yönlendirecek, Türkiye'de yapılabilen macera ve doğa sporları için bir tanıtım platformu olarak ülkemize seyahatle ilgili ilham verecek. Ayrıca, 'liveturkey.com' adresinde küresel turizm tüketicilerine evlerinde geçirdikleri süre boyunca Türkiye'yi deneyimleme fırsatları sunulacak."

LiveTurkey Site Linki: https://liveturkey.com/ 



Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.