Türkiye İçin Corona Virüs'te Yeni Dönem!

Türkiye'de aylardır devam eden koronavirüs kısıtlamaları kısmen kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerarası seyahat sınırlamasının 1 Haziran itibari ile tamamen kaldırılacağını açıkladı. Erdoğan 'olumsuz bir durum' olması halinde bazı illere yeniden kısıtlama getirilebileceğini belirtti.

  • Açıklanan yeni düzenlemeye göre 65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması devam edecek. Bu yaş grubu pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasına sokağa çıkabilecek.
  • 20 yaş altına uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ise 18 yaşına düşürüldü. Bu yaş grubundakiler, çarşamba ve cuma günleri saat 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkacak.
  • 'Normalleşme planı çerçevesinde kafe ve restoranlar açılacak ve bu mekanlar saat 22.00'ye kadar hizmet verebilecek. Ancak barlar, nargile kafeler ve eğlence mekanları kapalı kalacak. Sadece kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi değil.
  • Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye devam edecek. Gelişmelere göre hem kapsamı hem saati ayrıca değerlendirilecek.
  • Plajlar, milli parklar ve bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri, hayvan satış yerleri 1 Haziran'da onlar da açılıyor.
  • Hipodromlar 10 Haziran'dan itibaren yeniden faaliyete geçebilecek. Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırılmıştır. Spor tesisleri ile içlerindeki tesisler gece 24.00'e kadar hizmet verebilecek.
  • Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığı ile ilgili sınırlamalar da belirlenen kurallar dahilinde kaldırılmıştır. Sürücü kursları ve benzeri kurslar 1 Haziran'dan itibaren hizmet verebilecek.
  • Kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları 1 Haziran'dan itibaren belirlenen şartlar dahilinde faaliyetlerini sürdürebilecek. Yani bağlı oldukları kurumlar onların kendi iç şartlarını belirleyecek.


Kaynak:https://www.turizmguncel.com/haber/koronavirus-yasaklari-kismen-kalkti-iste-yeni-donem

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.